Inside Man

Da et bankrøveri eskalerer til en gidselsituation, bliver kriminalbetjent Keith Frazier tilkaldt. Hans modstander er Dalton Russel, der virker ekstremt velforberedt, og Keith får efterhånden mistanke om at tilsyneladende fejl er planlagte for at dække over aktionens virkelige formål. Denne mistanke styrkes, da Madeline White tropper op og spreder trusler og halve sandheder til alle sider. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Krimi
Instruktør Spike Lee
Medvirkende Denzel Washington, Clive Owen, Jodie Foster, Waris Ahluwalia
Spilletid 129 min.
Biopremiere 31.03.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Denzel Washington

Denzel Washington er symbolet på den værdige, godhjertede afroamerikanske gentleman, som Sidney Poitier var det i 1960’erne. Til forskel fra Poitier er den 180 cm høje Washington også lidt af et sexsymbol. Efter 6 års 'Stuegang' på amerikanske tv-skærme fik Washington en Oscar for det grandiose borgerkrigsepos 'Ærens Mark' (1989). Han har lag...

Anmeldere

Politiken
"Klippede man tyve minutter af de godt og vel to timers intelligente stiløvelse, ville den få et hjerte mere."

Berlingske
"...et flot og medrivende stykke dynamisk underholdning."

Jyllands-Posten
"...forrygende veloplagte og vellykkede kupkomedie..."

Weekendavisen
"...et sjældent velskrevet manuskript, som både er politifilm, urban western og noget mere."

Information
"...Inside Man er et udmærket bud på to timers underholdning."

Ekstra Bladet
”En nervepirrende rebus med både vid og bid.”

B.T.
”...slår...nogle gevaldige hårnålesving, der konstant holder publikum på kanten af sædet.”

Cinemazone
"...plottet bliver lige en tand for kløgtigt og mangler et rimeligt svar på et altafgørende spørgsmål. Kan man leve med det, så er Spike Lees frikvarter dog bestemt glimrende underholdning."

Brugere

31/10-07Super film
"Inside Man er en af årets bedste film! Velspillet, velskrevet og velinstrueret, og så er det underholdning i første klasse!... Washington, Owen og Foster er alle fremragende i deres respektive roller... ganske enkelt én af Spike Lees bedste film!!"

19/09-07uhøjtideligt frikvarter fra seriøsiteten
Udspekuleret og effektiviseret underholdende, men ultimativt også lettere negligeringsindbydende spændingsfilm, hvori den stabiliserede kommercielproducer Brian Grazer på uforudsagt vis kolliderer med en af den amerikanske filmindustris sande rebeller, Spike Lee, der gennem sin opsigtsvækkende og evigt interessante karriere har udvist en intelligent, kompromisløs og altid personliggjort meningserklæring i sine film. Med Inside Man iscenesætter Lee sin allerførste regulære mainstreamfilm (og ligeledes et af de få værker, hvis manuskript ikke er blevet penneført af egen hånd), hvor Lee forfordeler sine ellers så signaturiske og bastante meninger om Amerikas problemstillinger (oftest om racisme) og i stedet leverer en standardiseret Hollywood-film. Lees ætiologi herfor er ukendt; måske vill...

30/05-07Lækker joint
Spike Lee-kupjoint om et indviklet bankrøveri, hvor en hel del slet ikke er, hvad det giver sig ud for. Manuskriptet er usædvanligt elegant, og det bliver virkelig flot udført. Den har det der professionelle touch hele vejen igennem, hvor tingene bare fungerer.

Til gengæld er det en lidt spøjs størrelse, der placerer sig et sted mellem thriller og komedie. I betragtning af, at det handler om et kup med gidsler, SWAT-team og meget andet, er filmen overraskende uspændende. Blandt andet fordi Lee tager sig ekstremt god tid til at skildre personer og situationer - det er overbevisende udført, men tager ligesom pusten af handlingen.

En ren nydelse er det til gengæld at se skuespillerne - Denzel Washington og Chiwetel Ejiofor som police detectives, Willem Dafoe som leder af indsatsstyr...

10/05-07Spike Lee i banken
Spike Lees ”Inside Man” er en klassisk crime caper-film om et bankrøveri og en gidselsituation. En film der smager lidt mere af en Hollywood-studiefilm og iver efter box office penge end Spike Lees andre film. Men Spike Lee sætter også sit tydelige præg på den i nuancerne.

Filmen åbner med at bankrøveren Dalton Russel (Clive Owen) fortæller kameraet, at han har begået det perfekte røveri. Dernæst ser vi en gruppe udklædt som malere med masker tage ind i en bank i New York og tage gidsler. Politiforhandleren Keith Fraizer (Denzel Washington) og en udrykningsstyrke (ledt af Willem Dafoe) tilkaldes, og et spil imellem de to mænd begynder. Keith forsøger at forstå Dalton, der opfører sig meget atypisk for en bankrøver. Vi ser Dalton og de andre gå rundt i maske inde i banken, men vi får ...

16/09-06Wauuwww!
Nervepirrende underholdende fra start til slut. Denzel er som altid overbevisende og fantastisk. Og selv Jodie Foster, som ellers har lavet en del skuffelser på det sidste, fungerer rigtig godt. Dette er amerikansk film når det er bedst. Klart årts bedste strisserfilm.

30/08-06Intelligent underholdning!
Spike Lees mest kommercielle film til dato, er en solid og vellavet gidseldrama som holder en i jerngreb fra første minut. Der er en anspændt atmosfære og der spilles solidt af alle medvirkende. God historie og gode twists.

23/04-06Spike Lee goes to comedy, not Hollywood
SPOILERS

Billy Wilder gjorde det, Coen-brødrene gjorde det. Og nu Spike Lee, der laver en komedie i den søde/bittersøde ende af skalaen.

I bund og grund er det en film, der fint tematiserer to dobbelte modsætninger nemlig frihed vs. fangenskab og maske vs. det sande ansigt.

Der er mange ting omkring filmen, som man skal gøre sig klart før man kritiserer den. For det første laver Spike Lee en film om et angiveligt bankkup, der viser sig ikke at være et bankkup, for så til sidst alligevel at være et bankkup. Tilskueren snydes hele tiden i sin opfattelse af røvernes hensigt. For det andet er det jo Spike Lees mening at lave en komedie ud af en film om et bankkup. Resultatet må og skal blive en god gang absurd humor, og dette resultat synes jeg at Spike Lee til fulde når.

Spike ...

21/04-06Fed glatpoleret hollywoodunderholdning
En positiv overraskelse. Jeg fik, hvad jeg havde forventet og mere til. En fed kuphistorie med flere tvists undervejs, som holder spændningen hele vejen igennem. Popcornsunderholdning af den bedste skuffe, som hæver sig langt over vanligt hollywoodniveau.

Derudover skal både Denzel Washington og Clive Owen roses for deres fede præstationer, begge spiller til UG. Jodie Forsters rolle derimod er temmelig perifer, men det gør ikke det store, da de to herrer fylder lærred imponerende ud.

Forvent ikke en alvorstung forbryderfortælling med store psykologiske rutcheture i det mørke kriminelle sind, men en letfordøjelig fed spændningsfilm med en lettere ironisk distance til sig selv.

Fed og uforpligtende underholdning hele vejen igennem. Sjældent har jeg følt mig så godt underholdt ig...

17/04-06hmmm
Hvorfor går denne film så få steder? Skal helt klart se den, men det er ikke så nemt når den kun går i Empire kl. 13 (??)

12/04-06inside man
Anonym
pisse fed film... jeg synes det er godt man ser historien fra flere siderFakta

Medvirkende
Keith Frazier Denzel Washington
Dalton Russell Clive Owen
Madeliene White Jodie Foster
Waris Ahluwalia
Burke Ashlie Atkinson
ESU #3 Ed Bogdanowicz
Richard Payne Jonnie Brown
Bankmand Robert Bizik
Jeanette Davis Cherise Boothe
Carnow David Brown
Bag kameraet
Instruktion Spike Lee
Produktion Brian Grazer
Manuskript Russell Gewirtz, Adam Erbacher
Fotografi Matthew Libatique
Klip Barry Alexander Brown, Adam Erbacher
Scenografi Wynn Thomas
Musik Terence Blanchard
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi
Undergenre Kupfilm
Nøgleord Bankrøveri, Gidsel
Premieredatoer
Biograf 31.03.2006
Dvd 15.08.2006
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 129 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 60.277
Selskab Universal Pictures, Imagine Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...