My Super Ex-Girlfriend

Matts kæreste Jenny er ikke som andre kærester, for under det almindelige ydre gemmer sig superhelten G-Girl, der bekæmper kriminalitet og uretfærdighed, hvor end hun finder den. Desværre er Jenny også temmelig usikker og besidderisk, og til sidst bliver det for meget for Matt, så han forsøger at slutte forholdet. Men det har G-Girl bestemt ikke tænkt sig at lade ham slippe godt fra. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Komedie
Instruktør Ivan Reitman
Medvirkende Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris, Ilona Alexandra
Spilletid 95 min.
Biopremiere 06.10.2006
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Uma Thurman

Uma Karuna Thurman voksede op sammen med tre brødre i en særdeles utraditionel familie. Den meget selvstændige pige forlod skolen som 15-årig for at forfølge som ambition om at blive skuespiller. Efter et par fejlskud blev der for alvor lagt mærke til den høje blondine, da hun faldt i kløerne på slemme John Malkovich i Stephen Frears' ’Farlige fo...

Anmeldere

Politiken
"Med sin opfindsomme variant af ex-kæreste-komedien, sin uskyldige superhelteparodi og sin kvikke dialog, nogle steder på vittigt screwball-niveau, løfter den lidt lange og luftige historie sig akkurat over gennemsnittet."

Berlingske
"Denne film er pjattet er på den voldsomt anstrengende måde."

Jyllands-Posten
"My Super Ex-Girlfriend overdriver og spiller derfor fallit med en ellers skæg idé"

Information
"Uma Thuman har et par effektfulde scener som den moralsk tvetydige G-girl, og Reitman bløder det forudsigelige plot op med nogle sjove og surreale special effects."

Ekstra Bladet
"Det kunne lyde som en sjov ny vinkel på den ritualiserede superheltefilm, men desværre er det blot blevet nok en romantisk komedie".

B.T.
"Special-effekterne er (...) ikke noget at råbe hurra for. Men den originale historie kombineret med de charmerende skuespiller-indsatser redder dagen."

Cinemazone
"...hverken Luke Wilson eller Uma Thurman rammer dagen, og komikken løfter sig aldrig til samme luftlag som dens hovedpersoner flyver rundt i."

Brugere

09/08-08Gab!
Kedelig komedie med kun et par sjove scener. Billigt plot og dårligt skuespil. 2 Stjerner (i stedet for én) pga. "haj-scenen."

Anbefales ikke.

29/10-07En kikser
"My Super Ex-Girlfriend er faktisk ikke sjov. Den har nogle få sjove scener, som for eksempel sex-scenen mellem Thurman og Wilson, men ellers er der ikke meget andet at komme efter... ikke dårlig, men heller ikke god, så det bliver altså kun til tre stjerner."

22/05-07Romantik med kappe
En original superheltekomedie, hvor hovedpersonen er en ordinær kontormand, som scorer en pige, han møder i subway'en - uden at vide, at hun også er superheltinden G-Girl. Det giver visse problemer, efter han dumper hende, og det viser sig, at hun er sygeligt jaloux.

Ideen er fin, og filmen fungerer da også glimrende i den opbyggende fase. Men efter punktet, hvor hovedpersonen opdager sin nye kærestes hemmelige identitet, mister den grebet. Selv om det er en komedie, bliver "My Super Ex-Girlfriend" lige lidt for useriøs og tager ikke sin egen ramme alvorligt - fx overspiller Uma Thurman ret markant som G-Girl. Og i sidste ende er det bare endnu en romantisk komedie, der som hundrede andre vil fortælle, at man skal huske at se sin sande kærlighed og ikke lade sig forblænde.

Men de...

28/03-07Sørgelig komedie
Jeg havde faktisk glædet mig til at se denne film. Den havde en ny drejning på det med en forsmået kæreste, som forsøger at tage hævn.

Skuespillerne er ellers anerkendte og har fået roser for deres roller i andre film, men at se Uma Thurman falde igennem, som hun gør i denne film. Jeg skal så ikke lige kunne sige om det er fordi hun er castet forkert eller om det er instruktøren, som ikke formår at få det rigtige potentiale ud af en skuespiller i den kaliber.

Jeg synes filmen er desideret kedelig og den humor og komik, der nu engang er i filmen er alt for forudsigelig og ikke rigtig sjov.

Lad vær med at spille penge på et biograf besøg for denne film vil simpelthen ikke leve op til dine forventninger.

15/03-07It's A Bird, It's A Plane, It's Not Super At All
Ideen med en jaloux superheltinde (Thurman), der chikanerer sin ekskæreste (Wilson) er måske ikke nogen vægtig tanke i kunstnerisk forstand, men den kunne være blevet rigtig skæg, hvis man havde haft modet og interessen til at lave en bidende sarkastisk superhelte og kærlighedskomedie-parodi.

Med Reitman som instruktør, aner man nu ærligt at det næppe er i den retning filmen har været tænkt, og ganske rigtigt.

Det er i stedet blevet til en poppet og delvist familiær romantisk komedie, hvor de fleste af ideerne præsenteres som bovlamme amatøragtige indfald, hvor man fornemmer at ingen helt har anet hvad man skulle stille op med dem. Var det ikke på grund af filmens overraskende fine effekter og en Thurman i den kvindelige hovedrolle, så kunne man ærligt have troet at her var tale ...

15/02-07Supergirl på overarbejde!
Ivan Reitman har bestemt ikke et ry for at være nogen stor instruktør. Han kaster sig ofte over de her totalt harmløse og upersonlige film, der bedst egner sig til småbørn. Som voksen er der ikke meget at hente her og den flyvende Uma Thurman i stramt outfit, der skal forestille at være en supermand, eller rettere sagt en supergirl med specielle evner, er en lam ide. Men det kunne man måske godt leve med, hvis filmens lamme ide i det mindste havde nogle skægge situationer, men det har den ganske enkelt ikke, medmindre man selvfølgelig kan grine af klicheerne. Filmen keder måske ikke direkte, og effekterne er faktisk fine, men det er bare småt med gode ideer. Filmen har simpelthen INTET godt at tilbyde. Såre simpelt.

06/10-06gennemsnits sjov
en ok, sådan middel agtig slags film. ikke stor komedie men heller ikke desideret spild af tid.

bare sådan en ok ha ha oplevelse på en fredag eftermidag

Fakta

Medvirkende
Jenny Johnson/G-girl Uma Thurman
Matt Saunders Luke Wilson
Hannah Anna Faris
Aerobics Pige Ilona Alexandra
Soho Shopper Andrea Bertola
Unge Pige Fallon Brooking
Madison Ave. Shopper Amanda Saphire Billingham
Tyv Richard Brevard
Asian forretning mand #3 Clem Cheung
Jaclynn Tiffany Brown
Bag kameraet
Instruktion Ivan Reitman
Produktion Arnon Milchan, Gavin Polone
Manuskript Don Payne
Fotografi Don Burgess
Klip Wendy Greene Bricmont, Sheldon Kahn
Scenografi Jane Musky
Musik Teddy Castellucci
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Romance, Superheltefilm
Nøgleord Eks-kæreste, Superhelt
Premieredatoer
Biograf 06.10.2006
Dvd 13.02.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 95 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 24.974
Selskab Regency Enterprises
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...