Dreamgirls

De tre smækre sangfugle Deena, Lorrell og Effie er stille og roligt på vej mod succes, da de bliver opdaget af manageren Curtis, der virkelig formår at sætte skub i pigetrioens karriere. Desværre mener Curtis også sig i sin gode ret til at bestemme stor set alt, hvad enten det handler om påklædning eller sangstil. Vejen til berømmelsen ligger åben, men tøserne må også erkende at alt har sin pris. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Drama, Musical
Instruktør Bill Condon
Medvirkende Jamie Foxx, Beyoncé Knowles, Eddie Murphy, Danny Glover
Spilletid 131 min.
Biopremiere 09.02.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Eddie Murphy

Murphys lov kan under ingen omstændigheder være opkaldt efter Eddie Murphy, for den spinkle Brooklyn knægt laver jo nærmest ikke andet end at vade i succes. Som mange andre amerikanske komikere har han en fortid i tv-stationen NBC's komedieshow 'Saturday Night Live', hvori han finpudsede sine færdigheder i begyndelsen af firserne. Han blev hu...

Anmeldere

Politiken
"...er hverken en musikalsk portrætfilm som ’Ray’ eller en egentlig musical, men en underholdende og temmelig uforpligtende fusion af de to genrer."

Jyllands-Posten
"...ender...med at virke underligt halvbagt, uanset at den stedvis både har forrygende underholdningskvaliteter og troværdige menneskeskæbner."

Information
"Er man fascineret af Motown, sort musik, USA i 60'erne og så videre, er filmen selvfølgelig værd at se. Men som et bud på en moderne, tidssvarende musical er der sgu langt til mål her. Desværre."

Ekstra Bladet
"En forspildt mulighed af de større."

B.T.
"...smittende rytme og farvestrålende glød."

Cinemazone
"Så forførende en film, at man ofte forsvinder helt og aldeles ind i dens drømmeunivers og glemmer, at man kun er tilskuer."

Brugere

26/11-08Skrig og skrål
Dreamgirls er flot produceret med flot lyd og en historie, der fænger. Den starter med nogle ørehængende soul og blues rock sange, og filmen virker i det hele taget meget indbydende.

Desværre kvæles historien af den ene ballade efter den anden, og det bliver for meget skrig og skrål og krængen sit hjerte ud. Ærgeligt at balancen ikke holdes, for både skuespil, sang og production er i top. Dog er jeg ikke i tvivl om, at fan af R&B vil elske denne film.

01/05-08Skuffende..
Jeg syntes ikke at den er god.
Der er gode sange og gode stemmer, men ellers så er handlingen kedelig og ja, den er altså ikke specielt god. Den bliver Alt for langtrukken.

25/10-07En okay film
"Dreamgirls har sine øjeblikke, og den er da også ganske underholdende, vel og mærke på den uforpligtende måde. Desværre er det svært at se, hvilken genre filmen egentlig er, for den vil gerne være en musical, men også gerne fremstå som en sand historie om Motown. Det kan selvfølgelig godt lade sig gøre, problemet er bare, at dette ikke er den rigtige historie om Motown, og det er heller ikke nogen musical..."

12/05-07Historien om Motown
Flot filmatisering af Broadway-musicalen af samme navn, der handler om en sort pigegruppes karriere i 60'erne og 70'erne. Popgruppen er åbenlyst baseret på The Supremes, og ud over deres historie handler det også om deres banebrydende pladeselskab, som lige så åbenlyst er baseret på Motown. Det er en superflot film, smukt fotograferet med masser af flotte kostumer, koreografier og kulisser, som præcist rammer de skiftende stilarter i 60'erne og 70'erne. Og så er sangene enormt velproducerede - der er imponerende meget tryk på i de bedste musikscener.

Beyoncé Knowles gør det fornuftigt som den smukke pige, der går fra backingsanger til lead i The Dreams på grund af sit udseende. Og Jamie Foxx er god som gruppens kyniske manager og senere pladeselskabschef, der tænker lidt for meget på...

12/03-07dreamgirls
I denne film kunne jeg bedre lide musikken og skuespillerne end selve filmens handling hvilket gør at jeg ikke var over begejstret.
Man kom et par gange til at danse i sædet i boigrafen så ingen tvivl om at filmen satte humøret op=)

Jennifer Hudson skulle efter min mening ikke have vundet oscaren. Godt nok spillede hun godt i filmen, men det var ikke bedre end de andre nominerede som fx Cate Blanchett.
Til gengæld strålende præstation fra Eddie Murphy, meget uforudsigeligt skuespil.

19/02-07Den er alletideres!
Hvis man bare syndes det mindeste om amrikanske neger musike, så må denne film være et most.
Det er sempelhen super hvordan musikke benyttes til fortælde historien med.

Det som at være til en god konceret og få fortalt en spænde historie på samme tid!

Huske at se film et sted hvor der er god lyd!

12/02-07- Taber gnisten -
Det hele starter egentlig meget godt med det seneste skud på musical-stammen, ”Dreamgirls”. Den gode musik brager derudaf og højenergisk og tempofyldt varsles en musical fyldt med varme og liv. De første tre kvarter er man da også glimrende underholdt. Historien om en håbefuld pigegruppes vej til toppen er både medrivende og godt fortalt, og de dejlige toner er kræs for øregangene.

Desværre taber filmen pusten, og sidste halvdel af fortællingen mangler alt det, som den første havde. Historien går hen og bliver ufokuseret, musicalsekvenserne er pludselig tamme og filmen trækkes ganske enkelt i langdrag mod enden.

Skuespillet er godt og nogle steder mere end det – den debuterende Jennifer Hudson er en stor oplevelse; hun både synger og spiller fremragende. Og så er det rart endelig ...

11/02-07STOP DEN OSCAR! 3
Chicago stank, Dreamgirls stinker og musicals er til at brække sig over.

Fakta

Medvirkende
Curtis Taylor Jr. Jamie Foxx
Deena Jones Beyoncé Knowles
James 'Thunder' Early Eddie Murphy
Marty Madison Danny Glover
Lorrell Robinson Anika Noni Rose
Clarence Conrad 'C.C.' White Keith Robinson
Effie Melody White Jennifer Hudson
Michelle Morris Sharon Leal
Wayne Hinton Battle
Adam Brooks Jordan Belfi
Bag kameraet
Instruktion Bill Condon
Produktion Laurence Mark
Manuskript Bill Condon, Tom Eyen
Fotografi Tobias A. Schliessler
Klip Virginia Katz
Scenografi John Myhre
Musik Harvey Mason Jr., Damon Thomas
Genrer og relationer
Genre Drama, Musical
Undergenre Musikfilm
Nøgleord 1950'erne, Pigeband, Sangerinde
Premieredatoer
Biograf 09.02.2007
Dvd 27.06.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2006
Spilletid 131 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 35.927
Selskab Paramount Pictures
Biodistributør United International Pictures
Priser Golden Globes 2007, Bedste komedie
Golden Globes 2007, Bedste kvindelige birolle
Golden Globes 2007, Bedste mandlige birolle
Oscar 2007, Bedste kvindelige birolle

Se også...