Spoilers:
Jeg har før i dette forum skamrost den britiske auteur Danny Boyle for hans virtuose filmsprog karakteriseret ved en dynamisk klippestil, duperende billedkompositioner, samt et aldeles velvalgt soundtrack. Boyle har selv udtalt, at 70 % af en filmoplevelse i hans optik udgøres af musik, og den overbevisning lader sig tydeligt fremgå i hans hidtidige produktioner, hvor de mest mindeværdige billeder ofte akkompagneres af en betydningsbærende lydside.
Således er scenen med babyen kravlende på loftet, samt Underworld pumpende på soundtracket det stærkeste moment i ”Trainspotting”, mens kærlighedsscenen i havet til lyden af All Saints perfekt indfanger de elskendes følelsesmæssige forløsning i ”The Beach”. I ”Slumdog Millionaire” er der ikke blot et, men flere enkeltstående sc...
|
Anonym Linkin Park har lavet en musik-video som der er som filmen (Sunshine 2007).
Se den på http://www.youtube.com/watch?v=Sl02FgOuG0c!
Musikken og videoen er fantastisk!
|
En fantastisk oplevelse. Boyle gør det igen!
Musiken er fantastisk! Scenografien er fantastisk... FILMEN ER FANTASTISK!
|
En visuelt flot film, der i dens lidt langsommelige fremgangsmåde og lidt absurde stil, minder til dels om Kubricks "2001: a space odessey".
Ikke at der er noget galt i det da det er hvad mange/nogle kalder "The Godfather of Sci-Fiction Movies". Men der bliver desværre hostet en større klat op en hvad Boyle kan sluge, da filmen til trods for sin meget imponerende billede og -lydside simpelthen er for lang for en film af hans standard.
Ikke en film jeg sådan glemmer, men der går nok nogle år inden den ryger op min DVD hylde, den må vige (for som nævnt tidligere) "2001: a space odessey".
3 stjerner for Murphy og effektsiden.
|
ikke meget af det der sker i filmen giver nogen logisk mening, bortset fra at det handler om at redde menneskeheden
de tekniske forklaringer på det der sker skal jeg ikke kunne sige om de overhovedet findes, men de moralske og etiske problematikker er til at forstå, selvom jeg føler at man også her kunne have taget bedre fat
flot filmet og medrivende og meget mærkelig - det hele slutter med et kæmpe brag og alt bliver spaltet til atomer sammen med de dyberliggende årsager til hvad det nu lige var der skete???
|
Bragende flot og fantasifuld (visuelt set) sci-fi thriller, af den gode instruktør Danny Boyle.
Visuelt set er oplevelsen virkelig god, men indholdet tilfredsstiller desværre ikke på samme måde. Hvis man blot ser Sunshine som en rendyrket sci-fi thriller, ja så har den da rigtig gode momenter af spænding i flere perioder, men hvis man søger en handling med lidt mere dybde i, så er Sunshine på den front en lille skuffelse. Et bedre greb om indholdet havde gjort tingene bedre.
Chris Evans og Cillian Murphy gør det fint i rollerne, hverken mere eller mindre, og resten af holdet er standard præstationer. Teknisk er det en yderst velfungerende film med en creepy stemning over sig, som gør flere scener spændende og egentlig også ret underholdende. Ingen tvivl om Boyle kan noget med bil...
|
Efter at have læst jeres roser omkring Sunshine, var det egentlig med stor forventning at jeg sad mig til rette for at se den.
Og langt hen af vejen lever den op til forventingerne.Jeg synes ligesom mange andre, at det er en god film, pånær de sidste 30 min. Der er en helt David Fincher agtig stemning over de første 3/4 dele af filmen, og det er ikke tilfældigt da filmen, efter min mening, låner lige lovligt meget fra Alien filmene, og især fra Finchers Alien 3. Visuelt er det en utroligt flot og velproduceret film, og jer der har set den på det store lærred, har med garanti fået en forbandet smuk oplevelse.
Indtil 30 min. før tid hvor det går helt galt efter min mening, der slår den pludslig over i en Star Wars agtig stemning, hvor det pludslig bliver til en kamp mod det onde. ...
|
Dejlig sci-fi-film i klassisk stil, som handler om et rumskib, der i en uspecificeret fremtid er på vej mod Solen. Med sig har de en atombombe på størrelse med Manhattan, som skal bruges til at "genstarte" Solen, der ellers er ved at dø ud.
Det er altså en historie med alt på spil. De otte astronauter på Icarus II har ansvaret for hele menneskehedens overlevelse, og spændingen bliver smukt etableret i samspillet mellem de otte, som jo virkelig er på en tur ud i det ukendte. Stil- og stemningsmæssigt er "Sunshine" i familie med film som "2001" og "Silent Running" - rumeventyr som i gamle dage, men i afdæmpet, menneskeorienteret stil. Her er det nok også en fordel, at det er en britisk og ikke amerikansk film, for der går meget lidt action i den.
Til gengæld kan det ikke ses på det...
|
På overfladen ligner Sunshine fuldstændig de tre milliarder andre håbløse rumgyser kopier, og det var først efter at have set Jacob Stegelmann sige pæne ting om filmen, at jeg fik øjnene op for, at der måske var mere i filmen, end jeg troede. Det skyldes nok dels, at titlen er helt forkert. Den antyder noget helt andet, end hvad filmen handler om. Den her film handler jo ikke om "solskin", for titlens solskin er et inferno af lys og varme, der er direkte fatalt. "Sunfall" eller lignende havde været mere passende, tror jeg. Ikke at det er nogen væsentlig pointe...
På skuespilsiden er der ingen grund til at klage. Plottet formår fra begyndelsen behændigt at gå udenom, hvem der er "hovedpersonen" i filmen. Det er en væsentlig pointe, fordi missionen kommer i fokus, mens alle karaktererne...
|
Jeg syntes at billederne var fantastisk flotte og den ene sjerne går til dem. Filmen havde et etisk problem i og med at den retfærdigtgjorder at ofre en af hensyn til menneskeheden- det er at bruge folk som middel i stedet for mål. Derudover er det en traditionel spændingsfilm en krydsning immellem "Alien", Amagheton og rumodyseen 2001. Det gode skuespil kan ikke opveje, at der ingen interessante psykologiske eller samfunsmæssige temaer er i den, som der f.eks. er i de 3 første Alienfilm. De Temaer filmen har, har man set 1000 gange før andre steder. Slutningen er deprimerende.
|