Sunshine

Solen er ved at dø, og fremtiden tegner selvsagt dystert for jordens befolkning. I et forsøg på at afværge katastrofen bliver det gigantiske rumskib Icarus II sendt af sted mod solen. Om bord er otte astronauter og en enorm atomnyttelast. Missionen er at tænde solen igen. Ikke nogen nem opgave, og da kontakten til jorden forsvinder, og mørket brede sig, synes alt håb efterhånden ude. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Danny Boyle
Medvirkende Chris Evans, Cillian Murphy, Rose Byrne, Michelle Yeoh
Spilletid 98 min.
Biopremiere 13.04.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Danny Boyle

(INSTRUKTØR)
Den engelske Danny Boyle begyndte sin karriere i teaterverdenen. Efter et par tv-produktioner, blandt andet med afsnit af krimiserien 'Inspector Morse', debuterede Boyle som spillefilmsinstruktør med den sorte thriller-komedie 'Mord mellem venner' (1994), der blev et kæmpe kult-hit. Det var dog ingenting sammenlignet med 'Trainspotting' (1996...

Anmeldere

Berlingske
"Man fristes dermed til at konkludere, at der intet nyt er under solen, men det er ikke helt korrekt. Det er nyt, at Danny Boyle forsøger sig med en rumfilm og soleklart slipper rigtig skidt fra det."

Jyllands-Posten
"Sunshine forsikrer, at nu sortner det for solen, men den er selv én stor formørkelse både kunstnerisk og intellektuelt."

Weekendavisen
"Der er dog hele vejen igennem betagende billeder, og også fornemmelsen af stilheden i rummet er givet med overvisende kraft. Sunshine er en intelligent genrefilm, som især yngre tilskuere kan blive tænksomme af."

Information
"Der er små huller i logikken, og videnskaben holder nok ikke til en nærmere granskning, men det betyder intet i forhold til det store hele. Sunshine har potentialet til at blive en moderne klassiker, der med tiden kan blive en af den slags film, andre filmskabere refererer til."

Ekstra Bladet
"En spektakulær film på alle måder. Skynd dig ind i mørket og se lyset."

B.T.
"...hænger cirka så godt sammen som en gammel zombie..."

Cinemazone
"Med skæve framings, et gennemført troværdigt rumlandskab af fantastiske farver og en mystisk, dragende lydside er Sunshine både effektiv sci-fi og en speciel og tankevækkende oplevelse, som desværre går lidt fløjten de sidste 25 minutters tid."

Brugere

23/02 11:25Retrospective: Sunshine 7
Efter gentagne gennemsyn.

Hæderlig oplevelse ved første syn, men noget har altid trukket mig tilbage til Sunshine og måden Boyle lader den nysgerrige tilskuer se under overfladen og derved åbnede mulighederne sig for en mere udbytterig oplevelse ‘anden gang’.

Opbygningen er sublim og vi præsenteres for en besætning med menneskelige egenskaber og hvad der sker, når vi konfronteres med en livstruende situation. En historie med alt på spil, hvor mennesket konstant er under ekstremt pres, som øger filmens intensitet. Boyle forstår at udnytte billede og lyd til det yderste. John Murphy har komponeret et meget lyttevenligt soundtrack, der for mig nærmest bærer størstedelen af filmen.

Det er forståeligt, at tredje akt deler vandene og med årene er jeg kommet frem til, at det står og ...

08/11-09"What do you see?" 7
Spoilers:

Jeg har før i dette forum skamrost den britiske auteur Danny Boyle for hans virtuose filmsprog karakteriseret ved en dynamisk klippestil, duperende billedkompositioner, samt et aldeles velvalgt soundtrack. Boyle har selv udtalt, at 70 % af en filmoplevelse i hans optik udgøres af musik, og den overbevisning lader sig tydeligt fremgå i hans hidtidige produktioner, hvor de mest mindeværdige billeder ofte akkompagneres af en betydningsbærende lydside.

Således er scenen med babyen kravlende på loftet, samt Underworld pumpende på soundtracket det stærkeste moment i ”Trainspotting”, mens kærlighedsscenen i havet til lyden af All Saints perfekt indfanger de elskendes følelsesmæssige forløsning i ”The Beach”. I ”Slumdog Millionaire” er der ikke blot et, men flere enkeltstående sc...

24/10-08Linkin Park bruger Sunshine som musik-video.
Anonym
Linkin Park har lavet en musik-video som der er som filmen (Sunshine 2007).
Se den på http://www.youtube.com/watch?v=Sl02FgOuG0c!
Musikken og videoen er fantastisk!

02/09-08Sunshine
En fantastisk oplevelse. Boyle gør det igen!

Musiken er fantastisk! Scenografien er fantastisk... FILMEN ER FANTASTISK!

11/12-07"Let the sunshine in"
En visuelt flot film, der i dens lidt langsommelige fremgangsmåde og lidt absurde stil, minder til dels om Kubricks "2001: a space odessey".

Ikke at der er noget galt i det da det er hvad mange/nogle kalder "The Godfather of Sci-Fiction Movies". Men der bliver desværre hostet en større klat op en hvad Boyle kan sluge, da filmen til trods for sin meget imponerende billede og -lydside simpelthen er for lang for en film af hans standard.

Ikke en film jeg sådan glemmer, men der går nok nogle år inden den ryger op min DVD hylde, den må vige (for som nævnt tidligere) "2001: a space odessey".

3 stjerner for Murphy og effektsiden.

04/12-07flot og ulogisk
ikke meget af det der sker i filmen giver nogen logisk mening, bortset fra at det handler om at redde menneskeheden

de tekniske forklaringer på det der sker skal jeg ikke kunne sige om de overhovedet findes, men de moralske og etiske problematikker er til at forstå, selvom jeg føler at man også her kunne have taget bedre fat

flot filmet og medrivende og meget mærkelig - det hele slutter med et kæmpe brag og alt bliver spaltet til atomer sammen med de dyberliggende årsager til hvad det nu lige var der skete???

05/09-07Flot lavet, meeen! 8
Dette er en visuel film mere end noget andet og Boyles stil kommer i den grad til sin ret. Der spilles også særdeles godt over en bred kam. Man kan måske beskylde Boyle for at gabe over for meget og filmens tredje akt vil utvivlsomt dele vandene. Personligt led den et knæk for mig efter to ellers forrygende første akter. Pludselig blev filmen noget andet og man skal nok begynde at tolke for at finde mening med galskaben, men må tilstå en lettere skuffelse sneg sig ind. Murphys score er til gengæld vidunderligt. 4’er herfra.

16/08-07Almost, eternal Sunshine
Efter at have læst jeres roser omkring Sunshine, var det egentlig med stor forventning at jeg sad mig til rette for at se den.

Og langt hen af vejen lever den op til forventingerne.Jeg synes ligesom mange andre, at det er en god film, pånær de sidste 30 min. Der er en helt David Fincher agtig stemning over de første 3/4 dele af filmen, og det er ikke tilfældigt da filmen, efter min mening, låner lige lovligt meget fra Alien filmene, og især fra Finchers Alien 3. Visuelt er det en utroligt flot og velproduceret film, og jer der har set den på det store lærred, har med garanti fået en forbandet smuk oplevelse.

Indtil 30 min. før tid hvor det går helt galt efter min mening, der slår den pludslig over i en Star Wars agtig stemning, hvor det pludslig bliver til en kamp mod det onde. ...

11/05-07Rumrejsen år 2007
Dejlig sci-fi-film i klassisk stil, som handler om et rumskib, der i en uspecificeret fremtid er på vej mod Solen. Med sig har de en atombombe på størrelse med Manhattan, som skal bruges til at "genstarte" Solen, der ellers er ved at dø ud.

Det er altså en historie med alt på spil. De otte astronauter på Icarus II har ansvaret for hele menneskehedens overlevelse, og spændingen bliver smukt etableret i samspillet mellem de otte, som jo virkelig er på en tur ud i det ukendte. Stil- og stemningsmæssigt er "Sunshine" i familie med film som "2001" og "Silent Running" - rumeventyr som i gamle dage, men i afdæmpet, menneskeorienteret stil. Her er det nok også en fordel, at det er en britisk og ikke amerikansk film, for der går meget lidt action i den.

Til gengæld kan det ikke ses på det...

06/05-07Ingen solstrålehistorie 3
På overfladen ligner Sunshine fuldstændig de tre milliarder andre håbløse rumgyser kopier, og det var først efter at have set Jacob Stegelmann sige pæne ting om filmen, at jeg fik øjnene op for, at der måske var mere i filmen, end jeg troede. Det skyldes nok dels, at titlen er helt forkert. Den antyder noget helt andet, end hvad filmen handler om. Den her film handler jo ikke om "solskin", for titlens solskin er et inferno af lys og varme, der er direkte fatalt. "Sunfall" eller lignende havde været mere passende, tror jeg. Ikke at det er nogen væsentlig pointe...

På skuespilsiden er der ingen grund til at klage. Plottet formår fra begyndelsen behændigt at gå udenom, hvem der er "hovedpersonen" i filmen. Det er en væsentlig pointe, fordi missionen kommer i fokus, mens alle karaktererne...Fakta

Medvirkende
Mace Chris Evans
Capa Cillian Murphy
Cassie Rose Byrne
Corazon Michelle Yeoh
Pinbacker Mark Strong
Harvey Troy Garity
Searle Cliff Curtis
Kaneda Hiroyuki Sanada
Trey Benedict Wong
Bag kameraet
Instruktion Danny Boyle
Produktion Andrew Macdonald
Manuskript Alex Garland
Fotografi Alwin H. Kuchler
Klip Chris Gill
Scenografi Mark Tildesley
Musik Karl Hyde, John Murphy, Rick Smith
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Nøgleord Astronaut, Redningsmission
Premieredatoer
Biograf 13.04.2007
Dvd 04.09.2007
Øvrige oplysninger
Land Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 98 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 10.032
Selskab DNA Films, Ingenious Film Partners
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...