The Host (Gwoemul)

Hee-Bong har en lille café ved bredden af Seouls Han-flod. Han er enlig far og mens midlerne er små, er familiesammenholdet stort. Floden gemmer dog på en hemmelighed, som får store konsekvenser for den lille familie: En gigantisk, muteret haletudse, der skaber rædsel i hele den koreanske hovedstad, og som vælger at kidnappe Hee-Bongs yngste datter. © Scope

Produktionsår 2006
Genre Action, Gyser, Thriller
Instruktør Joon-ho Bong
Medvirkende Kang-ho Song, Hie-bong Byeon, Hae-il Park, Du-na Bae
Spilletid 119 min.
Biopremiere 27.07.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Og da det meste af det er enten skræmmende, sjovt eller bare underligt, er det bare at konstatere, at 'The Host' er sommerens mest vilde, aparte og underholdende festforestilling."

Berlingske
"Man skal helst ikke se »The Host« i forventning om harmoni, konsekvens og udsøgt smag. Men hvis man uden at føle sig kræsen er i humør til at fortære en film, der er forrykt på en skramlende fornøjelig facon, er den her."

Jyllands-Posten
"Flottere film skal man lede længe efter, og med ”The Host” beviser Sydkorea endnu en gang sin position som et af verdens mest spændende filmlande. Nye fans kan begynde her."

Weekendavisen
"Den koreanske effektfilm The Host er et hit. Hvis Lars von Trier genindspillede Reptilicus, ville resultatet muligvis se sådan her ud."

Information
"Det ville ikke have skadet, hvis Joon-ho Bong havde skåret en halv time ud af sin på alle måder brogede, vildtvoksende historie."

Ekstra Bladet
"...det er alle dens ekstra lag, som gør filmen til en af årets hidtil mest originale oplevelser på det store lærred. Du har med garanti aldrig set noget lignende."

Cinemazone
"Monstret gør i sig selv Joon-ho Bongs film til en inciterende oplevelse, og alt i alt er 'The Host' et originalt udført eksempel på, hvor befriende og appetitvækkende det kan være at se ikke-amerikanske bud på genrefilm med et twist."

Brugere

05/01-10Reptilicus - Det Hvide Snit 13
Spoilers

Foranlediget af Bo Green Jensens anmeldelse.

Det er værd at bemærke, at filmen Reptilicus blev lavet i to næsten identiske udgaver, en dansk film og en amerikansk film lavet af Samuel Arkoff fra Roger Cormans AIP. Det var stort set de samme optagelser der blev anvendt. Filmen er blevet kritiseret for at være den dårligste danske film nogensinde. Men filmen er, når bortses fra datidens tekniske niveau, faktisk en sand lille perle. Øgler taber halen for at forvirre fjenden, men halen regenererer på øglen. Dette videnskabelige faktum tager filmen udgangspunkt i, men vender princippet om, idet øglen i denne film så at sige vokser ud igen på halen. Det er reversed science, der vil noget.

Og hvad skal man så bruge det til? Filmens tema er et langt opgør mellem search-and-dest...

18/03-08Mystisk
Det er godt nok en meget mystisk og mærkelig film, men når man først var i gang med at se den, ville jeg se den færdig

06/09-07Suk
kors for en langtrukken, kedelig og komplet latterlig film. Endnu en bekræftelse i at man skal holde sig til amerikanske eller danske film.

16/08-07Alt godt fra flodbredden
Det er ikke så ofte, at sydkoreanske film kommer på det store lærred i Danmark, så deter om at gribe chancen, når Grand viste det store box office hit i Sydkorea, ”The Host”.

Det sydkoreanske filmboom har helt sikkert ramt mig, men jeg har nu altid haft mere tilovers for de små skæve sydkoreanske film af Kim Kiduk (”3 Iron”, ”The Isle”, ”Time”), Hong Sang-soo (”Turning Gate”) eller Jeong Jae-eun (”Take Care of my Cat”) end de stort opsatte blockbusters af Kang Je-gyu (”Swiri”, ”Taegukgi”) eller de endeløse romantiske komediedramaer, som filmindustrien spytter ud. Bong Joon-hos indtil nu tre film kan ikke pænt placeres indenfor en nydelig lille genre. ”Barking Dogs Never Bite” var ikke genretypisk komedie, ”Memories of Murder” var ikke blot en seriemorderfilm, og ”The Host” er ikke b...

12/08-07Simpsons vs. Godzilla 1
Sydkoreansk gyserkomedie, der behandler et klassisk asiatisk gyser-setup med et stort glimt i øjet: Ukritisk forurening af Han-floden har skabt et muteret fiskemonster, som kommer op af floden og begynder at gnaske mennesker. Nogle bliver dog ikke gnasket med det samme, men gemt i monstrets hule i kloakkerne - og filmen handler så om en familie, der kæmper for at finde og redde en pige, som monstret har taget med sig.

Problemet for familien er dog, at de er en flok dummernikker og døgenigte, og da monstret - som i øvrigt er flot animeret - også er en temmelig klodset landgående fisk, kommer "The Host" til at minde om en kamp mellem familien Simpson og Godzilla. Det er nogle gange nervepirrende, sjældent skræmmende, men ofte virkelig morsomt. Især i de scener, hvor instruktør Bong Joo...

02/08-07Gab!
Jeg faldt rent faktisk i søvn til denne film!!!

29/07-07Kommende klassiker
Vældig gennemført film, der mangler lige det sidste for at blive en klassiker!

28/07-07Mesterligt monstrøst
I åbningsscenen overværer vi en frastødende og tilsyneladende komplet psykotisk amerikaner, der sammen med en langt mere tiltalende og logisk asiater forsker i noget materiale. Dog frafalder alt fornuften i deres akademiske forskning brat, da den bindegale amerikaner udstøder en ordre til asiateren; han skal skaffe hundredvis af flasker, hvis indhold vel at mærke består af knap så indbydende og sunde stoffer, af vejen, og det ned i vasken. Den ”forbudte” væske tager hele vejen gennem vandrørssystemet, hvorefter dens rejse udmunder sig i den vidtberømte Han-flod. Og dog, for det skal vise sig at den medicinske væske, hurtigt omdannes til noget langt mere fjendsk og drabeligt. Et monster opstår nemlig midt i den tankeløse forurening, og dens entré går ikke stille for sig.

Herfra kender ...

12/06-07Et monster af en genrehybrid
Joon-ho Bong, som gav os den glimrende thriller Memories of murder, har med The Host begået en yderst seværdig genrehybrid. Filmen er i udgangspunktet mest klassisk monsterfilm, men blander på forunderlig vis drama, slapstick komedie, samfundskritik og -satire og action ned i gryden, og giver os en færdig filmbuffet, som ikke minder om ret meget, man har set før.

Der startes ud med en løftet pegefinger mod amerikanerne, da en amerikansk forsker stik imod al fornuft beordrer flere liter kemisk væske smidt ud i den store koreanske Han-flod. Flere år senere rummer floden nu et muteret fiskemonster, som kan begå sig meget adræt både i vand og på landjord. Denne ydre ramme fyldes ud af en indre ramme, da monsteret på bedste King Kong manér kidnapper en lille pige, som hendes lowclass famil...

Fakta

Medvirkende
Park Gang-Du Kang-ho Song
Park Hie-bong Hie-bong Byeon
Park Nam-il Hae-il Park
Park Nam-Joo Du-na Bae
Park Hyun-seo Ah-sung Ko
Donald David Joseph Anselmo
Paul Lazar
No-shik Park
Monsterets stemme Dal-su Oh
Ung Korea-doktor Brian Rhee
Bag kameraet
Instruktion Joon-ho Bong
Produktion Yong-bae Choi
Manuskript Chul-hyun Baek, Joon-ho Bong, Won-jun Ha
Fotografi Hyung-ku Kim
Klip Seon Min Kim
Scenografi Seong-hie Ryu
Musik Byung-woo Lee
Genrer og relationer
Genre Action, Gyser, Thriller
Undergenre Monsterfilm
Nøgleord Mutant
Premieredatoer
Biograf 27.07.2007
Dvd 01.08.2013
Øvrige oplysninger
Land Sydkorea
Produktionsår 2006
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 3.095
Selskab Chungeorahm Film, Showbox/Mediaplex
Biodistributør Camera Film

Se også...