Bedrag (Breach)

Robert Hanssen arbejder for FBI og er godt på vej op af karriererstigen. Hanssen har også et bijob for KGB, som han sælger hemmelige dokumenter til i stor stil. Men ledelsen er mistænksom og sætter en ung agent til at holde øje med Hanssen. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Thriller
Instruktør Billy Ray
Medvirkende Chris Cooper, Ryan Phillippe, Laura Linney, Caroline Dhavernas
Spilletid 110 min.
Biopremiere 29.06.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Billy Ray

(INSTRUKTØR)
Amerikanske Billy Ray arbejdede i en årrække som manuskriptforfatter, før han fik et solidt gennemmbrud som instruktør med dramaet 'Shattered Glass' (2003), der har den unge Anakin Skywalker, eller Hayden Christensen om man vil, i hovedrollen som stjernejournalisten Stephen Glass. 'Shattered Glass' har manuskript af Billy Ray selv og er baser...

Anmeldere

Politiken
"En film med en helt særlig og kølig spændingsintelligens, der meget vel kan ende med at placere Chris Cooper i næste års Oscaropløb."

Berlingske
"...en på sin vis glimrende film, som man ikke rigtig har glæde af at se. Hvor meget den end er baseret på en sand historie."

Weekendavisen
"Bedrag kan varmt anbefales, hvis man dyrker intelligente spionfilm af den gamle, koldkrigsbaserede skole."

Information
"Med unge Eric O'Neill som guide, er Bedrag en spændende mulighed for at studere dette sind og drage egne konklusioner."

Ekstra Bladet
"...båret igennem af et velskrevet manuskript, naturlige dialoger og eminent skuespil..."

B.T.
"...trods sin mangel på virkelig nervepirrende spænding, emmer filmen af atmosfære."

Brugere

16/08-09flad thriller
jeg kunne ikke se meget fidus i dette forsøg på at skabe en agent thriller

om det så er autentisk eller ej (i dette tilfælde er det), så hjælper det ikke at lave en thriller uden spænding

26/01-08Skuespillerbåret spiondrama
Breach er et atypisk og langsomt fortalt spiondrama, hvor spændingen først og fremmest opbygges i karakterrelationerne og kun sekundært af filmens egentlig handlingsforløb. Her er ingen smarte gadgets, gummimasker eller sko med knive i, kun et realistisk protræt af et lettere tragisk spionliv.

FBI sætter den unge ambitøse agent Eric O'Neill til at holde et vågent øje med den ældre gravalvorlige kollega Robert Hanssan, som mistænkes for at sælge hemmelige og yderst omkostningsskabende papirer til russerne under dækker af at være FBIs topagent på området. De to udvikler undet et nærmest mentor og elev forhold en naturlig respekt og fascination af hinanden, og kernen i filmen er de to karakterer og deres indbyrdes forhold snarere end opklaringsforløbet.

Filmen er først og fremmest dre...

08/11-07Super Mr. Cooper
Den største spion i FBI´s historie, med Chris Cooper i hovedrollen må da blive et hit.
Men den når aldrig op i det tempo man kunne ønske sig af en film den genre.

Noget af det mest positive er Cooper´s fænamonale præstation, og Ryan Phillippe gør det osse overraskende godt i rollen som den FBI agent der skal afsløre Cooper. Hans følelser for Agent Hanssen´s (Cooper) evner, slører hans dømmekraft mere og mere.

En god film der er værdig til et stort 4-tal, men dog er lidt tung i visse perioder.

14/09-07Sindssygt spændende
"... Breach bliver nemlig yderst troværdig, da den jo er baseret på en virkelig hændelse, og dette gør den bare endnu mere nervepirrende og spændende, end den allerede var i forvejen... fantastisk skuespil, især fra Chris Cooper..."

26/07-07Hård mand i en blød verden
”Breach” er fra start til slut en medrivende thriller, der bruger skuespil og person-baseret dramatisering til at skabe suspense og stemning.

Filmen er baseret på en af de største spionskandaler i den amerikanske efterretningsverden. Robert Hanssen var en dobbeltspion, der udleverede informationer til Moskva siden 1985, og som stoppede ethvert amerikansk tiltag for at få informationer fra Moskva. Da FBI satte en gruppe af analytikere til at finde den dobbeltspion, der ødelagde deres arbejde, satte de Hanssen i spidsen for gruppen.

Chris Cooper leverer en kraftpræstation som den hårde nyser Robert Hanssen, der på overfladen lever et pletfrit, katolsk liv. Den unge agent-aspirant Eric O'Neill (Ryan Phillippe) hyres som Hanssens kontorassistent af en overordnet (Laura Linney), der b...

08/07-07*SPOLIER*-But Who Cares?
Hvis man på forhånd kender handling,slutning og måske ydermere har set dokumentaren om Robert Hanssen, kan der så alligevel komme en god film ud af det?

Chris Cooper har i flere år været en af mine yndlings skuspillere, og efter min mening en meget overset en.
Indtil "Bedrag" eller "Breach", hvis original titel man burde have beholdt, har Chris Cooper gjort sig mest bemærket med biroller i film som, Capote, Syriana, The Bourne Identity filmene, men ikke mindst American Beauty, hvor jeg helt faldt for hans fantastiske skuespil.

"Breach" handler om den unge FBI aspirant Eric O´Neill (Ryan Phillippe), hvis største drøm er at blive fuldblods FBI agent.
Han får imidlertid sit livs chance for at bevise sit værd, da han bliver en del af en stor FBI gruppe som skal indfiltrere, en spi...

30/06-07Spændende og realistisk.
Særdeles spændende men samtig eftertænksom film om hemmeligheder og de mennesker, der skal holde dem fra alt og alle.

Tempoet er roligt og klaustrofobisk, men ultimativt leverer filmen stor fortælleteknik ved at undgå både klicheer og hypede actionscener.

Kan ikke mindes jeg har kunne tolerere Ryan Phillipe så nemt som i denne film - han står godt op til Chris Cooper.

20/06-07Dobbeltspil
Den værste spion i USA's historie, er Robert Hanssen blevet kaldt. Han var FBI-agent, men spionerede for russerne fra midten af 80'erne, til han blev fanget i 2001. "Breach" er historien om de sidste måneder i den efterforskning, der førte til Hanssens fald, fortalt via den unge agent-aspirant, som FBI satte til at overvåge Hanssen under dække af at skulle arbejde under ham.

"Breach" er en spionfilm uden skæg og blå briller. Der er ingen vilde biljagter eller komplicerede missioner, kun en nede-på-jorden-realistisk skildring af sagen om den her mand, der skabte et kæmpehul i amerikansk sikkerhed, tilsyneladende blot for at vise, at han kunne. Men selv om den er meget afdæmpet, og man godt ved, hvordan den vil ende, formår "Breach" alligevel at være fundamentalt spændende - hvilket er...

Fakta

Medvirkende
Robert Hanssen Chris Cooper
Eric O'Neill Ryan Phillippe
Kate Burroughs Laura Linney
Juliana O'Neill Caroline Dhavernas
Rich Garces Gary Cole
Dan Plesac Dennis Haysbert
Bonnie Hanssen Kathleen Quinlan
John O'Neill Bruce Davison
Geddes Jonathan Watton
Jim Olsen Tom Barnett
Bag kameraet
Instruktion Billy Ray
Produktion Scott Kroopf, Robert F. Newmyer, Scott Strauss
Manuskript Adam Mazer, William Rotko, Billy Ray
Fotografi Tak Fujimoto
Klip Jeffrey Ford
Scenografi Wynn Thomas
Musik Mychael Danna
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Dokudrama, Spion-og-agent-film
Nøgleord CIA, FBI, Forræder, Hemmelighed, KGB, Spion, Undercover
Premieredatoer
Biograf 29.06.2007
Dvd 30.10.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 110 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 10.535
Selskab Universal Pictures, Sidney Kimmel Entertainment, Double Agent Productions, Intermedia, Outlaw Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...