Mr. Brooks

Earl Brooks har succes på jobbet, arbejder for velgørenhed i fritiden og er en kærlig og opmærksom ægtemand og far. En mand hævet over enhver mistanke, indtil kriminalbetjent Tracy Atwwod begynder at ane en kobling mellem den rare mand og den psykopatiske seriemorder, hun jagter. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Krimi, Thriller
Instruktør Bruce A. Evans
Medvirkende Kevin Costner, Demi Moore, William Hurt, Dane Cook
Spilletid 120 min.
Biopremiere 27.07.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Costner

Kevin Costner var i begyndelsen af halvfemserne et af Hollywoods sikre kort, men har siden da haft svært ved at trække folk til billetlugerne. Med sin afdæmpede spillestil og klassiske good looks fik sit gennembrud med film som Kasdans 'Silverado' (1985), thrilleren 'Ingen vej tilbage' (1987) og gangsterdramaet 'De uovervindelige' (1987). Eft...

Anmeldere

Politiken
"Der er en tomhed i scenariet, som gør filmen træg. People do strange things, hedder det. Men helheden er overhovedet ikke sær og stram nok."

Berlingske
"Den amerikanske thriller om en seriemorder, 'Mr. Brooks', har sine momenter af spænding, men kvæles i sine mange handlingstråde."

Jyllands-Posten
"Vel kunne filmen tåle en opstramning (særlig Demi Moores rolle har lige lovlig mange sidehistorier knyttet til sig), men grundlæggende er det en underholdende og underfundig film med tungen i kinden og en sund selvironi."

Weekendavisen
"På sin cerebrale måde er Mr. Brooks yderst vellavet. Det klæder både Costner og filmen at være fuldstændig uden moral."

Information
"Ingen tvivl om at Evans, der hovedsageligt ernærer sig som manuskriptforfatter - i tæt samarbejde med Raynold Gideon på gode film som Sammenhold og Starman - ved, hvordan man drejer en spændingsfilm. Han skal bare lære at luge ud i sine egne ideer og ikke over-komplicere det, der bør være ligetil."

Ekstra Bladet
"Problemet er dog, at selv om Costner leverer et unikt karakterportræt, så er han omgivet af en række mere eller mindre irriterende karikaturer."

B.T.
"På trods af en handling med mange forgreninger forbliver 'Mr. Brooks' en skummel og stivbenet sag."

Cinemazone
"Opfindsomt og veludført, og så desværre med en del afstikkere, pludselige og ualmindeligt bekvemme hændelser og halve konklusioner, der redder sagerne i land."

Brugere

26/06-13Super god seriemorder film
Helt sikker en af de bedste seriemorder film jeg har set.
God historie og der er spændning igennem hele filmen.
Mvh Mette Hansen
http://ejendomsmægler.nu

15/05-08Trang til mord
Wow. Jeg er meget tilfreds med denne vellykket thriller. Historien er god og spændende. Dialogerne er ind i mellem virkelige morsomme. Skuespillerne gør det rigtig godt.

Både Kevin Costner og William Hurt er fremragende, som vores to "mordere". Scenerne og samspillet mellem de modbydelige herrer er fantastisk og alene dem gør filmen værd at se. De får dog fint medspil fra Dane Cook, som presser Costner til et yderligere mord, selvom han prøver at lægge det på hylden.

Kun Demi Moore blegner lidt. Hun gør det skam okay, men kan ikke matche herrerne.

Filmen er undervejs tæt på at have for mange bolde i luften, så man sidder og bliver lidt forvirret over hvad filmen egentlig vil fortælle. Men tingene falder på plads til sidst, og ender med at give en rigtig god filmoplevelse.

Jeg...

10/05-08Dialoger bag morderisk pandeskal
Mr. Brooks er en anderledes men ikke ubetinget vellykket seriemorderfilm, hvor Kevin Costner viser, at han kan andet og mere enda at spille følsom helt med hjertet på det rettet sted.

Agendaen for Mr. Brooks er en anden end i den typiske seriemorderfilm. Bruce A. Evans vil med sin film helt ind under huden, ja faktisk ind i hovedet, på seriemorderen. Han ønsker at vise os svaret på evigttilbagevendende seriemorder/psykopat spørgsmål; hvad driver vedkommende til mord og hvordan takles det? Mr. Brooks gør dette ved nærmest at spalte vores hovedperson op i to, således dialogen mellem Marshall og Mr. Brooks er et billede på de overvejelser og kvaler Mr. Brooks har ved sine mord, og et billede på den drift, der ligger bag blodudgydelserne. Selvom William Hurt spiller glimrende som Mr. Broo...

26/11-07Why Do You Fight It Earl?
Kevin Costner overrasker positivt med et rolleskift som henholdsvis hengiven ærke amerikansk familiefar og skabs-massemorder.

Costner spiller Earl Brooks, der har stor succes med sine æskefabrikker, men hvad hans kone og datter ikke ved er at Earl lever et dobbeltliv som massemorderen The Thumbprint Killer, der lever igennem hans alter-ego Marshall (Hurt) men en dag går det galt da en hobby-fotograf får taget et billede af Brooks igang med at myrde et elskende ægtepar og han begynder nu at afpresse Brooks, og vil med på hans næste murdering rampage.

Mr. Brooks er en elementært spændende thriller, der scorer et ekstra point på sit noget usædvanlige præmis. Det er specielt fedt når Costner fører sine samtaler med Marshall (altså sig selv) og nogle gange tror man faktisk, ligesom Broo...

24/11-07Skuffende
"Der er som end ikke noget galt med Costners præstation, men birollerne i filmen er enten ligegyldige eller irriterende... det bedste ord at beskrive filmen med, må være acceptabel..."

21/11-07Er værd at se
Jeg er ellers ikke meget til Kevin Costner, men jeg må sige at det her er en undtagelse. Jeg var grebet filmen igennem. Det er en anderledes film, på den gode måde, som tager en anden synsvinkel end normalt.

16/08-07Skuffende
Det er mig temmeligt uforståeligt, hvordan både de etablerede anmeldere og brugerne på forum kan være så relativt positive overfor denne film.

Lige fra den første 'dialog' mellem Kevin Costner og William Hurt til den ubehjælpsommme indledningsreplik fra den sjældent interessant Demi Moore fremstår filmen utroværdig og uinteressant, tillige med ringe skuespil fra Demi Moore og især ham Mr, Smith.

Billedet af en psykopat er utroværdigt. Billedet af hans indre kamp er utroværdigt. Hvad repræsenterer William Hurt? - i starten det instinktivt/aggressive, men senere bliver han til tider bare sådan en indre ven, der kommer med lidt gode råd i ny og næ. Historien om psykopaten, der interesserer sig for politikvindens motiver for at være politikvinde er utroværdig, og sætter prikken over ...

31/07-07Kevin "Kostbar", danser med døden
Siden milepæls klassikeren Seven, er der lavet et utal af ,mere eller mindre vellykkede førsøg, i denne seriemorder genre.Så jeg regnede lidt med at jeg skulle ind og se endnu en "Copycat" etc.

Instruktør Bruce A. Evans er et helt ubeskrevet blad, så her var der ikke meget hjælp at hente, vedrørende hans fortid.
Til gengæld har vi jo set Kevin Costner et utal af gange, dog aldrig som i Mr.Brooks, for allerede her bliver det interessant. Den pæne "bodyguard" nu som skizofren seriemorder.
Dejligt at se Costner i sådan en rolle, men vi må heller ikke glemme William Hurt som igen og igen gør det fremragende.
Demi Moore kører den lidt på rutinen.

Mr. Brooks ligner på ingen måde de andre genrefilm, som Seven,Copycat eller lignene. Ambitionsniveauet for plottet er sjællent set større,...

30/07-07God film...
En spændende film med mange overraskende drejninger...Kevin Costner passer ikke helt ind i rollen som den sindsyge massemorder...han virker lidt for pæn...ved godt det er meningen, men lidt for pæn. Helt klart en film der kan anbefales.

29/07-07Seriemord i familiens skød
Kevin Costner spiller seriemorder i titelrollen som "Mr. Brooks", der bliver kaldt en psykologisk thriller. Efter min mening bliver spændingen serveret på en bund af kulsort komedie, og det betyder selvsagt en del for oplevelsen af filmen, om man ser et glimt i øjet eller kun alvor i den.

Mr. Brooks er en succesfuld forretningsmand, der driver sin æskefabrik og har et lykkeligt familieliv - men altså også har et hemmeligt liv som The Thumbprint Killer, der skyder elskende par og arrangerer deres kroppe i romantiske positurer. Brooks er skizofren, og ét af filmens mest elegante greb er, at hans onde jeg optræder som en separat person, så Brooks' indre kamp bogstaveligt talt skildres via hans diskussioner med sig selv.

Men "Mr. Brooks" er ikke nogen traditionel seriemorderfilm. For...

Fakta

Medvirkende
Hr. Earl Brooks Kevin Costner
Kriminalbetjent Tracy Atwood Demi Moore
Marshall William Hurt
Hr. Smith Dane Cook
Emma Brooks Marg Helgenberger
Hawkins Ruben Santiago-Hudson
Jane Brooks Danielle Panabaker
Nancy Hart Aisha Hinds
Kaptajn Lister Lindsay Crouse
Jesse Vialo Jason Lewis
Bag kameraet
Instruktion Bruce A. Evans
Produktion Kevin Costner, Raynold Gideon, Jim Wilson
Manuskript Bruce A. Evans, Raynold Gideon
Fotografi John Lindley
Klip Miklos Wright
Scenografi Jeffrey Beecroft
Musik Ramin Djawadi
Genrer og relationer
Genre Drama, Krimi, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Nøgleord Seriemorder
Premieredatoer
Biograf 27.07.2007
Dvd 13.11.2007
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 22.575
Selskab Tig Productions, Element Films, Relativity Media, Eden Rock Media
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...