Across the Universe

Jude tager til USA i 1960'erne, hvor hippiekulturen er på sit højeste med alt hvad den indebærer af anti-krigsdemonstrationer, rockmusik og fri kærlighed. Her møder han Lucy, og de to forelsker sig til op over begge øre. Men verden er i opbrud, og det er svært for de to elskende at holde sammen. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Musical
Instruktør Julie Taymor
Medvirkende Jim Sturgess, Evan Rachel Wood, Joe Anderson, Dana Fuchs
Spilletid 134 min.
Biopremiere 20.06.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...gode visuelle påfund, spøjse gæsteoptrædener af bl.a. Bono og Joe Cocker og musikalske nyfortolkninger, der overordnet gør »Across the Universe« til en nynnende fornøjelse."

Jyllands-Posten
"Skønt filmen får nogenlunde samling på sin historie, er den alt for lang og personerne ikke vedkommende nok til et så stemningsbåret generationsportræt og så nostalgisk en rejse tilbage til, der var engang."

Information
"...det hele er så fantastisk og forførende pakket ind, at man gerne havde set filmen blive ved."

Ekstra Bladet
"...virker i det hele taget mest optaget af at proppe så mange LennonMcCartney-sange som muligt ind i sin konstruerede ramme."

B.T.
"...alt for lang og ujævn til at anbefale til andre end Beatles-fans."

Brugere

20/12-10ikke filmkunst - men kanon musik!
filmen i sig selv - uden musikken - ligger vel på 2-3 stjerner maks. men musikken er nu dejlig, og den er en stor del af filmen. Så 4 små stjerner.

13/07-08Rimelig
Okay film, men for at være ærlig havde jeg forventet mig mere efter at have set traileren. Starten og slutningen er god, men der er nogle til tider lange pasager indimellem som godt kan gøre den en smule langtrukken.

19/06-08Helter Skelter
Beatles-musical skrevet direkte til film, hvor forfatterne har taget en bunke af Beatles' sange og flettet deres tekster sammen til en løst sammenhængende historie. Hovedpersonen er Jude, en ung fyr fra Liverpool, der i slutningen af 60'erne tager til USA for at finde sin far. I Staterne møder Jude en college dropout ved navn Maxwell, forelsker sig i hans søster Lucy - og sammen flytter de til Greenwich Village i flower power-årene.

"Across the Universe" er helt basalt en sjov idé, og den er udført med stor viden om og respekt for Beatles. Der er enorme mængder af referencer til sange, begivenheder og myter om Beatles i filmen. På den led er det virkelig en nørdfilm på den gode måde.

Til gengæld virker "Across the Universe" ikke så godt som helhed. Fortællingen om Jude, Lucy og d...

03/03-08Okay
ungdom blandet sammen med gode beatles agtige sange og med Vietnam krigen som baggrund lyder ummidelbart som et godt emne til en musical, det er det sådan set også, men desværre bliver vi mødt med endeløse sange der virker for ensformige og i sidste ende bliver for langtrukne, der desværre gør filmen uholdbar og man sidder rastløst i sin stol og venter på filmen snart skal slutte. Til tider dukker der dog et par fantasi fulde og underholdne sange op som er ganske fortrindelige koreograferet og udført. Jeg ville ønske at man havde fokuseret lidt mere på historien og lidt mindre sang.

Fakta

Medvirkende
Jude Jim Sturgess
Lucy Evan Rachel Wood
Max Joe Anderson
Sadie Dana Fuchs
Diner Tjenerinde Cynthia Loebe
JoJo Martin Luther
Prudence T.V. Carpio
Bowling Alley Dancer Heather Janneck
Salma Hayek
Hr. Kite Eddie Izzard
Bag kameraet
Instruktion Julie Taymor
Produktion Matthew Gross, Jennifer Todd, Suzanne Todd
Manuskript Dick Clement, Ian La Frenais
Fotografi Bruno Delbonnel
Klip Françoise Bonnot
Scenografi Mark Friedberg
Musik Elliot Goldenthal
Genrer og relationer
Genre Drama, Musical
Undergenre Romance
Nøgleord Beatles, Hippie, Musiker
Premieredatoer
Biograf 20.06.2008
Dvd 02.12.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2007
Spilletid 134 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 7.231
Selskab Revolution Studios, Team Todd
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...