The Brave One

Radioværten Erica Bain ender i koma og hendes forlovede ender på lighuset efter mødet med en grum gadebande. Hændelsen efterlader Erica dødsensangst for stort set alting. En tilstand som Erica langsomt begynder at bekæmpe. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Drama, Thriller
Instruktør Neil Jordan
Medvirkende Jodie Foster, Terrence Howard, Naveen Andrews, Mary Steenburgen
Spilletid 122 min.
Biopremiere 05.10.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Neil Jordan

(INSTRUKTØR)
Som så mange andre europæiske instruktører med hjemlig succes har irske Neil Jordan været plaget af fejlslagne Hollywood-drømme. 'En vampyrs bekendelser' (1994) fik pæn succes, men ellers har hans amerikanske eventyr bestået af maveplaskere og jordstrygere. Jordans europæiske film rummer ofte temaer om kærlighed, besættelse og forræderi i tæt...

Anmeldere

Politiken
"Så ’The Brave One’ er spændende nok, så længe den sætter spørgsmålstegn ved retfærdighed og selvtægt, men når filmen så skal til at være spændende for alvor, ja så udvikler det hele sig efterhånden skuffende firkantet og forudsigeligt."

Berlingske
"Foster har stor psykologisk dybde, og alene på grund af hende er Jordans dystre »The Brave One« en både stærk og seværdig oplevelse for sind og samvittighed."

Jyllands-Posten
"Men da først volden og paranoiaen og instinkterne er begyndt at præge hende [Jodie Foster], trækker det lille spinkle menneske hele repertoiret af udstråling og følelser og intelligente detaljer ud, og så er der ikke mange filmskuespillere, der er lige så store."

Weekendavisen
"Se den, hvis De synes om selvtægt eller føler stærkt for Jodie Foster. Som filmkunst er The Brave One en bedrøvelig affære."

Ekstra Bladet
"...har fat i nogle lange ender, han [Neil Jordan] desværre alle taber på gulvet, mens volden på rituel vis eskalerer."

B.T.
"God omend amoralsk efterårsunderholdning."

Cinemazone
"...bestemt ikke en film, hvis moraler et retssamfund kan eller skal bygges op omkring, men det er befriende med en Hollywood-film, der tør være sig selv og ikke virker hverken kalkuleret eller leflende for en fokusgruppe."

Brugere

13/11-08Halvlunken Foster
Der er ikke meget at hente i denne thriller?. Den minder om en halvsløj udgave af New yourk blues.

Foster spiller da udemærket, men det hjælper jo ikke, når hendes karkakter er uinteressant og filmen dårlig

Hvad skal man bruge det til?!

23/03-08Udemærket
Tja som de fleste skriver så det en ganske udemærket film, men den har sine slagsider.
Jodi gør det jo som altid når materialet er til det, fantastisk. Uden hende havde filmen ikke tjent mange dollars hjem. Filmen står og falder med slutningen, desværre. Den er bestemt ikke amerikansk eller synderlig passende for et demokratisk samfund, men den er stadig for tynd. Ærgerligt han ikke kunne løfte den til sidst, for så havde den rykket.

28/10-07Vend IKKE den anden kind til 1
The Brave One er en Selvtægtsfilm med stort S, som næsten 100 pct. lever pga. Jodie Forster overbevisende præstation. Manuskriptet er nemlig ikke noget at råbe hurra, så med en lidt mindre dygtigt leading lady ville filmen falde til jorden med et brag.

Filmen sparkes i gang af et overfald i en mørk og skummel tunnel i en lige så mørk og skummel park. Jodie's Erica og hendes kæreste bankes umotiveret til plukfisk. Kæresten dør og Erica forvandles til 50 kg's udgave af Charles Bronson.

Jodie Forsters fremragende og meget troværdige præstation gør, at man næsten æder historiens præmis og handlingsforløb. Hun er - som altid fristes man til at sige - i ét med sin karakter, og uanset manuskriptets kvalitet, får hun en til at tro 100 pct. på hendes karakter.

Men manuskriptet er filmen...

25/09-07En kvinde ser rødt 2
*mindre spoilers*

Neil Jordan er forsvundet lidt ud af billedet i de senere år, men han gik i sidste uge ind på en topplacering på den amerikanske box office-liste med denne selvtægtsfilm.

"The Brave One" følger en vært på en radiostation i New York, som er tilfreds og lykkelig for sit liv og snart skal giftes. Men da hun og kæresten går aftentur i Central Park, bliver de overfaldet af en gruppe bøller, der gennembanker dem begge. Kæresten dør, og da hovedpersonen vågner op tre uger senere, bliver hun så panisk angst, at hun køber en pistol for overhovedet at turde gå ud på gaden. Filmen følger så, hvordan hun bevæger sig fra selvforsvar mod selvtægt.

Jodie Foster er fremragende i hovedrollen, som giver hende noget mere at spille på end de seneste film, jeg har set hende i. Fo...

Fakta

Medvirkende
Erica Jodie Foster
Mercer Terrence Howard
David Naveen Andrews
Carol Mary Steenburgen
Nicky Katt
Nicole Jane Adams
Chloe Zoe Kravitz
Sandy Larry Fessenden
Malachi Weir
Dana Eskelson
Bag kameraet
Instruktion Neil Jordan
Produktion Susan Downey, Joel Silver
Manuskript Roderick Taylor, Bruce A. Taylor, Cynthia Mort
Fotografi Philippe Rousselot
Klip Tony Lawson
Scenografi Kristi Zea
Musik Dario Marianelli
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Thriller
Undergenre Psykologisk thriller
Premieredatoer
Biograf 05.10.2007
Dvd 12.02.2008
Øvrige oplysninger
Land Australien, USA
Produktionsår 2007
Spilletid 122 min.
Link Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 12.562
Selskab Silver Pictures, Village Roadshow Pictures, Redemption Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...