A Mighty Heart

Journalisten Daniel Pearl er i Pakistan med sin gravide kone. Dagen inden de skal hjem til USA, tager Daniel ud for at lave et sidste interview inden afrejsen. Der viser sig at være en skæbnesvanger beslutning, for Daniel bliver kidnappet af militante islamister, der ikke går af vejen for at henrette deres fanger. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Drama, Thriller
Instruktør Michael Winterbottom
Medvirkende Dan Futterman, Angelina Jolie, Archie Panjabi, Mohammed Afzal
Spilletid 100 min.
Biopremiere 14.09.2007
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Angelina Jolie

Den veldrejede skønhed Angelina Jolie Voight er godt på vej mod Hollywoods stjernehimmel, men talent har hun afgjort også. Den grønøjede skuespillerinde vakte berettiget opsigt i ensemblefilmen 'Playing by Heart' (1998) og indkasserede en Oscar for 'Girl, Interrupted' (1999). Hendes rolle som Lara Croft i Tomb Raider (2001), alle bumsede comp...

Anmeldere

Politiken
"Filmen rører ikke, for Angelina Jolies portræt er perfekt, men uinteressant. Til gengæld har instruktøren, Michael Winterbottom, held med at fremstille hele efterforskningen i byen Karachi så tæt og så næsten dokumentarisk i stilen, at man sidder yderst på biografstolen..."

Berlingske
"...som årets mest kaotiske film lammer »A Mighty Heart« sin tilskuer med en overdosis af intensitet og bliver først og fremmest udmattende."

Jyllands-Posten
"... Michael Winterbottom ... forener i ”A Mighty Heart” sine dokumentariske evner med en effektiv krimi-afvikling på bedste Hollywood-maner og skaber dermed en film, der er både virkelighedsnær og komprimeret."

Weekendavisen
"Alligevel opleves filmen som iscenesat lidelse. I bedste fald aktiveres tilskuerens empati. I værste er det lidt som at se en død hest blive pisket. Det er en knugende skildring af et ubønhørligt handlingsforløb."

Information
"Instruktøren har tilsyneladende fået lov til at lave den film, han havde lyst til at lave, på den måde, han havde lyst til at lave den, sobert og afdæmpet, og man priser sig lykkelig over, at han og ikke en mere følelsesladet, amerikansk instruktør blev valgt til opgaven."

Ekstra Bladet
"...rart at se, at Jolie faktisk kan sit fag, når hun bare får det rettet materiale at arbejde med. Seværdig og tankevækkende."

B.T.
"...en vedkommende tragedie, et sindsbillede på vores konfliktfyldte verden med al dens uforudsigelige blanding af had og hjælpsomhed."

Cinemazone
"A Mighty Heart er et suverænt miljøbeskrivende og realistisk sandhedsdokument – men ikke rigtigt mere end det."

Brugere

19/09-08sympatisk
Historien ligger der i forvejen, det er bare at samle den op og få den ud på det store lærred..

Jojo bevares, det er da elementært spændende og sådan set en sympatisk filmatisering om en kidnappet journalist, men den kommer aldrig derud hvor det virkelig rykker..

Ikke at den er kedelig, men heller så spændende at man sidder med hjertet oppe i halsen..

26/09-07Velmenende og kedelig
Dokumentarisk drama om journalisten Danny Pearl, der i 2002 blev bortført og dræbt af islamister i Pakistan - det var som bekendt sagen med henrettelsesvideoen på nettet. Filmen er baseret på Pearls hustru Marianes erindringer, og det er der kommet en meget velmenende, men også umanerligt kedelig film ud af.

"A Mighty Heart" følger de sidste par dage før bortførelsen og skildrer derefter, hvordan Mariane Pearl samt venner og kolleger befinder sig i centrum af en stadig mere desperat efterforskning, indtil videoen ankommer. Men det bliver bare aldrig rigtig spændende. På den led har filmen selvfølgelig et problem i, at vi godt ved, hvordan den ender - men derudover formåede den simpelt hen aldrig at gribe mig. Tingene skildres ganske minutiøst, og filmen har formentlig alle nøglebegiv...

Fakta

Medvirkende
Daniel Pearl Dan Futterman
Mariane Pearl Angelina Jolie
Asra Q. Nomani Archie Panjabi
Shabir Mohammed Afzal
Danny’s Taxi Chauffør Mushtaq Khan
Masud the Fixer Daud Khan
Kaleem Yusuf Telal Saeed
Mariane’s Taxi Chauffør Arif Khan
Tipu Taheer
Amit Dhawan
Bag kameraet
Instruktion Michael Winterbottom
Produktion Andrew Eaton, Dede Gardner, Brad Pitt
Manuskript John Orloff
Fotografi Marcel Zyskind
Klip Peter Christelis
Scenografi Mark Digby
Musik Harry Escott, Molly Nyman
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Dokudrama
Nøgleord Journalist, Kidnapning, Terror
Premieredatoer
Biograf 14.09.2007
Dvd 26.02.2008
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Produktionsår 2007
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 2.969
Selskab Revolution Films, Paramount Vantage, Plan B Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...