Supernova

Rumskibet Nightingale 229 er det 22. århundredes svar på en ambullance. En dag bliver besætningen på seks tilkaldt for at hjælpe ved en ulykke på en komet. Holdet redder den unge mystiske minearbejder Larson, der viser sig at have medbragt noget, som ikke ligefrem gør den videre færd nemmere. © Scope

Produktionsår 2000
Genre Science Fiction, Thriller
Instruktør Walter Hill (som Thomas Lee), Francis Ford Coppola, Jack Sholder
Medvirkende James Spader, Angela Bassett, Robert Forster, Lou Diamond Phillips
Spilletid 91 min.
Biopremiere 09.06.2000
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Robert Forster

Robert Forster var indledningsvis teaterskuespiller, men blev headhunted af John Huston til dennes "Glimt i et gyldent øje" (1967). Efter endnu et par hovedroller, blandt andet i "Medium Cool" (1969), fandt han primært arbejde på tv og teatret. Med Tarantinos romantiske forbryderhistorie ”Jackie Brown” (1997) fik Forster et kæmpe ...

Anmeldere

Scope
Universets endeligt

Flere instruktører har forladt "Supernova" undervejs, og resultatet er da også blevet et science fiction-flop af den slags, der giver genren et rigtigt dårligt ry

"Supernova" foregår på et eller andet tidspunkt ude i fremtiden, hvor man kan flyve meget meget langt i rumskib, så der kan ikke være tvivl om, at det er en science fiction-film, vi har med at gøre.
Hvad den egentlig handler om, er det sværere at konstatere, men det er noget med at redde nogen fra en mine på en måne, som er skubbet ud af sin bane og forbi de såkaldt yderste forposter. Hvorfor man har sådan nogen forposter, når man uden besvær kan foretage dimensionsspring(!) lige forbi dem og præcis derhen, hvor man gerne vil være, er der ingen forklaring på.
Besætningen redder en enkelt overlevende op i rumskibet, han er dog ikke noget rart bekendtskab og har medbragt et ukendt objekt, der mest af alt ligner en lavalampe med kraftigt lys i. Det viser sig at være en bombe, som kan eksplodere i ni dimensioner(!), og som truer hele universets eksistens. Hvad ni dimensioner betyder, kæmper både besætningen og publikum med at finde ud af, uden at nogen kommer svaret nærmere.

Det er ikke mig, der har lavet filmen
Produktionen af "Supernova" har været en rodet affære, hvor instruktører er kommet og gået. Størstedelen er instrueret af Walter Hill, der har haft en alsidig karriere i den amerikanske filmindustri og havde et stort hit med "48 timer" (1982). Hill har været så utilfreds med det færdige resultat, at han har forlangt at få sit navn fjernet, og erstattet af pseudonymet Thomas Lee. "Supernova" er heller ikke nogen god film og bærer præg af at være lavet hurtigt og billigt.
Der er frygteligt mange nærbilleder af skuespillernes talende ansigter, det er selvfølgelig også hurtigt at optage, og så skal man ikke tænke på, om baggrunden er i orden, men kønt er det ikke. Dialogen er stiv og leveret uden nogen form for indlevelse, hvilket man dårligt kan bebrejde skuespillerne. Det må være svært at føle noget for en diskussion om de darwinistiske følger af en nidimensionel eksplosion.

I rummet kan ingen høre dig grine
Inden denne anmeldelse bliver til en opremsning af elendigheder, skal det bemærkes, at der er et par opløftende øjeblikke. Den døende stjerne, der har givet filmen sin titel, og de dimensionsspring, rumskibet foretager, er flot lavet. De minder om de spring ind i hyperrummet, som Tusindårsfalken foretager i "Star Wars"-filmene, men har her fået en ekstra tur gennem effektmaskinerne, og det er ret imponerende.
Tilbage står dog en film, som er med til at give science fiction-genren et ufortjent dårligt ry. Svaret på, om det er de romantiske scener, der også er blevet plads til, der har lokket glimrende skuespillere som James Spader og Angela Bassett med, blæser rundt blandt fjerne galakser.
Der burde denne film også sendes hen.

Brugere

21/08-03ENIG!
Anonym
Der var instruktørskift, forsinkelser og manuskript problemer som får Alien3 til at ligne en god produktion. Denne film er så elendig...eneste plus er de (ufrivillige) latterbrøl som filmen visse steder fremkalder.

Scenerne med det falliske objekt fra rummet burde sige alt.

Hvorfor er lækre Robin Tunney og andet talent i denne film? Aner det ikke - må være titlen, som er det bedste ved filmen.

20/08-03Den ultimative lortefilm!!!
Anonym
Hvad bliver man dog ikke udsat for?!?

SÅDAN EN GANG LORT!!!

Endnu en oplagt kandidat til bogen om de 25 værste film nogensinde.

Nu kan "Battlefield Earth" få selskab.

31/07-03Supernova?!?
Anonym
"Super lort" lyder mere passende til denne ufattelige ringe B-film. Skal undgås for enhver pris!!!

16/10-02Store Instruktør Navne
Anonym
Rodet og uspændende science fiction gyser, hvor logikken ikke holder hjem (hospitalsskib og så ingen ekstra pladser?). Spader som machohelt med ru stemme holder hellere ikke, mens resten af skuespillerne ikke kan redde lidt af denne klichefyldte og forudsigelige film.

På filmens fortekster stod en Thomas Lee krediteret for at have instrueret. Det navn dækkede over Walter Hill, som forståeligt nok ikke haft lyst til at lægge navn til dette her skidt.

Fakta

Medvirkende
Nick Vanzant James Spader
Kaela Evers Angela Bassett
A.J. Marley Robert Forster
Yerzy Penalosa Lou Diamond Phillips
Karl Larson Peter Facinelli
Danika Lund Robin Tunney
Benj Sotomejor Wilson Cruz
Flyboy Eddy Rice Jr.
Troy Larson Knox White
Troy Larson (stemme) Kerrigan Mahan
Bag kameraet
Instruktion Walter Hill (som Thomas Lee), Francis Ford Coppola, Jack Sholder
Produktion Daniel Chuba, Jamie Dixon, Ash R. Shah
Manuskript David C. Wilson
Fotografi Lloyd Ahern II
Klip Melissa Kent, Michael Schweitzer
Genrer og relationer
Genre Science Fiction, Thriller
Nøgleord Alien, Rumrejse
Premieredatoer
Biograf 09.06.2000
Dvd 24.01.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2000
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 2.633
Selskab United Artists, Screenland Pictures
Biodistributør United International Pictures

Se også...