Cloverfield

Rob skal flytte fra New York til Japan, men hans afskedsfest bliver ikke den hyggelige sammenkomst, han havde regnet med. Midt i det hele bliver festen nemlig afbrudt af en voldsom rysten. Alle forlader bygningen, og da de ser, at byen er ved at falde fra hinanden, tager de flugten. Men Robs kæreste er i fare og de to venner må tilbage mod centrum, hvor et kæmpe monster huserer. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Matt Reeves
Medvirkende Lizzy Caplan, Michael Stahl-David, Mike Vogel, Jessica Lucas
Spilletid 84 min.
Biopremiere 01.02.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"...med sine bevidst primitive billeder af død og destruktion er »Cloverfield« noget så usædvanligt som en monsterfilm, der virker ret realistisk. Det gør afgjort indtryk."

Jyllands-Posten
"...når al denne gennemtænkte lækkerhed har lagt sig, er ”Cloverfield” en traditionel gyserfilm, der aldrig for alvor får fat i tilskueren. Dertil er persontegningen for spinkel og monsteret for uoriginalt."

Weekendavisen
"Det er lidt som at prøve en ny rutschebane, der trods alt lever op til lidt af sin hype."

Information
"Da katastrofen indtræffer, pilles pynten i alle betydninger af dem, men intet, de siden siger eller gør kunne få denne anmelder til at kere sig om deres skæbne i så meget som et splitsekund."

Ekstra Bladet
"I lange perioder er løjerne faktisk - undskyld udtrykket - uhyre underholdende."

B.T.
"...den falder nemlig aldrig i gamle, udslidte monster-klicheer. Alt er frisk og effektivt."

Cinemazone
"...dokumentarpræget og det præcise prioritering af veludtænkte enkeltscener snarere end en samlet helhed giver i høj grad nerve til en ellers fortærsket historie om monumentale ødelæggelser på elskede omgivelser."

Brugere

16/10-16

05/11-09Nyskabende cliché
J.J. Abrahams kender vi alle sammen for serie hittet "Lost". Sammen med netop det produktionshold har han skabt den nytænkende science-fiction-/actionfilm Cloverfield.

Robs bror Jason og hans kæreste Lily holder en afskedsfest for Rob, da han netop har fået job som vicedirektør i et firma i Japan. Robs bedste ven, som også er filmens kejtede og små humoristiske omdrejningspunkt Hud får til festen til opgave, at filme hilsener fra gæsterne, som Rob kan varme sig på i Japan. Til festen udspiller sig et sandt kærligheds drama, da kvinden Beth har taget en fremmed mand med til festen, på trods af, at hende og Rob tydeligvis har indeklemte følelser for hinanden. Situationen kulminerer og Beth må forlade festen i utide. Kort efter rystes New York af, hvad der først antages at være et jordsk...

19/02-09Ganske interessant og ualmindelig
[Kan indeholde enkelte spoilere (dog ikke med direkte relevans for handlinen)]

At filmen bliver fortalt i første person, via hovedpersonens håndholdte kamera, er ikke nyt, da noget ligende er gjort før, men ret ualmindeligt for mainstream film. Og det går også godt det meste af vejen. Det hele virker ikke så iscenesat, og det hele virker mere naturligt, ved at vi følger nogle "helt almindelige" mennesker, med disses øjne, end ved den mest brugte (i mainstream-film) "alvidende" fortællervinkel.

Dog trækker det ned i filmen, at den dels er så kort som den er, dels at vi intet får at vide om plottet, udover nogle enkelte gisninger fra den gruppe unge vi hører. Der mangler ligesom også et "mål" i filmen, da handlingen virker visionsløs og rimelig kaotisk (måske også med vilje).

Alt ...

02/01-09Mere interessant end vellykket...
Hatten af for at monster-mainstream-genren stadig kan opfordre til kreativitet. At blande et Godzilla rip-off med en dokumentaristisk stil er i det mindste et symbol for sund nytænkning.

Og langt hen af vejen også ganske effektfuld. Klaustrofobien, panikken og katastrofoen er klart mere vedkommende i øjenhøjde. Kombineret med troværdige effekter og en frisk hang til ikke at overforklare sig selv formår Cloverfield rent faktisk at levere sin spændning.

Men helt uproblematisk er det heller ikke. Effekten af post-9-11 brænder meget igennem. Sammenstyrtede bygninger og skrigende mennesker minder kvalmt meget om 9-11-billeder. Og monsteret som spiller bowling med amerikanske monumenter - frihedsgudindens hoved - er påklistret i sit forsøg på at ramme det amerikanske marked lige på nerv...

30/12-08Det grusomme udefra i New York
Rob står for at skulle flytte til Japan, og derfor bliver der fra nær og fjern holdt et surprice party for ham. Særdeles nært fra vennen Hud, som ved hjælp af digitalt video, laver en afskedshyldest på bånd.
Et mystisk jordskælv ramler over New York, og det tager til, alt imens panikken så småt breder sig, og den store overraskelse som udeblev under afskedsarrangementet er nu indtruffet.
Men Hud holder stadig fast i sit kamera.

Var blevet lidt nysgerrig efter at se denne film efter flere gode tilkendegivelser, ikke mindst herfra siden. Men når alt kommer til alt, må den nøjes med benævnelsen ”ok skuffende.”

Efter en særdeles lovende start, hvor man bliver præsenteret for gæsterne, de senere hovedpersoner, så finder man ud af, at der ikke er så meget at komme efter udover et i...

23/11-08Mystik og terror!
Blæret underholdning. Jeg havde en vis skepsis mht. præmissen i Cloverfield, hvor man følger begivenhederne via et digitalt kamera. Nogen har kaldt det originalt, men det er det dog ikke helt. The Blair Witch Project havde samme stil. Det fungerer blot langt bedre i Cloverfield. Den simple metode supplerer meget godt filmens simple handling. Instruktøren skildrer en ganske almindelig dag for en gruppe unge i New York, hvor tingene lige pludselig tager en usædvanlig drejning, i form af terror. Nu handler det udelukkende om at overleve. Det er en mørk film om ren og skær overlevelse, og intet andet. Mere indhold er der sådan set ikke, og filmen kan derfor skuffe visse folk. Cloverfield er nemlig en lang ildkamp. Det er både underholdende og uhyggeligt, når et mystisk monster viser sit grim...

20/02-08Hmm Hvorfor navnet "Cloverfield" 3
Denne film er god og værd at se men adligevel har jeg ikke den mindste ide om hvorfor den hedder "Cloverfield" ikke 1 person siger ordet "Cloverfield". Jeg syntes det er pengene værd at se den her film og en rigtig god ide at se den som et privat kamera.
God film men mærkeligt navn.

PS: Må meget gerne skrive kommentar med svar på mit spørgsmål.

20/02-0822.000...
Hvis det tal er rigtigt så er det da endnu mere pinligt for folkene bag Cloverfield..

De blev overgået af en film hvis samlede budget var en brøkdel af hvad de selv havde til rådighed.

Det fede ved Blair Witch var at den holdt fast i konceptet om at være virkelige optagelser. Kvaliteten af optagelserne i Cloverfield viser jo med al tydelighed at det ikke er privatoptagelser.

Cloverfield er ikke nyskabende - ej heller nogen sensation. Den er et dårligt forsøg på at lave en god film med middelmådige skuespillere, håndholdt kamera og en internetkampagne der skulle vække horderne.

Guess what - det lykkedes dem at hype det op til at være noget fantastisk - de har tjent deres millioner - mit gæt er at opfølgeren til Cloverfield bliver en kæmpe underskudsforretning.

(Dette var i...

19/02-08wid09enjvsdu9cje9
fatter ik folk kan være så uforskammede at sige at 'blair witch' er bedre.
ved i hvad 'blair witch' er? en hjemmevideo 4 unge mennesker lavede ude i en skov. den kostede 22.000 at lave! for guds skyld, man så ikke engang heksen. det eneste man fik var et par skrigende teenagere i en skov og nogle håndlavede figurer.

hvad den og cloverfield havde tilfælles, var en vild reklame. den første trailer af cloverfield, havde ikke engang nogen titel, men bare en dato. internettet blev proppet med oplysninger og lommeteorier om det ene og andet og ingen anede hvad den handlede om, men kunne ihvertfald gætte sig til at det involdverede et monster.

blair havde en anden
kampagne-stil. den prøvede at bilde folk ind at det VAR en optagelse man havde fundet ude i skoven. jeg følte taget ved næ...

16/02-08Genialt ?
Hvordan man nogensinde kan bruge et ord som genialt om denne film går over min forstand. Der både er og skal være forskel på smag og behag men ikke desto mindre er nogle ting bare lort!

Filmen mangler nærvær, gys og frem for alt historie og at man kan finde det håndholdte kamera en succes er mig en gåde. Det virkede i Blair Witch, men her synes jeg absolut det hæmmer filmen. Og når vi nu taler om Blair Witch så er det for mig at se blot en dårlig kopi af deres koncept - en gyserfilm med håndholdt kamera, hvor man ikke ser det helt store.. og så lige tilføjet en oerfladisk og ligegyldig kærlighedshistorie

Yderligere føler jeg også at filmen fejler genremæssigt idet man forventer en gyser/monsterfilm, men på intet tidspunkt får chok eller noget der minder om det. Det jeg fik var en ...Fakta

Medvirkende
Marlena Diamond Lizzy Caplan
Rob Hawkins Michael Stahl-David
Jason Hawkins Mike Vogel
Lily Jessica Lucas
Hud T.J. Miller
Beth McIntyre Odette Yustman
Bag kameraet
Instruktion Matt Reeves
Produktion J.J. Abrams, Bryan Burk
Manuskript Drew Goddard
Fotografi Michael Bonvillain
Klip Kevin Stitt
Scenografi Martin Whist
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Monsterfilm
Nøgleord Monster, New York
Relaterede film 10 Cloverfield Lane, Cloverfield: God Particle
Premieredatoer
Biograf 01.02.2008
Dvd 24.06.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2008
Spilletid 84 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 49.004
Selskab Bad Robot
Biodistributør United International Pictures

Se også...