Vantage Point

Et topmøde i Spanien om terrorbekæmpelse ender i total kaos, da to kugler flyver gennem luften med retning mod den amerikanske præsident. Kort efter eksploderer en bombe. I menneskemændgen står også den amerikanske turist Lewis, og sammen med Secret Service-agenten Barnes gennemgår han sine private videooptagelser fra dagen. De opdager, at ikke alt er, som det ser ud til at være. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Thriller
Instruktør Pete Travis
Medvirkende Dennis Quaid, Sigourney Weaver, Matthew Fox, Forest Whitaker
Spilletid 90 min.
Biopremiere 22.02.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sigourney Weaver

Sigourney Weaver har indtaget sin plads i filmhistorien som Ripley i de fire "Alien"-film, men den høje brunette har mange andre varierede roller på sit cv. Hun holdt skansen blandt larmende special effects i de to 'Ghostbusters'-film og blev Oscarnomineret to gange på samme år for 'Gorillaer i disen' og 'Working Girl' (1988), hvor hun var en rig...

Anmeldere

Politiken
"Det kunne have været en spændende film, men den er usandsynlig uvedkommende..."

Berlingske
"Men selv om filmen begynder og slutter med et højt spændingsniveau, er der et langt mellemstykke, hvor gentagelserne bliver kedelige og ved femte version har man for længst fået nok."

Jyllands-Posten
"...Hollywood, når det er værst: dumt, fordømmende og klichéfyldt."

Ekstra Bladet
"...en habil underholdningsmaskine med gode folk på de fleste pladser..."

B.T.
"...mindst lige så trættende, som den er spændende."

Cinemazone
"Jo, det er spændende følge den måde, sløret løftes på. Men når først historien træder frem, er det hele lige så hurtigt glemt igen."

Brugere

17/09-08om igen
der er lagt op til en habil spændingsfilm, med gode skuespillere, men fortællerstilen gør den kedelig i længden, og slutningen ligner noget der skulle overståes i en fart..

Synd for den har helt klart kvaliteter til en fremragende film..

27/03-08Igen og igen og igen og igen og igen ...
Jeg var absolut ikke begejstret. "Vantage Point" er i udpræget grad en konceptfilm, hvor historien om attentatet på den amerikanske præsident under et topmøde i Spanien fortælles i otte loops. De præsenteres indledningsvis som personlige historier, hvor man i minutterne omkring skuddene følger forskellige tilstedeværende.

Konceptet bliver bare ikke særlig godt gennemført. Man skal ikke længere hen end til fjerde eller femte loop af handlingen, før det der med at følge én person skrider, og sekvenserne i stedet klipper mellem to eller tre. Og undskyld mig, men man skulle da ikke være nogen ørn af en manuskriptforfatter for at have skruet det mere 'rent' sammen.

Værre er det dog, at filmen sætter sig mellem to stole i sin skildring af attentatet. Den vil gerne være actionthriller i...

25/02-08En smule trivielt, men en god film..
(Denne anmeldelse indeholder en smule SPOILERE)

Fanget af traileren til denne film, var jeg tvunget til at se den.

Man følger offentliggørelsen/underskrivelsen af en ny pagt/aftale som skal sætte hårdt ind overfor terrorister - så vidt jeg husker. Det er ikke det essentielle. Det vigtige i denne film er, at den amerikanske præsident bliver skudt og filmen forklarer forløbet, hvem der er badguys og hvorfor - men på en lidt mere snedig måde, end de sædvanlige thriller/action film..

Filmen er ikke kronologisk, og drager på den måde en smule paraleller til Memento. Men er dog SLET ikke den samme oplevelse.

I Vantage Point ser man først en persons synsvinkel - spoler tilbage - ser den næste persons synsvinkel - spoler tilbage... etc.

Det gav en god effekt de første 2, 3 måske 4...

18/02-08hmm interessant!! Måske.
Jeg synes ikke det er meget man har set eller hørt om det her projekt.
jeg ved ikke men det ser da interessant ud. Det er muligvis en meter varer og en samlebånds thriller men interessant ser det ud. Hvad siger i??

Fakta

Medvirkende
Thomas Barnes Dennis Quaid
Rex Brooks Sigourney Weaver
Kent Taylor Matthew Fox
Howard Lewis Forest Whitaker
Phil McCullough Bruce McGill
Præsident Ashton William Hurt
Angie Jones Zoe Saldana
Javier Edgar Ramirez
Suarez Saïd Taghmaoui
Veronica Ayelet Zurer
Ted Heinkin James LeGros
Bag kameraet
Instruktion Pete Travis
Produktion Neal H. Moritz
Manuskript Barry Levy
Fotografi Amir M. Mokri
Klip Stuart Baird, Sigvaldi J. Kárason, Valdis Oskarsdottír
Scenografi Brigitte Broch
Musik Atli Örvarsson
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Politisk thriller
Nøgleord Amerikansk præsident, Attentat, Terrorisme
Premieredatoer
Biograf 22.02.2008
Dvd 02.09.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2008
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 23.772
Selskab Original Film, Relativity Media
Biodistributør Buena Vista

Se også...