Death Sentence

Nick Hume er en stille og rolig fyr lige indtil den dag hans familie bliver angrebet af en bande, og hans ældste søn bliver dræbt. Nick er fast besluttet på at hævne drabet, Nick opsøger derfor bandemedlemmerne en efter en for at give dem tilbage med samme mønt. © Scope

Produktionsår 2007
Genre Action, Thriller
Instruktør James Wan
Medvirkende Kevin Bacon, Garrett Hedlund, Kelly Preston, Jordan Garrett
Spilletid 106 min.
Biopremiere 28.03.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Kevin Bacon

Kevin Bacon fik sin første hovedrolle i Levinsons ungdomsdrama 'Diner' (1982) og blev et rigtigt teenageidol efter dansefilmen 'Footloose' (1984). Efter en række lidet mindeværdige film tilkæmpede Bacon sig solide biroller i film som 'JFK' (1991) og 'Et spørgsmål om ære' (1992). Bedst var dog hans blændende indsats som Alcatraz-fange i det sk...

Anmeldere

Politiken
"...gengældelse så primitiv som i en klankrig på Balkan eller et USA-korstog efter et terrorangreb!"

Berlingske
"...bliver til et rent voldsorgie, som man måske ville have båret over med, hvis det ikke også var fordi den i forvejen har så dårligt skrevne replikker og et skuespil, der alt for mange steder er smagløst overspillet."

Ekstra Bladet
"Et par spændingsscener midtvejs nyder godt af elegant snigende fotografering, hvorimod påklisterede popsange og ujævn personinstruktion er med til at få dramaet til at kæntre."

B.T.
"Sætter man mest pris på actionscenerne og mange skud med et jagtgevær, er der smæk for skillingen."

Cinemazone
"...det er som rendyrket genrefilm, at denne ret beset unødvendige semi-genindspilning af Charles Bronsons gamle hovedværk har en berettigelse."

Brugere

12/10-08Klassisk og god! 2
Klassisk hævnedrama, som er set adskillige gange tidligere. Manden der mister alt, og søger hævn. Som spændingsfilm fungerer den faktisk helt fint, og som underholdning, dog uden ret mange nuancer, acceptabel.

28/08-08unødvendig
Der er ikke forfærdelig meget positivt at sige om Death Sentence..

En selv for genren helt unødvendig film og man sidder lidt med tanken om hvad man skal bruge den til..Det er lavet bedre før..

Filmen formår ikke at skabe den følelse af hævntørst (i mig ihvert fald), der retfærdiggøre en så voldelig film.

31/07-08Når voldsspiralen løber løbsk 2
Saw instruktøren James Wan har med Death Sentence skabt en klassisk selvtægtsfilm, som er mere voldelig end egentlig vellykket. Dermed ikke sagt, at volden er unødvendigt. Tværtimod da den er filmens største trækplaster.

Da Nick Hume i skikkelse af Kevin Bacon får sin drømmesøn slået ihjel for øjnene af sig slipper det et voldsomt had og en umættelig hævntørst løs. Gerningsmændene må betale, men inden Hume får tænkt sig grundigt om løber tingene af sporet, og Hume trækker sig selv og sin familien med ned i en voldspiral, som bare bliver værre og værre for til sidst at være ustoppelig.

Filmens plot er meget klassisk "En mand ser rødt" agtigt uden de store overraskelser. Derfor sidder man også nærmest fra starten og venter på, at den gode Kevin Bacon skal gå bananas i retfærdighedens...

15/04-08En anden mand ser rødt 2
Tilbage i 1974 blev Brian Garfields roman "Death Wish" filmatiseret - og den blev som bekendt et overraskende hit, der med Charles Bronsons hånd på pistolskæftet etablerede selvtægtsfilmen som genre. Bronson fortsatte i yderligere fire film med at slå skurke ihjel. Men ingen af de fire film var baseret på Garfields egen fortsættelse af romanen, "Death Sentence". Nu, en generation senere, er "Death Sentence" så blevet officielt filmatiseret - af alle mennesker af manden bag "Saw", James Wan. Men den nye film har bare intet med plottet i romanen "Death Sentence" at gøre. I stedet er den nærmest en genddigtning af den oprindelige "Death Wish" - dog flyttet til et helt nyt sted i USA og med andre personer og en anderledes plotudvikling.

Forvirret?

Det er én af de mere besynderlige ba...

20/03-08''døm aldrig en bog på dens udseende''
forventningerne til den her film var ikke overvældende. titlen var jo indlysende og jeg satte filmen i bås med diverse actionfilm,som Kevin Bacon spiller med i. Men filmen efter alle sine, vente det hele på hovedet. Det er en meget velykket film som giver et indblik i en stille og rolig mands tilværelse, hvorpå han virkelig bliver udsat for det, der må være alle menneskers største maridt. Kavin Bacon gør det som sædvanlig formidabelt, han giver rollen det som nok ingen anden skuespiller kunne have giver til den her film og rolle.
Gå ind og se den når den rammer DK! det er virkelig et ''must see''

20/03-08Fantastisk
Virkelig virkelig god film!
Kan klart anbefales. Top-film!

14/03-08En mand ser rødt... igen!!
Ja. det ligger jo lidt i overskriften.. denne film er er set mange mange gange før og nok heller ikke sidste gang, da den har det klassiske hævne opgør.
Overraskende nok fungerer film faktisk rigtig godt med nogle ret klamme scener..

helt klart et kig hver men vent til den stor på dvd-hylden i din lokale blockbuster.

Fakta

Medvirkende
Nick Hume Kevin Bacon
Billy Darley Garrett Hedlund
Helen Hume Kelly Preston
Lucas Hume Jordan Garrett
Brendan Hume Stuart Lafferty
Kriminalbetjent Jessica Wallis Aisha Tyler
Bones Darley John Goodman
Joe Darley Matt O'Leary
Bodie Edi Gathegi
Heco Hector Atreyu Ruiz
Bag kameraet
Instruktion James Wan
Produktion Ashok Amritraj, Howard Baldwin, Karen Elise Baldwin
Manuskript Ian Jeffers
Forlæg Brian Garfield
Fotografi John R. Leonetti
Klip Michael N. Knue
Scenografi Julie Berghoff
Musik Charlie Clouser
Genrer og relationer
Genre Action, Thriller
Nøgleord Familie, Selvtægt
Premieredatoer
Biograf 28.03.2008
Dvd 22.07.2008
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2007
Spilletid 106 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 539
Selskab Dune Entertainment, Hyde Park Films, Brass Hat Films, Baldwin Entertainment Group
Biodistributør Nordisk Film

Se også...