Watchmen

Året er 1985 og en atomkrig mellem USA og USSR truer. Næsten alle superheltene er blevet tvunget til at lægge kostumerne, men da en eks-helt dør under mystiske omstændigheder, beslutter superhelten Rorshach at undersøge sagen. Flere af hans maskerede kolleger vender tilbage fra pensionist livet for at hjælpe. Undervejs afslører de et grueligt komplot, og så er der atter brug for superheltene. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Zack Snyder
Medvirkende Billy Crudup, Malin Akerman, Matthew Goode, Jackie Earle Haley
Spilletid 163 min.
Biopremiere 20.03.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Zack Snyder

(INSTRUKTØR)
Den amerikanske filmfotograf og instruktør har fået en plads i reklamefilmens superliga og indspillet overalt fra regnskoven i Sydamerika til Alaska, Kina og Island. Snyder har blandt andet arbejdet sammen med en række sportsstjerner, heriblandt Michael Jordan, Martina Navratilova og Lance Armstrong og lavet reklamer for blandt andet Nike, Re...

Anmeldere

Politiken
"163 minutter er langt i første halvdel, men det kompenseres af forrygende tempo sidenhen, storslået production design og et intelligent kommenterende pragtscore fra Dylan over Joplin til Cohen."

Berlingske
"Kun i sjældne øjeblikke har man den trygge fornemmelse af, at han [instruktør Zack Snyder] har fuldstændigt styr på sin film, og alt for ofte får de mange famlende tiltag ham til at fremstå som den nybegynder, han reelt også er."

Jyllands-Posten
"Utroligt! Utroligt så vulgært, så frastødende en film kan være!"

Weekendavisen
"Projektet lykkes for Snyder, men man må fortsat læse tegneserien for at fatte den fulde dybde i Watchmen."

Information
"Watchmen bliver i sidste ende også en mærkeligt overfladisk og utilfredsstillende oplevelse, fordi han så ordret og ureflekteret gengiver Alan Moores tanker og overvejelser i stedet for at forholde sig til og fortolke dem."

Ekstra Bladet
"Sammen med 'The Dark Knight' har 'Watchmen' hævet overliggeren for tegneserie-filmatiseringer betragteligt. En imponerende præstation."

B.T.
"...oversat både ædrueligt, dygtigt og visionært fra tegneseriealbum til film."

Cinemazone
"Trods en alt for lang og skizofren storfilm uden det kølige overblik, er Snyder dog ikke selv lukningstruet, da han stadig bevarer sin visuelle nysgerrighed og provokerende blink i øjet."

Brugere

26/11-10original
Original og opløftende filmoplevelse, dog uden den ekstra nerve og det yderlige plot der behøves for at skabe det mesterværk der ellers var lagt op til.

SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER! SPOILER!

Skuespillet er godt - nogen spiller bedre end andre, der er utroligt fede scener i den, den er dog også ret forvirrende og med en forholdsvis tam slutning. Den er utroligt original og lavet præcis så man kunne se at det var taget fra en tegneserie. den varer cirka to en halv time, men den føles som fire. - dette er dog på ingen måde ment dårligt, nærmere godt, den er sprængfyldt med handling, action og man føler sig underholdt hele tiden. På den måde er 4 timer jo bedre end 2 og en halv ;)

kanon film for folk der kan lide tegneserier og god film for dem (som mig) der ikke går så mege...

20/12-09Listen 2009 12

30/10-09Ringeste superhelte film nogensinde!
Har lige set filmen og kender I det når man sidder og ser en superhelte film og tænker: "Det kunne jeg gøre bedre" - Nej, det skulle man ikke tro vel, men det var præcis det jeg tænkte, da jeg så de tosser danse rundt i deres fastelavnskostumer. Med undtagelse af ham den store blå mand, han kunne nogle tricks jeg ikke kan prale af.
Udover "heltene" med helikopter håndledende, så var historien også en anelse plat. Comeon alle havde da set ham den kloge til at være badguy allerede først vi så ham? Og generelt var der en masse ligegyldigheder, der ingen relevans havde for filmen inkl. ham "helten" med brillerne. Hvad betød det lige for filmen, hvis de cuttede ham ud og brugte pengene på en ekstra forfatter istedet?
Anyways, filmen var lang, kedelig og formåede på intet tidspunkt at un...

17/10-09Stort og flot
Som helhed er jeg meget tilfreds med denne imponerende filmatisering. Det hele er sku' fremragende lavet.

Enkelte steder virker filmen en anelse lang, men ellers har jeg ikke et ondt ord at sige om filmen.

Skuespillerne er i top. Min personlige favorit er Jackie Earle Haley som Rorshach. Han spiller helt fantastisk.

Man bliver slugt ind i et visuelt univers som er ikke har lyst til at forlade igen. Man har faktisk selv lyst til at blive superhelt, efter at man har set disse menneskelige helte redde verden.
Okay. De var ikke langt fra at redde verden. Efter bedste evne. :-)

18/09-09"Never compromise" 2
Watchmen er den bedste superhelte film for det voksne publikum, overhovedet. Selv Christopher Nolan´s genstart af Batman-univerest og min favorit tegneserie adaptation Sin City må træde til side - for Watchmen er langt bedre.
Der er intet der ikke virker i denne film - billede, lyd og soundtrack er imminent og efter 5 min kunne jeg mærke at det var en film jeg ville komme til at elske - i min bog er det et mesterværk, intet mindre. Jeg kendte Alan Moore´s unikke værk af en tegneserie-roman i forvejen og det er fantastisk som den er blevet behandlet i Zack Snyder´s hænder. Og hvor er det dog skønt at se en superhelte film skide på rateing og gå all-in! Jeg havde store forventninger til denne film og det resultere tit i at jeg bliver skuffet, men ikke denne gang - sikke en oplevelse! Den...

06/09-09Director's Cut/Tales Of The Black Freighter!
En kort gennemgang af Watchmen, directors Cut.

Watchmen - directors cut er ca. 25 min længere, der hovedsageligt tilføjer forlængede scener samt få nye. Der tilføjes desværre ikke nok til helheden og filmens tempo begynder måske at slæbe sig en smule, da filmen i forvejen er en lang affære, så konklusionen må være, at den skarpt klippede biografversion må være at foretrække for mit vedkommende - ikke mindst fordi den i forvejen var R-Rated, så man ikke tabte noget på den konto.

kan i øvrigt også anbefale "Watchmen: Tales of the Black Freighter", som er et animeret seperat projekt, som Snyder har valgt, ikke at tage med i selve filmen. Derudover er der også Hollis Mason's fortælling der hedder "Under The Hood", som går bagom Watchmen og heltene.

30/08-09Skrammel
Aldrig har jeg set en ringere film, det er den mest rodede og uinteressante film.

En gang forvaklet vrøvl og intetsigende, en wannabe film, men flopper på alle leder og kanter.

Absolut ikke en film jeg vil anbefale, jeg endte med at spole 1 time ind i filmen imens jeg så frekvenser af filmen, men jeg kedede mig, og spolede igen og igen.

Efter den 1 time var gået, trykkede jeg på stop og eject knapperne, jeg kunne sagtens finde noget bedre at bruge min tid på end den værste gang lort jeg endnu har set på film.

Spar pengene og køb en Big Mac Menu istedet for, så får du da noget for pengene.

Kunne jeg, gav jeg den - men gav 1 for det er det mindste jeg kunne vælge på skalen.

14/07-09Slettet scene fra Watchmen 4
En slettet scene, hvori den oprindelige Nite Owl bliver slået ihjel, kan nu ses online.

http://www.traileraddict.com/tr...s-masons-death

Helt igennem lige så virtuost og gruopvækkende skildret af Snyder, som den film, der kunne ses i biffen. Kvaliteten er god, hvilket tyder på, den blev nok blev fjernet, fordi filmen var for lang. Det skal blive interessant at se, hvad der ellers blev klippet ud, hvis vi engang får en dvd med alt det slettede materiale.

03/07-09Fire Minutter I Dommedag 1
Zack Snyder instruerede for blot tre år siden den super underholdende og blodige rutsjebanetur 300, baseret på Frank Millers tegneserie. Snyders næste projekt var også en tegneserie, men det er en af de mest berømte tegneserier nogensinde: Alan Moores Watchmen. En kompromisløs og yderst kompleks skildring af en verden i forfald, hvor superhelte er bandlyste og Nixon er præsident. Mange instruktørere har prøvet at give sig i kast med Watchmen som filmudgave, men ingen af projekterne så nogensinde dagens lys. Nu har Zack Snyder så gjort det umulige: Han har filmatiseret det ufilmatiserbare.

Historien tager sit afsæt i mordet på en superhelt af den nu opløste gruppe Watchmen. Sociopaten Rorschach begynder at efterforske mordet og hvirvler sine gamle kolleger ind i mysteriet, som snart be...

09/06-09Spørgsmål *spoiler og alt det der* 2
SPOILER !!

Jeg har netop læst et par anmeldelser, og det lader til jeg så rigtigt i biografen for et par måneder siden; Blake skyder JFK. Men hvorfor gør han det? Jeg forstår det virkelig ikke. Nok det eneste jeg ikke forstod i en film der ellers skulle være "rodet" og "svær at finde rundt i".

Håber I kan hjælpe :-)Fakta

Medvirkende
Dr. Manhattan/Jon Osterman Billy Crudup
Laurie Jupiter/Silk Spectre II Malin Akerman
Adrian Veidt/Ozymandias Matthew Goode
Walter Kovacs/Rorschach Jackie Earle Haley
Edward Blake/komiker Jeffrey Dean Morgan
Dan Dreiberg/Nite Owl II Patrick Wilson
Sally Jupiter/Silk Spectre Carla Gugino
Edgar Jacobi/Moloch Matt Frewer
Hollis Mason/Nite Owl Stephen McHattie
Janey Slater Laura Mennell
Bag kameraet
Instruktion Zack Snyder
Produktion Lawrence Gordon, Lloyd Levin, Deborah Snyder
Manuskript David Hayter, Alex Tse
Fotografi Larry Fong
Klip William Hoy
Scenografi Alex McDowell
Musik Tyler Bates
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Superhelt
Premieredatoer
Biograf 20.03.2009
Dvd 11.08.2009
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 163 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 78.000
Selskab Gordon Company, Lawrence Gordon Productions, Warner Bros. Pictures, Legendary Pictures, DC Comics
Biodistributør United Pictures International

Se også...