Burn After Reading

En CIA-agent er ved at skrive sine erindringer, hvor en række hemmeligheder i spionverdenen bliver afsløret. Desværre glemmer han sit eneste eksemplar af manuskriptet i sit fitness-centeret, hvor to instruktører straks ser de kontroversielle afsløringer som en genvej til nogle hurtige kontanter. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Komedie, Krimi
Instruktør Ethan Coen, Joel Coen
Medvirkende Brad Pitt, George Clooney, John Malkovich, Tilda Swinton
Spilletid 96 min.
Biopremiere 10.10.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Joel Coen

(INSTRUKTØR)
De amerikanske auteur-brødre Joel og Ethan Coen har siden midten af 1980erne arbejdet sammen om en række film, der er fyldt med skæv sort humor samt talrige referencer og kommentarer til både specifikke film og klassiske amerikanske genrer. Omdrejningspunktet i deres film er oftes en forbrydelse som ikke går helt efter planen. Joel er krediter...

Anmeldere

Politiken
"...en god lille aperitif at smaske over. Men skal vi ikke engang se en Coen-film med lige så meget vedkommende hjerte som intelligens?"

Berlingske
"...er strengt taget en ond film om dumhed og grådighed. Men dens stil er cool, smart og spændstig, så man ser den med forført fornøjelse..."

Jyllands-Posten
"...er ikke fænomenal som ”No Country...”. Den er ikke totalt original som ”Barton Fink” eller ”Fargo”, men den er stilsikker, genrebevidst og ekstremt underholdende."

Weekendavisen
"...er endnu bedre castet end sædvanligt, og manuskriptet hører til brødrenes bedste."

Information
"Burn After Reading er ren hjerne og nul hjerte. Ej heller har den noget nævneværdigt på hjerte."

Ekstra Bladet
"Der er tale om endnu en grotesk komedie fra det gale laboratorium, uden hvilket Hollywood ville være et meget kedeligere sted at besøge."

B.T.
"Filmen er sjov, men hurtigt glemt."

Cinemazone
"Brødrene Ethan og Joel Coen har tydeligvis ikke kradset meget i overfladen af denne Washington-fabel, og resultatet er derfor en tynd skive underholdning."

Brugere

25/04-09Bizar, stjernespækket og helt uden hjerte.
Jeg er meget stor fan af "Fargo", "The big lebowski" og den geniale "No country for old men". Det der gjorde de film så fortræffelige at se, var de følelser de efterlod mig med.. også følelsen af at jeg går med på filmens univers og føler med filmens karektere. Denne Coen bros film er virkelig en stjerne besat film med god dialog (hvert kvarter tog jeg mig selv i at smile og smågrine).. men alle disse personer er så utiltalende at jeg sad og håbede på deres undergang, hvilket filmen lagde op til utroligt langsomt med alt for mange unødvendige scener. Skuespillerne får aldrig helt lov til at være det bedste de kan pga filmens letvægt tone. Javier Bardem klædt i sort, og med verdens grimmeste frisure er mere fangende for øjet end de to hollywood prettyboys(Brad Pitt og Geoge Clooney) formå...

29/10-08Operation operation 1
SPOILERS

Coenbrødrene er tilbage med en dejlig, sjov og absurd parodi på spionfilmen - i bedste Olsenbanden-stil. Alle snyder alle og ordensmagten er til sidst mere forvirret end da det hele begyndte.

Og i centrum af begivenhederne står en midaldrende single-kvinde i panikalderen med lidt for mange kilo på kroppen og en from drøm om plastikkirurgi, der ender med at udløse et sandt mareridt for alle andre. Lige indtil CIA må bøje sig og betale hendes plastikoperation.

Hun vil bare gerne finde én at holde af. Kærligheden er altings drivkraft - også den absurde komedies. Mere cheesy kan det ikke blive end i denne Bridget Jones møder James Bond-film. Men samtidig er det en film, der indeholder mørk, morbid humor, for det er Linda, der med dominobrikkernes hastige effekt får væltet...

24/10-08Tilda Swinton
Det var da pludseligt - efter én oscar-belønnet rolle, er alle Hollywoods allerstørste instruktører ude efter hende, i de næste to år, kan hun ses i Roman Polanskis "The Ghost" og Jim Jarmuch's "Limits of Control".

Godt gået, Tilda :)

14/10-08Sort legestue
”Burn After Reading” er en omgang Coen light efter den tungere, mørkere, dybere ”No Country for Old Men”. Det vil være en underdrivelse at kalde den bizar. Vi er ovre i noget slapstick blandet med lidt satire. Det er Coen på slap line. De riffer derudaf med skuespillerne som instrumenter.

John Malkovich spiller en selvvigtig CIA-agent, der eksploderer af vrede, da han bliver fyret. Frances McDormand spiller en pige, der arbejder på et fitness-center, der vil have en plasticoperation for alt i verden. George Clooney spiller en sexgal, der knepper udenom med alt med puls. Inklusiv McDormands karakter og Malkovichs kolde bitch af en britisk kone, spillet af Tilda Swinton. Og så er der Brad Pitt som McDormands snotdumme kollega, der en dag finder en disk med Malkovichs memoirs. Memoirs fy...

12/10-08Lidt skuffende 5
Jeg ved ikke om det bare er mig, der har dårlige humor, men jeg synes ikke filmen var så sjov.
Det er ikke fordi, at filmen på nogen måde er dårlig, men jeg grinede kun nogle få gange.
Den er da ganske god, men jeg grinede da ikke så meget, som jeg havde troet jeg ville.

Jeg var faktisk også lidt skuffet over filmen. Måske havde jeg for store forventninger til filmen, da den jo er instrueret af Joel og Ethan Coen, og store skuespillere, som George Clooney, Fances McDormand, Brad Pitt og Tilda Swinton.

Det er en god film, men ikke meget mere.

11/10-08Særdeles underholdende film
Om end jeg er bekendt med andre, der ikke finder filmen underholdende i samme omfang som jeg, må jeg tilstå, at jeg nød filmen og var ved at grine mig halvt ihjel fra tid til anden. Godt gået af alle (Clooney, Pitt etc.)

:-)

10/10-08Skabelon ståhej
Så er bunden da vist nået nu! Tiden må være kommet for de herre Coen og Coen, til at lægge de velkendte komponenter på hylden, da de er blevet rustne. Det er ligesom med et kukur. Det er originalt og underfundigt til at starte med, men med tiden bliver man ligesom lidt træt af de mekaniske gentagelser.
Sidste nye gamle skud på stammen er ”Burn after Reading.”Intolerable Cruelty” om igen.
Fuldstændigt uden kant og den leg man så i tidligere Coen-film. Det er stinkende konformt og visionsløst. Overgearet og med skabelon ståhej.
Nøj, hvor gik jeg skuffet ud.
Der må være grænser for hvad der er acceptabelt – Også selvom man hedder Hr. og fru Coen...

09/10-08Stjerner på slap line
Coen-brødrene vender tilbage til humoren med "Burn After Reading", der er en blanding af absurd forvekslingskomedie og genreparodi på spionfilm. Handlingen bliver sat i gang af en aldrende CIA-analytiker, der er ved at skrive sine memoirer efter at have sagt sit job op i vrede over at blive degraderet. Ad sære omveje ender en cd med nogle af hans kapitler i et fitness-center, hvor to knap så snedige ansatte mener, den må være penge værd. Og snart løber en masse mennesker forvirret rundt efter noget, de ikke helt ved, hvad er. Samtidig med at flere af dem er ekstra paranoide, fordi de har affærer med hinanden.

"Burn After Reading" er baseret på en rigtig sjov grundlæggende idé, der gør fint grin med spiongenren: Nemlig at spionverdenen er så hemmelighedsfuld, at én lille cd meget nemt...

02/10-08Make me laugh 39
Er jeg den eneste, der ser frem til at Coen-brødrene (forhåbentlig) atter giver anledning til store grin og retter op på svipseren "Ladykillers" (?) Sikke et cast - tror vi har noget rigtig godt i vente her.

08/09-08Glæd jer!
Fantastisk film! En god blanding mellem Fargo og O Brother Where art Thou! Uforudsigelig, velspillet og ekstremt underholdende!

Fryde

Fakta

Medvirkende
Chad Feldheimer Brad Pitt
Harry Pfarrer George Clooney
Osbourne Cox John Malkovich
Katie Cox Tilda Swinton
J.K. Simmons
Linda Litzke Frances McDormand
Ted Treffon Richard Jenkins
Tuchman Marsh Guy Kevin Sussman
David Rasche
David Huddleston
Bag kameraet
Instruktion Ethan Coen, Joel Coen
Produktion Tim Bevan, Ethan Coen, Joel Coen, Eric Fellner
Manuskript Joel Coen, Ethan Coen
Fotografi Emmanuel Lubezki
Klip Ethan Coen, Joel Coen
Scenografi Jess Gonchor
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Komedie, Krimi
Undergenre Spion-og-agent-film
Premieredatoer
Biograf 10.10.2008
Dvd 10.02.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 86.906
Selskab Working Title Films, Studio Canal, Mike Zoss Productions
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...