The Strangers

Det skulle have været en rolig nat i sommerhuset for et ungt par Kristen og James. I stedet bliver det er blodigt mareridt, da tre maskerede fremmede kommer på besøg. De tre ubudne gæster går til angreb på huset og dets unge beboere. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Bryan Bertino
Medvirkende Liv Tyler, Scott Speedman, Gemma Ward, Laura Margolis
Spilletid 85 min.
Biopremiere 31.10.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Virkningen er rystende troværdig. Mens ens egen angst vokser i takt med det belejrede pars i det efterhånden klaustrofobiske sommerhus, vokser mysteriet."

Berlingske
"...den skrækslagne anmelder kan simpelt hen ikke huske hvornår han senest har bævet så meget i biografen."

Jyllands-Posten
"Gyset er effektivt, men overfladisk."

Information
"Den debuterende instruktør og manuskriptforfatter, Bryan Bertino, har et sikkert greb om det håndværksmæssige, men ikke meget eller meget nyt at byde på, og det bliver i sidste ende filmens akilleshæl."

Ekstra Bladet
"...hvis man blot vil skræmmes, så virker filmen efter hensigten."

Cinemazone
"Filmen er en ubehagelig størrelse på det humanistiske plan, men sygeligt underholdende på alle andre."

Brugere

19/07-12
Anonym

22/02-10

06/09-09Ganske velfungerende gyser
The strangers er som gyser ganske velfungerende.
Den har en masse effektive chok, og for mit vedkommende var der masser at steder i filmen, jeg var MEGET glad for mit tæppe :)

Også skuespillet fungere ganske godt. Liv Tyler er ganske god til både at skige, kravle og lyde utrolig uskyldig... måske er hendes stemme til tider lidt for sorft, men er til tider også rigtig overbevisende. Hun får god support af Scott Speedman som det mandlige ansigt.

Om det er en kliche-gyser ved jeg ikke så meget om, da min erfaring med gysere ikke er så stor. Men jeg blev både underholdt og skræmt.

26/02-09Amerikansk remake? 2
Det var med små forventninger jeg fik ind til denne her lille gyser. Hvis man læser kort om hvad den handler om, så ligner det en gentagelse af den franske gyser Them, blot med amerikanske navne. Og det er det i store træk også. Jeg vil sågar gå langt og sige, at The Strangers er en decideret remake, men det er nok næppe noget filmen råber højt om.

Handlingen er stort set identisk med den franske. Et kærestepar fanget i deres eget hus af de fremmede. Det er kun den minimale baggrundshistorie om kæresteparret der er lidt anderledes, ellers er der mange ligheder.

The Strangers er på ingen måde bedre end Them. Så er det i hvert fald sagt med det samme. The Strangers er bare mindre vellykket. Filmen har flere øjeblikke, hvor vores hovedpersoner foretager nogle ulogiske og irriterende...

19/01-09Hammerslag! ... uden penetration
Hvis man taler effekt, så er The Strangers en vinder. Uden at svælge for meget i japansk inspiration eller teenage horror så formår den på sin helt egen facon, at få adrenalin-niveauet op på faretruende højder. Så ubehagelig at man overvejer, om man overhovedet føler sig underholdt. Se den for guds skyld ikke som opvarmning til en bytur.

Men effekt er også det bedste der kan siges om The Strangers.

Dels bestræber den sig på at være så absurd at man skuffes. Der er et rungende tomrum som mangler en pointe, et motiv, et budskab - bare ét eller andet. Jeg kan i hvert fald ikke finde det.

Og dels er den med sin sofistikerede teknik og afstand fra overkill også en film som appellerer til sit upmarket publikum. Og så bliver den manglende substans yderligere fremtrædende.

Og dels s...

28/11-08Idiotisk trivial-horror uden hoved eller hale
Lad os antage, at du var alene i et sommerhus en mørk aften. Pludselig dukker en mystisk person op ved døren og siger noget, der ikke gi'r mening. Kort efter hamres der voldsomt løs på alle døre og vinduer, og det står klart, at nogen også er trængt indenfor. Disse indtrængere går målrettet efter at ødelægge dine forbindelser til omverdenen ved at ødelægge din bil og dine telefoner.
- Spørgsmålet er: Hvor længe har du lyst til at blive i sommerhuset? Det er nemlig intet problem at flygte.

I filmen er vore to hovedpersoner overraskende glade for at blive på dette sted, endskønt ingen af dem oprindeligt var glade for at komme der. Selv da de erfarer, at huset belejres af hele tre maskeklædte sadister, som dog åbenlyst ikke har midler til at holde dem fanget, vælger de IKKE at løbe væk ...

15/11-08hmmm
Var inde og se den igår, VÆRSTE lorte ever vil ikke råde nogen til at gå ind og se den... Spild af 75 kr har aldrig kedet mig så meget faldt i søvn 2 gange under filmen den er ikke til at forstå overhovedet!

14/11-08andre film
Nogle der kan anbefale film som minder om denne, med dette mener jeg især de chok der er i filmen og ikke handlingen, (ikk fordi jeg ikke finder denne handling fed). Andre end "Them"

13/11-08Virkelig historie 3
Ifølge filmen er The Strangers baseret på virkelige hændelser. Er dette rigtigt og ved nogle om man kan læse om hele den rigtige historie nogen steder.

11/11-08effiktive chok
I sammmenligning med andre film af den type, er det uden sammenligning den bedste jeg set..Gyset og chokket er uhyre effiktivt..nå ja, der et par genremæssige klassikere undervejs og det er set før, men pyt med det.Det ændrer ikke ved at det næppe kan gøres bedre end det her...

Det er kattens leg med musen, det paranoia og det er i høj grad sadistisk..

Filmen skal helt klart ses i biografen, eller på et anlæg derhjemme med ordentlig lyd og fuld skrue..Filmen kræver det!Fakta

Medvirkende
Kristen McKay Liv Tyler
James Hoyt Scott Speedman
Dollface Gemma Ward
Pin-Up Pige Laura Margolis
Mormon Dreng #1 Alex Fisher
Mormon Dreng #2 Peter Clayton-Luce
Mike Glenn Howerton
Mand med maske Kip Weeks
Bag kameraet
Instruktion Bryan Bertino
Produktion Doug Davison, Nathan Kahane, Roy Lee
Manuskript Bryan Bertino
Fotografi Peter Sova
Klip Kevin Greutert
Scenografi John D. Kretschmer
Musik tomandandy
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Slasher
Nøgleord Sommerhus
Relaterede film The Strangers: Prey at Night
Premieredatoer
Biograf 31.10.2008
Dvd 24.02.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 85 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 12.769
Selskab Vertigo Entertainment, Mandate Pictures
Biodistributør Sandrew Metronome

Se også...