Vicky Cristina Barcelona

De amerikanske veninder Vicki og Cristina tager på ferie til Barcelona, hvor de møder den varmblodede kunstner José. Det bliver starten på en intens og sanselig ferie, hvor sex og sightseeing begge spiller store roller. Mindre spændende bliver det ikke, da Josés eks-kone Maria dukker uanmeldt op. © Scope

Produktionsår 2008
Genre Drama, Komedie
Instruktør Woody Allen
Medvirkende Javier Bardem, Rebecca Hall, Scarlett Johansson, Christopher Evan Welch
Spilletid 96 min.
Biopremiere 21.11.2008
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Woody Allen

(INSTRUKTØR)
Woody Allen ernærede sig som komiker inden han kom til filmen. Som 34-årig debuterede han som instruktør med 'Mig og moneterne' (1969), og siden har han været særdeles produktiv. Bortset fra døden og fyldte skraldeposer kommer få ting i livet med større sikkerhed end den årlige Woody Allen-film. Den diminutive neurotiske New Yorker har instrueret...

Anmeldere

Politiken
"...opleves som en filmisk ferieflirt af de mere fornøjelige."

Berlingske
"...det er både sympatisk og meget tilfredsstillende, at veteranen Woody er holdt op med at fortælle fikse vittigheder og i stedet viser os, at tilværelsen er fyldt med spændende muligheder for den, der vover at udforske dem..."

Jyllands-Posten
"...et af de mest helstøbte værker i hans [Woody Allens] nu 40 år lange karriere."

Information
"...en såre charmerende og morsom film om måden, vi mennesker håndterer kærligheden på."

Ekstra Bladet
"...den 74-årige instruktør balancerer igen elegant og veloplagt med de mange personer, forviklinger og velkendte temaer."

B.T.
"Det er en herlig tur. Man bliver lidt tummelumsk - og meget glad - af den film."

Cinemazone
"Pirrende grænsende til tirrende. Og dermed en ægte spejling af både kærlighed og kunst."

Brugere

24/05-10Nu husker jeg hvorfor jeg ikke ser Woody Allen film 1
2 søde piger er i tvivl, 2 søde piger har uforløste behov, den ene pige er lidt lettere at lokke i kanen end den anden, latino lover dusker dem begge, 3-kants drama?, nej vent!-ikke på den måde: latino lover elsker måske sin ex, jamen så joiner den blonde søde pige da bare latino lover og hans ex i en herlig kærligheds-stuvning.

1ste søde pige giftes med kedelig amerikaner, men savner latino lover. 2. søde pige finder ud af at kærlighedsstuvningen måske ikke er så smart.

2 søde piger rejser hjem.

Hvor deprimerende at se en film som skal forestille at være en hyldest til kærlighed i den grad spy menneskets værste sider ud og fremstille dem som noget eftertragtsværdigt: kvinders hang til ustabile mænd, klicheen om det "vidunderlige sydeuropa", latterliggørelsen af såkaldt almindel...

14/07-09Sød, lille fortælling
Jeg synes, at VCB var en sød lille film uden det helt store raffinement, som W. Allan viste med (i mine øjne) mesterværket "Match Point". Man kunne også kalde VCB en fin lille parentes på vej imod et forhåbentlig mere ambitiøst filmprojekt.

Allen skære alle billeder, så ingen intime dele afsløres hos skuespillerne, og det kan godt irritere mig, fordi han gør det konsekvent i sine film, og jeg føler, at hans optagethed af at vise "korrekte" film uden "upasset" nøgenhed nogle gange bliver en hæmsko for ham i forhold til det kunstneriske og sensuelle i hans film. For mig antager det et nærmest tvangsagtigt præg der står i skærende kontrast til den kontroversielle person, jeg opfatter Allan er.

Alle skuespillere gør det rigtig godt og filmen er velfortalt uden helt at ramme dybere føle...

18/01-09Vicky Cristina Barcelona
"..Åhhhh så dejlig."

"..en vidunderlig blanding af storartet skuespil og forførende fotografi."

04/01-09All That Glitters ...
SPOILERS

Det er muligt, at den overproduktive Woody Allen befinder sig i sit kreative efterår, men her rammer han blødt og rigtigt. Han flytter sit neurotiske New Yorker-slæng til det romantiske og energiske Barcelona, hvor han konfronterer sine to ærketyper - den skeptiske, overængstelige Vicky (Woodys kvindelige alter ego) og den søde, impulsive Cristina - med en tredje, nemlig klicheen, kunstneren Juan der forfører kvinder og maler. Dette giver en herlig cocktail med alt godt fra underlivet og alt hvad hjertet kan begære af utroskab, trekantsdrama, lesbisk kærlighed og mord i luften.

Kærligheden ser så indbydende ud og serveres så flot anrettet, at vi lader os lokke og glemmer fornuften. Det er i bund og grund temaet. Ikke alt der glimter er guld! Dette ordsprog serverer Woody A...

01/01-09Brænder ikke igennem
Plottet og figurene er interessante alligevel brænder historien aldrig rigtig igennem. Hvilket efterlader et indebrændt ønske hele i filmen igennem om at filmen udfylder det store potentiale, der er lagt op til, men som aldrig bliver indfriet. Det er svært at sætte fingere præcist på, hvad der går galt, men Rebecca Hall som spiller Vicky bliver aldrig rigtig interessant, hvilsket er en skam, da Vicky efter min mening er historiens mest interessante figur.

3 Stjerner herfra. Man kunne argumentere for, at det skulle have været 4.

07/12-08Ude godt, hjemme bedst 9
Filmen handler om to amerikanske piger der rejser til Spanien, fascineret af den eksotiske spanske kultur og de lidenskabelige spaniere. De forelsker sig i den samme mand, men efter mange forviklinger går det op for dem at de ikke hører til der, og rejser hjem.

Dette er en god pointe. Mange mennesker (incl. jeg selv) er fascineret af det eksotiske, og har romantiske drømme. Det kan da også være meget godt at forsøge at udleve disse drømme når man rejser på ferie. Men når alt kommer til alt er det bedst at blive dér hvor man er vokset op og hører hjemme.

I disse tider med store ind- og udvandringer kan det lyde lidt gammeldags, og som en sandhed med modifikationer. Men pointen er at man ikke skal tro at man bliver meget lykkeligere bare fordi man rejser til et andet land.

Der ...

23/11-08Eksotiske Europa 3
God film.

Her er min anmeldelse:
http://www.cinefil.dk/bio-anmel...barcelona.html

Set i Cine Verdi, Barcelona.

09/09-08Feriesex uden konsekvens 4
Woody Allen er stadig i Europa, men efter tre film i England har han nu skiftet location til Spanien.

"Vicky Cristina Barcelona" handler om to unge amerikanske veninder, der tilbringer en sommerferie i Barcelona. Her møder de en noget ældre maler, der lægger an på dem begge, og kunstnerspiren Cristina falder hurtigt for manden og flytter sammen med ham. Det bliver til en ménage à trois, da malerens eks-kone dukker op - og endnu mere kompliceret, da det kommer frem, at den mere forsigtige Vicky måske i virkeligheden er mest forelsket i manden.

Filmen er let i stilen og starter især med et godt glimt i øjet, men efterhånden bliver den mere og mere til situationskomedie, uden at det er en rendyrket komedie. Jeg syntes i hvert fald, det var tydeligt, at Allen stræbte efter lidt mere ...

Fakta

Medvirkende
Juan Antonio Javier Bardem
Vicky Rebecca Hall
Cristina Scarlett Johansson
Fortæller Christopher Evan Welch
Doug Chris Messina
Judy Nash Patricia Clarkson
Mark Nash Kevin Dunn
Charles Julio Perillán
Gallerigæst Richard Salom
Gallerigæst Maurice Sonnenberg
Guitarist Juan Quesada
Bag kameraet
Instruktion Woody Allen
Produktion Letty Aronson, Stephen Tenenbaum, Gareth Wiley
Manuskript Woody Allen
Fotografi Javier Aguirresarobe
Klip Alisa Lepselter
Scenografi Alain Bainee
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Premieredatoer
Biograf 21.11.2008
Dvd 17.03.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2008
Spilletid 96 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 97.827
Selskab Gravier Productions, MediaPro, Weinstein Company, The, Antena 3 Films, Antena 3 Televisión
Biodistributør Scanbox
Priser Oscar 2009, Bedste kvindelige birolle
Golden Globes 2009, Bedste komedie

Se også...