The International

Interpol-agent Louis Salinger og offentlig anklager Eleanor Whitman sætter sig for at afsløre ufine metoder og kriminel adfærd hos en stor international bank. Det har de så meget held med, at pengemændene begynder at blive temmelig irriterede. Og så begynder livet for alvor at blive farligt for Salinger og Whitman. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Drama, Thriller
Instruktør Tom Tykwer
Medvirkende Clive Owen, Naomi Watts, Armin Mueller-Stahl, Jack McGee
Spilletid 118 min.
Biopremiere 13.03.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Naomi Watts

Med sin dobbeltrolle i David Lynchs 'Mullholland Drive' (2001) fik Naomi Watts noget der lignede sit store gennembrud efter i en årrække at have kæmpet sig igennem en række primært ubetydelige film og tv-produktioner. 'Mulholland Drive' havde nær aldrig set dagens lys. Oprindelig blev den optaget som pilotafsnit til en tv-serie for ABC. Da p...

Anmeldere

Politiken
"...jeg er slet ikke sikker på, at jeg forstår intrigernes dybere mening og sammenhæng. Det synes heller ikke at være nødvendigt."

Berlingske
"Et troværdigt thrillerplot. Spektakulære shootouts på fantastiske locations i verdens metropoler. Og en blændende Ulrich Thomsen som überskurk."

Jyllands-Posten
"... man hænger nysgerrigt på hele vejen, for visuelt er filmen ganske flot og funktionel med frapperende vinkler og skud. Velspillet er den også - og forlyder det - mere populær hos publikum end hos kritikkerne."

Information
"Når filmen alligevel ender som en stiv og selvhøjtidelig affære, er det, fordi dens pauvre persontegning er en akilleshæl på størrelse med Alaska..."

Ekstra Bladet
"Tom Tykver har med 'The International' desværre stillet sig tilfreds med en flot - men også noget rutinepræget - thriller med hæsblæsende actionscener på eksotiske locations verden over."

B.T.
"Er man til gammeldags spændingsopbygning a la Sidney Pollacks 'The Interpreter' eller en agentfilm fra 70erne som 'The Odessa File', rammer lejemorderne i 'The International' plet."

Cinemazone
" Tykwer forener det sikre genrehåndværk med en figurhåndtering, der i højere grad hører til i et europæisk drama..."

Brugere

16/07-09Politisk thriller i 70'er stil
Filmen kunne have fået superkarakter hos mig, hvis den bare havde haft tempoet med, men nope - her falder den desværre igennem.

Plottet er ellers iorden - en international bank som er blandet ind i en - hvis ikke flere lyssky affærer.

Gode skuespiller og flotte optagelser, men - den fejler desværre på tempoet - hvor scenerne trækkes lidt for længe til at have den hæsblæsende tempo som set i Bourne-filmene eller i Bond-film - desværre - så kun 4 stjerner her fra.

Instruktøren må oppe sig i denne genre, hvis han fortsat vil begå sig her!!

27/06-09Langt ude
En overdrevet action/thriller med kedeligt spil af Clive Owen og Naomi Watts.
Filmen tilbyder skam en masse intriger og spionage, men historien virker langt ude. Virker ikke realistisk. Et stort problem, da filmen meget gerne vil overbevise os om det modsatte.

Er desuden for lang og faktisk uden overraskelser. Ret forudsigelig.

Nej. kan ikke anbefales, selvom filmen enkelte steder har imponerende action sekvenser.

23/03-09Bourne, Bond og Bankverden
The International er en overraskende god film. På overfladen ligner det hele lidt et eurotrash forsøg på at gøre Bong og - især - Bourne kunsten efter, mens det retfærdiggøres ved at hænge det hele på en skummel bankverden midt i disse finanskrise-tider.

Men faktisk fungerer det hele langt bedre, end man kunne frygte, og instruktøren Tom Tykwer har rimeligt godt greb om sit plot, mens Clive Owen gør Craig rangen stridig som en hård udgave af Bond. Hvis Craig's Bond i "Quantum of Solace" var en sur mand, man ikke ønskede som bordherre, så er Owen's Salinger så hærget, at man bør skifte fortorv... Men det er nu ikke en Bond-efterligning. Salinger er slet, slet ikke i den samme macho-kategorier med kvindelige erobringer på stribe som Bond, ganske som Naomi Watts afgjort ikke er den typis...

18/03-09Thriller i bedste 70'er stil.
Langsom opbygning, godt skuespil, super intense actionscener og et intelligent og desværre alt for aktuelt plot. Fremragende underholdning med en sammebidt Clive Owen.

13/03-09Filmnørden anmelder The International
ÅÅÅH! Det ku' ha' været så fedt! En stor international bank har sine fingre laaangt nede i terrorstøtte, våbenhandel, mord og de har sikkert også alt for høje gebyrer på giroindbetalinger via deres netbank. Det får Interpolagenten Clive Owen færten af og prøver med spidsfindig overtalelse og derefter vold og magt, at få banken ned med nakken. I stedet for, som er så moderne, at låne så mange penge i banken, at den går konkurs, vælger han den meget mere besværlige måde: at afdække deres lyssky handlinger. Det bliver til en begivenhedsrig tur gennem et par europæiske lande og en smuttur til New York, hvor Guggenheim museet på få sekunder bliver ommøbleret med uzi'er.

Se, det lyder jo virkelig fedt, ik'? Det er det bare ikke, takket være instruktøren Tom Tykwer. Der skal en klovn af hans...

02/03-09Det er bankernes skyld!
Teknokratisk thriller, hvor en Interpol-agent slår pjalterne sammen med en offentlig anklager fra New York i den verdensomspændende kamp mod en skurkagtig bank.

"The International" er én af den slags film, hvor fjenden går i jakkesæt og altid slipper godt fra det, fordi de har forbindelser på højeste sted. Kun stædige helte kan bide sig fast i deres haser, og det gør Clive Owen og Naomi Watts så på tværs af indtil flere landegrænser. Filmen er instrueret af tyske Tom Tykwer - ham, der brød igennem med "Lola rennt" og senest lavede "Perfume". Hans fine sans for det visuelle slår igennem i mange flotte totalbilleder af stål og glas, der giver "The International" et passende internationalt snit og stilmæssigt lægger sig op ad Bourne- eller James Bond-film. Forskellen er bare, at heltene...

Fakta

Medvirkende
Clive Owen
Naomi Watts
Armin Mueller-Stahl
Kriminalbetjent Bernie Ward Jack McGee
Ulrich Thomsen
Brian F. O'Byrne
Douglas White Patrick Baladi
Sam Purvitz Remy Auberjonois
Kaptajn Martell Victor Slezak
Vidne Angelina Aucello
Bag kameraet
Instruktion Tom Tykwer
Produktion Lloyd Phillips, Charles Roven, Richard Suckle
Manuskript Eric Singer
Fotografi Frank Griebe
Klip Mathilde Bonnefoy
Scenografi Uli Hanisch
Musik Reinhold Heil, Johnny Klimek, Tom Tykwer
Genrer og relationer
Genre Drama, Thriller
Undergenre Politisk thriller
Nøgleord Bank, Interpol
Premieredatoer
Biograf 13.03.2009
Dvd 07.07.2009
Øvrige oplysninger
Land Tyskland, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 118 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 20.801
Selskab X-Filme Creative Pool, Mosaic Media Group, Studio Babelsberg, Rose Line Productions, Siebte Babelsberg Film
Biodistributør Buena Vista

Se også...