Store Joe Young (Mighty Joe Young)

Den fem meter høje gorilla Joe Young er vokset op på et fredeligt bjerg i Afrika sammen med en ung kvinde, Jill (Charlize Theron). De to har den fælles skæbne, at deres mødre blev dræbt den samme nat, af de samme krybskytter. Efterhånden som offentligheden får nys om kæmpegorillaens eksistens, bliver tilværelsen mere og mere usikker for Joe og Jill. Så da den unge zoolog Gregg (Bill Paxton) finder frem til dem, overbeviser han Jill om, at Joe vil have de bedste muligheder for at overleve i et dyrereservat i Californien. Men også her er Joes fjender i stand til at finde ham, så Joe bliver nødt til at flygte gennem Los Angeles' gader - med politiet og krybskytterne lige i hælene. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør Ron Underwood
Medvirkende Bill Paxton, Charlize Theron, Rade Serbedzija, Regina King
Spilletid 114 min.
Biopremiere 26.03.1999
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Charlize Theron

Historien fortæller, at Charlize Theron blev opdaget af en agent, da hun som 18-årig havde et skænderi med en bankbestyrer på Hollywood Boulevard. Siden er det gået stærkt for den sydafrikanskfødte frøken. Efter et par biroller fik hun sit navn på filmplakaterne til blandt andre 'Djævelens advokat' (1997), 'Store Joe Young' (1998) og 'Æblemostreg...

Anmeldere

Scope
King Kong for børn

God og opbyggelig underholdning for (næsten) hele familien i historien om "Store Joe Young"

Det er i øjeblikket højeste mode, at genindspille alle de gamle monster-film med de allernyeste animationsteknikker. Den naive uskyld, som findes i disse film, taler åbenbart til en forvirret, ironisk og retro-fikseret slut-90er-bevidsthed, samtidig med at man jo gang på gang må imponeres over graden af livagtighed, fantasifostrene bringes til at optræde med. I "Store Joe Young" er det dog hverken barbariske rummænd som i "Independence Day" eller radioaktive kæmpeøgler som i "Godzilla", der bliver "opdateret" til 1999, men derimod alle tiders mest berømte kæmpegorilla, King Kong.

Pigen og gorillaen
Men King Kong i en noget mere børnevenlig version, forstås. King Kongs fædre, Merian Cooper og Ernest Schoedsack, skabte selv i 1949 filmen "Mighty Joe Young", som er forlægget for den film, der nu lanceres af Walt Disney Pictures - "Store Joe Young". Joe Young er en kæmpegorilla, som er vokset op sammen med pigen Jill. Jills mor var en kendt og respekteret zoolog, der en skæbnesvanger nat blev dræbt af de samme krybskytter, som netop havde dræbt Joe Youngs mor. Siden den dag har Jill og Joe Young holdt sammen og passet på hinanden.

Indtil nu har Jill og Joe levet fredeligt og isoleret på deres bjerg i Afrika, men rygterne går om den kæmpemæssige gorilla, og det trækker både almindeligt nysgerrige godtfolk, velmenende zoologer og knapt så velmenende vildtjægere til. Alt i alt er Joe Youngs sikkerhed truet. Så da den flotte, charmerende zoolog Gregg tilbyder Jill sin hjælp til at flytte Joe til et sikkert dyrereservat i Californien, takker hun ja. Men dyrereservatet er ikke lige, hvad Joe eller Jill havde tænkt sig, og da Joe dukker op i medierne, melder hans gamle fjender sig på banen. Joe er nødt til at stikke af, men det er ikke så ligetil at flygte ubemærket gennem Los Angeles' gader, når man er en fem meter høj gorilla. Snart har Joe foruden krybskytterne også politiet og den halve by i hælene.

Sød - og barsk
Det er en sød og opbyggelig historie, der bliver genfortalt i "Store Joe Young". Den er selvfølgelig vældig forudsigelig og vældig amerikansk, men det er jo et fint budskab, at vi skal passe på hinanden, naturen og dem, der er anderledes. Det er der vist ingen børn, der tager skade af. Til gengæld synes jeg, skurkene er temmelig hårdhændede, og specielt kommer én af dem ganske brutalt af dage - jeg ville tænke mig om to gange, inden jeg lod mine små børn se dét. Ellers er "Store Joe Young" fuldt hvad den er tænkt som - en lille King Kong for hele familien.

Brugere

06/04-05Elendig Mandagsfilm...........
Ringere bliver det næppe...

Fuldstændig latterlig og møghamrende iriterrende, at man bare kan mærke den indre vrede stige op til hovdet af raseri! Både Charlize Theron og de andre skuespillere ses næppe værer i dette latterlige lille modbydelige stykke makværk, kun til børn der har let ved at græde, og kan lide film i samme stil. Jeg må sige at jeg OVERHOVDET ikke blev rørt at den... Jeg sad bare og tog mig til hovdet, der til sidst, hvor den latterlige elendige store abe, SELVFØLDIG ikke er død alligevel.

En af de dårligste film jeg længe har set... Kan måle sig med alle de andre makværker over alle makværker fks. "Frantic", "Scream 3", "Ulvepigen Tinke", "Urban legends: Final cut", "Cabin Fever" og "Jeg er Dina". Og det siger ikke så lidt...

En ordenlig bunke hø, til børn og ...

24/11-02God søndagsfilm.......
Anonym
Spændende søndagsfilm/familiefilm. Underholdende er den da nogenlunde, men ikke en film man vil bide negler undervejs.

Jeg så den fordi det var en søndagsfilm, og nok mest pga skuespilleren Rade Serbedzija. Han har medvirket i nogle fede actionfilm som MI2, The saint og snatch m.fl.

24/11-02Et Kig Værdigt (Især For Børn)
Anonym
Et sødt, politisk korrekt økologieventyr, mest for børn. Skuespillet er ikke noget at skrive hjem om, ikke engang fra en mand som Paxton, der ellers fra tid til anden har vist lidt. Gorillaen Joe fungerer til gengæld nærmest perfekt, speciel effekterne er i top og der er flere underholdende passager i filmen.

Ellers klichefyldt og langtrukken, men den computeranimerede gorilla er et kig værd og hæver filmen op til det seværdige.

Den gamle film af samme navn, som denne her er bygget på, var også (som jeg husker det) ganske morsom, og måske lidt bedre (?)

Fakta

Medvirkende
Gregg O'Hara Bill Paxton
Jill Young Charlize Theron
Strasser Rade Serbedzija
Cecily Banks Regina King
Garth Peter Firth
Pindi Naveen Andrews
Harry Ruben David Paymer
Kweli Robert Wisdom
Jack Christian Clemenson
Vern Geoffrey Blake
Bag kameraet
Instruktion Ron Underwood
Produktion Ted Hatrley, Tom Jacobson
Manuskript Mark Rosenthal, Lawrence Konner
Fotografi Donald Peterman, Oliver Wood
Klip Paul Hirsch
Scenografi Michael Corenblith
Musik James Horner
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Undergenre Dyrefilm
Nøgleord Genindspilning, Jungle
Premieredatoer
Biograf 26.03.1999
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 114 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 7.745
Selskab Walt Disney Pictures

Se også...