Grev Axel

Med held og snilde lykkes det den småkriminelle Axel at udgive sig som hjemvendt greve og indtage godset Læsnæsholm. Det betyder store forandringer i det stillestående bondesamfund. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Komedie
Instruktør Søren Fauli
Medvirkende Peter Frödin, Sofie Gråbøl, Tomas Villum Jensen, Thomas Bo Larsen
Spilletid 90 min.
Biopremiere 06.04.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Peter Frödin

Autodidakte Peter Frödin begyndte sin karriere som skuespiller i 1984 på Merkurteatret. På Cafe Teatret spillede han i tre år med i juleshowet "Guds blinde øje" sammen med Hella Joof, Paprika Steen og Martin Brygmann. I tv-sammenhæng arbejdede firkløveret videre med satire-serien "Lex & Klatten", mens han sammen med Joof og Brygmann siden har opt...

Anmeldere

Politiken
"Men morsomt på en original eller befriende måde bliver det desværre kun i enkeltstående optrin. Ligesom den videre pointe med Axels moderne bevidsthed fortaber sig i det uvisse. Som det meste af 'Grev Axel'. Filmen sikrer et vist mål af grove grin, men den holder ikke i længden."

Jyllands-Posten
"Søren Faulis 'Grev Axel' er nærmest en parodisk spøg. Og den er så meget anderledes end øjeblikkets danske film, at man virkelig ville ønske, at den også var bedre, end den er."

Information
"Grev Axel er mere til fis end fornemhed og tak for det. Den går ikke af vejen for jordstrygende prutvitser og studentikose jokes og misser målet nogle gange hen ad vejen."

Ekstra Bladet
"Grev Axel er en temmelig anstrengt film om bondelivet under stavnsbåndet, men Peter Frödin er sjov."

B.T.
"Faulis film lander tungt i et pløre at indforståede vitser og beskedne fnis."

Aktuelt
"Søren Faulis nye spillefilm er et kunstnerisk flop."

Bogart
"Det lykkes bare ikke rigtigt, fordi filmen ikke kan finde sin stil og bliver en slags udvandet dansk Mel Brooks, og han er jo udvandet nok i forvejen. Ærgerligt, for Fauli er en original filmmand."

FilmReactor
"...har intet dansk sidestykke, men kan kun sammenlignes med britiske Monty Python. Absurditeterne er dog ikke skruet helt så gakket sammen, og det bliver i virkeligheden Grev Axels største problem."

Brugere

01/02-06forrygende god
forrygende film. lidt skør handling, men stadig genial

23/10-04Fauli, Misforstået Geni?
Anonym
Svindleren Alex (Frödin) udgiver sig for Greve af Læsnæsholm.

Fauli har før denne spillefilmsdebut skabt en række originale kortfilm, hvor han viser en stor sans for underfundig komik, ofte i en verden befolket af særprægede små personligheder, som Fauli altid har vist stor empati for.

Så med et manuskript af Anders Thomas Jensen, der ligeledes har udvist stor kreativ sans i sine historier, der næsten altid er fyldt med skarptslebne dialoger, kan man godt tillade sig at have store forventninger.

Desværre skuffer ”Grev Axel” fælt. Den bliver aldrig sådan rigtig morsom eller underholdende. Kun i korte glimt eller meget små perioder, lykkes det den at ramme den nerve som der burde have været der i hele filmen.

En af filmens ellers gode ideer er, at Frödin snakker i et modern...

17/12-03Grev joker
Anonym
Grev Axel er da bare for grineren. Da jeg så den må jeg indrømme at jeg var ved at falde ned af sofaen af bare grin den er humor. Måske er historien noget original, men det er også en af de ting, der gør den god, men de skuespillerne spiller godt. Den kan varmt anbefales hvis man skal have sig et godt grin eller en aften hvor man bare hygger med chip, cola og det hele. Kort sagt SE DEN du vil ikke fortryde det !!!

22/10-03Grev Axel
Anonym
Den er da GOD !!!

Knus Nina

24/04-03Hylende skæg
Anonym
JEg er langt hen ad vejen enig med Søren, til gengæld vil jeg sige, at jeg knap kunne sidde i stolen for bare grin. Det er korrekt at ikke alt virker 100%, men det er næsten komisk. Specielt den fuldstændig absurde sammenblanding af feudal-samfundet og den moderne tid er fuldstændig afsindig morsom. Jeg kan kun anbefale filmen hvis man trænger til en aften med grin, men skal aftenen være seriøs med en historisk film, så hold dig langt væk.

30/11-01Kunne have været bedre.
Anonym
Selve idéen med Grev Axel, med at blande noget nutidig dialog og elementer som f.eks. refererer til Dansk Tipstjenestes skrabelodder og burgere ind i nogle gamle rammer er jo sådan set god nok. Måske endda genial.
På skuespilssiden er der heller ikke så meget at klage over...I hvert fald på papiret. For her har man fået nogle af de beste danske navne ind i besætningen, og det var vel egentlig også på tide at peter Frödin fik sin egen hovedrolle. Problemet opstår dog først, når de fantastiske skuespilere skal overbevise os om at den her film faktisk er rigtig sjov. Det lykkedes dem ikke. For det første er mange af scenerne ALT for overspillet, og så falder mange af det der kunne have været punch-lines til jorden pågrund af dårlig timing. Det er synd.
Jeg ved ikke hvad det er der gø...

Fakta

Medvirkende
Grev Axel Peter Frödin
Leonore Amalie Sofie Gråbøl
Peter Tomas Villum Jensen
Niels Thomas Bo Larsen
Baronesse Gjerløv Ghita Nørby
William Nicolaj Kopernikus
Baron Gjerløv Claus Ryskjær
Ridefogeden Ole Thestrup
Else Katrine Jensenius
Poul Lasse Lunderskov
Kroejer Ole Ernst
Oberst Leipstrup Jesper Christensen
Provsten Henning Jensen
Richard Jens Arentzen
Bag kameraet
Instruktion Søren Fauli
Produktion Rasmus Thorsen
Manuskript Anders Thomas Jensen
Fotografi Jens-Jakob Thorsen
Klip Anders Villadsen
Scenografi Niels Sejer
Musik Jeppe Kaas
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 06.04.2001
Dvd 28.11.2001
Øvrige oplysninger
Land Danmark
Produktionsår 2001
Spilletid 90 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Solgte billetter 67.468
Selskab COSMO Film
Biodistributør Nordisk Film

Se også...