G.I. Joe - The Rise of Cobra

G. I. Joe er navnet på en elitestyrke, der udstyret med det nyeste og mest topmoderne indenfor overvågning og militærudstyr. Det har de også hårdt brug for, hvis de skal få ram på den korrupte våbenhandler Destro og ikke mindst den mystiske Cobra-organisation, som viser sig at være en større trussel, end nogen troede muligt. © Scope

Produktionsår 2009
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Stephen Sommers
Medvirkende Channing Tatum, Marlon Wayans, Sienna Miller, Rachel Nichols
Spilletid 107 min.
Biopremiere 14.08.2009
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Under gennemsnittet for sin genre, men lige netop spiselig som sommerunderholdning, hvis man har brug for to timer uden et eneste forstyrrende tankestrejf."

Berlingske
"Instruktøren Stephen Sommers har tidligere lavet »Mumien«-filmene og demonstrerer også i »G.I. Joe« en overdådig sans for såvel det vildt spektakulære som det tørt humoristiske. Hamrende kulørt og bimlende absurd er det, men ikke kedeligt."

Jyllands-Posten
"...mest af alt sidder [man] tilbage med en søvnig forbløffelse over, at så meget kan smadres så kedeligt."

Information
"...er alt, alt for lang, og historien er noget vrøvl."

Ekstra Bladet
"...så skidt udført, at man nærmest skal være blind og døv for at værdsætte dette gennemført kyniske og kalkulerede produkt. Virkelig elendigt."

B.T.
"...ikke Oscar-materiale...men skidtet fungerer."

Cinemazone
"...underholder...faktisk hvert eneste minut. Ikke på den gode måde. Nej, simpelthen fordi historien er så fjollet, at man skal finde noget så pinligt som Van Damme-lavpunktet Street Fighter frem, for at finde noget lignende."

Brugere

06/01-10Sjældent har eksplosioner været så kedelige
Endnu en legetøjs-franchise er blevet filmatiseret. Denne gang er det gået ud over G.I. Joe. Jeg har ikke noget egentlig forhold til de små soldater-figurer, så det var med paraderne nede og forventninger om lidt no-nonsense-underholdning, jeg satte skiven på. Og det er sgu noget af en farverig omgang CGI-action, der losses over disken. Desværre er det også bare virkelig kedsommeligt og ucharmerende sat i scene.

Der er de gode - det er de specialtrænede soldater fra det tophemmelige G.I. Joe. Og så er der de onde - det er de megalomaniske skurke fra Cobra. De to fronter kommer op at toppes, da de onde får fingrene i et ret så cool og tophemmeligt våben - med lysegrønne sprænghoveder, selvfølgelig. Og så følger der ellers eksplosioner, skøre gadgets, vilde våben og flere eksplosiver.
...

23/12-09Action for dummies
Tidligere har jeg vist nok været for hurtigt fremme over nogle kritiske røster i forbindelse med denne udgivelse, og det må jeg så delvist trække i mig igen. Jeg vil dog stadig holde fast i, at det var min hensigt at se den i biografen i sin tid, da den faktisk så lidt cool ud i ”det tilsendte materiale." Nu er den så set, og jeg forstår godt dem der hagler og kagler på denne film, selvom jeg dog har set film som var mindre retningsbestemt end hvad der er tilfældet her.
Handlingen er kort og godt om en flok udsendte FN-soldater, der skal bringe et nyt smart våben hjem til basen. De bliver undervejs overfaldet af de onde Cobras, hvorpå den hemmelige operative organisation; G.I. Joe kommer dem til undsætning. Sammen skal de forpurre Cobras planer om at anvende våbenet, som er udstyret med...

17/10-09Flot popcorn film
Lad mig sige det med det samme. Jeg var underholdt af denne vildt overdrevne og urealistiske film.

Stephen Sommers kan noget jeg godt kan li'. Lave ren underholdningsfilm i topklasse. Alt fra hans Mumie-film til Van Helsing til hans Deep Rising. Jeg er ret vild med dem alle.

Alle film han laver er langt ude, og derfor er jeg ikke overrasket over, at han med G.I.Joe har scoret meget lav procent hos anmeldere.

Men jeg fik hvad jeg forventede af Stephen Sommers. Popcorn action i stor stil. Det er hans trademark. Manden kan sikkert ikke lave andet. You don't like, then don't watch.

Kender man lidt til universet, opdager man faktisk, at Sommers er meget loyal overfor figurerne og temaet. Tegneserien fra 80'erne var i samme stil som filmen.

Se filmen for hvad den er, og ikke and...

20/08-09Crappy Toy Soldiers 5
** "We're running her face through an infinity scan." **

Okay, det var jo synd for alt det andet legetøj, at Transformers løb med al opmærksomheden. Så nu har G.I. Joe (aka Action Force) også fået deres egne film. Og den handler jo så om en international styrke af legetøjsfigurer, undskyld elitesoldater, som fra en hemmelig base under Sahara redder verden fra ondskaben. Som for eksempel skurkagtige våbenhandler/terrorist-sammensværgelser, der vil lægge hele storbyer øde med deres nanomite-bomber.

Og det bliver naturligvis omsat til en ualmindeligt tåbelig handling. Som er fuld af dårlige machoseje replikker, techno-mili-babble, plothuller og klip, hvor man tænker 'hvad skete der lige dér?'. Og et væld af fjollede militær-gadgets - hvorfor er det fx lige, at en strålepistol har for...

19/08-09Hjenedød action
Historien er tåbelig, men filmen giver sig ikke ud for mere end den er. Den har lidt af den naivitet og glamour, jeg undertiden savner i moderne actionfilm, hvor ingen er rene helte og man ser beskidte baggårde m.m. Er ganske underholdende, hvis man bare slår hjernen fra. Men computergrafikken burde være bedre og nogle af actionscenerne er så overlæssede med ting, der sker samtidig, at man mister overblikket.

18/08-09James Bond anno 1970'erne på SPEED!
Popcorn-underholdning af bedste skuffe med megalomaner, gigantiske sets og gadgets i lange baner. Modsat Michael Bay, der laver samme type film, er personerne nogen man holder med, og de tørre oneliners leveres med større sans for komisk timing. Tætpakket actionguf for de 10-15 årige og alle andre barnlige sjæle.

Det føles som en Roger Moore James Bond film i high speed.

15/08-09Goo power rangers!
Hoooooold kæft et makværk af dimensioner på alle fronter. Man kan vist ikke lave det dårligere, om man så bevidst forsøgte - jeg nægter at tro. Det er en bedrift i sig selv at lave en film baseret på så mange klicheer og gentagelser, at man næsten må tage hatten af for Sommers for at gøre grin med filmfans. Det tror jeg så ikke helt har været formålet, så kløgtig er Sommers ikke engang, og det eneste der er til grin her er filmen og ham selv.

Det er en pinlig pinlig forestilling og en fornærmende actionfilm, der næsten burde forbydes. Der burde ihvertfald være fortrydelsesret - måske endda en undskyldning fra producerne ved rulleteksten. De sidder garanteret og griner deres røv i laser over, hvor nemt det egentlig kan være at tjene penge.

Nogle gange har man indrømmet et behov for...

Fakta

Medvirkende
Duke Channing Tatum
Ripcord Marlon Wayans
The Baroness/Anna Sienna Miller
Shana 'Scarlett' O'Hara Rachel Nichols
Snake Eyes Ray Park
McCullen/Destro Christopher Eccleston
Storm Shadow Byung Hun Lee
Breaker Saïd Taghmaoui
General Hawk Dennis Quaid
Heavy Duty Adewale Akinnuoye-Agbaje
Bag kameraet
Instruktion Stephen Sommers
Produktion Lorenzo di Bonaventura, Bob Ducsay, Stephen Sommers
Manuskript Stuart Beattie, David Elliot, Paul Lovett
Fotografi Mitchell Amundsen
Klip Bob Ducsay, Jim May
Scenografi Ed Verreaux
Musik Alan Silvestri
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Relaterede film G.I. Joe: Gengældelsen - 3 D, G.I. Joe: Gengældelsen - 2 D
Premieredatoer
Biograf 14.08.2009
Dvd 15.12.2009
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2009
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 45.564
Selskab Di Bonaventura Pictures, Stillking Films, Sommers Company, The
Biodistributør United International Pictures

Se også...


Van Helsing
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Deep Rising
1998
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Salt
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Predators
2010
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk