Alting bliver godt igen

På vej til sit sommerhus påkører filminstruktøren Jakob Falk en soldat på flugt. Næste dag kigger Falk i soldatens taske og opdager fotografier, der vil lægge en bombe under det danske militær. Falk sætter alt ind på at offentliggøre de afslørende beviser og kontakter en journalist på tv. Men politiet kan ikke finde soldaten, hvis billeder forsvinder uden spor, og pludselig er Falks kone også væk ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Thriller
Instruktør Christoffer Boe
Medvirkende Jens Albinus, Marijana Jankovic, Igor Radosavljevic, Özlem Saglanmak
Spilletid 90 min.
Biopremiere 28.01.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Christoffer Boe

(INSTRUKTØR)
Danske Christoffer Boe fik en flyvende begyndelse på sin karriere som filminstruktør med debutantprisen Det Gyldne Kamera for spillefilmen 'Reconstruction' ved Cannes-festivalen 2003. Kærlighedsdramaet 'Reconstruction' er skrevet af Boe selv i samarbejde med manuskriptguruen Mogens Rukov. I hovedrollerne ses Nikolaj Lie Kaas og Maria Bonnevie ...

Anmeldere


Anonym
"Christopher Boes nye film er en effektiv thriller, som anbefales varmt herfra."

Politiken
"Og sidst, men ikke mindst skal 'Alting bliver godt igen' nydes for sin ekstremt gennemarbejdede lyd- og billedside, der bevæger sig ind og ud mellem fiktion og virkelighed så let og legesygt, at det er en fornøjelse."

Berlingske
"Ingen kan beskylde 'Alting bliver godt igen' for at være banal eller forudsigelig. Til gengæld synes jeg, at den ligner et kunstnerisk bluffnummer - og i hvert tilfælde sender den et thriller-publikum ud af biografen frådende af frustration."

Jyllands-Posten
"Boe er nemlig noget så udansk som en elitær kunstner med erklæret foragt for det brede publikum. Et publikum, han dog nok nærmer sig med denne mere lettilgængelige, men også mere banale film, end hans tidligere."

Information
"En central styrke ved Alting bliver godt igen er skuespillere og personinstruktion. Jens Albinus er perfekt i rollen som den hjemsøgte instruktør, der får skuldrene stadig højere op om ørene og stadig mere viltert hår."

Ekstra Bladet
"...Jens Albinus og co. spiller overbevisende og historien er djævelsk godt konstrueret."

B.T.
"Efterhånden som handlingen mere og mere åbenlyst flagrer mellem fantasi og virkelighed og vi forstår, at meningen er at forvirre, så bliver den også mere og mere utålelig."

Cinemazone
"En eksperimenterende thriller med emotionel bundklang går mere end an. Boe er stadig forfriskende idiosynkratisk i sit udtryk."

Brugere

08/05-16Makværk...!
- Hvad er der på spil for karakteren Jacob Falk...?
- Hvad er hans personlige motivations faktor?
- Hvad truer hans livstilværelse?

Ingenting.Ingenting.Ingenting.

En tom narcissistisk selvhøjtidelig og intetsigende filmfortælling, hvor seeren ikke kunne være mindre ligeglad.

12/12-13Suk, endnu en film uden slutning...
Er der nogen der kan fortælle mig, hvad der skete i denne film? 2 stjerner til amatørinstruktøren, for at lave en film uden slutning!
Der burde være en lille advarselstrekant på sådanne film, så os, der gerne vil have ordentlige kvalitetsfilm, af seriøse instruktører, kan navigere uden om dette halvfærdige bras.

Filmen lovede ellers lovende, med en konspiration, der skal dække over tortur af fangere i Afghanistan. Et dejlig, frisk pust i den danske filmverden, der ellers i øjeblikket er præget af dårlige komedier og Hollywood-inspireret kærlighedsdramaer.
Forsøget på at lave en spændende, politisk thriller, trækker filmen op fra en til to stjerner. Det vil jeg trods alt give filmen.

12/02-10Ingenting bliver godt af at være så fortænkt 4
*spoilers*

Christoffer Boe fortsætter i hardcore metafilm-stil med "Alting bliver godt igen", hvor hovedpersonen er en stresset filminstruktør, som kæmper for at få et manuskript færdigt til tiden. En nat bliver han helt afsporet, da han kommer til at køre en mand ned. Det viser sig, at trafikofferet har været tolk ved den danske styrke i Afghanistan, og pludselig står instruktøren med beviser for, at danske soldater har brugt tortur.

Alt er bare slet ikke, som det ser ud til i "Alting bliver godt igen". Godt nok handler det meste af filmen om hovedpersonens jagt på sandheden, mens vi samtidig får tolkens historie i flashbacks. Men til sidst viser det sig, at der er tale om et metalag i fortællingen, og at filmen i virkeligheden er en rejse ind i en mands dybe sorg.

Det her e...

09/02-10Lidt for svær
Spændende, velfilmet og i passager medrivende. Men også lidt for udfordrende til mig; gik fra bio med en masse spørgsmål; først 3 dage efter vågner jeg op, og har i søvne regnet en vigtig detalje om filmen ud. Og det var på det tidspunkt, jeg fortrød, at jeg allerede havde været inde og gi filmen 3 stjerner, for hvor er det dejligt for en gangs skyld at blive involveret, tvunget til selv at tænke!

Fakta

Medvirkende
Jacob Falk Jens Albinus
Helena Marijana Jankovic
Ali Igor Radosavljevic
Mira Özlem Saglanmak
Karl Søren Malling
Siri Paprika Steen
Håkon Nicolas Bro
Michael Olaf Heine Johannessen
Lemmy Henning Moritzen
Finsen Benjamin Boe Rasmussen
Bag kameraet
Instruktion Christoffer Boe
Produktion Tine Grew Pfeiffer
Manuskript Christoffer Boe
Fotografi Manuel Alberto Claro
Klip Peter Brandt
Scenografi Thomas Greve
Musik Sylvain Chauveau
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord Filminstruktør, Trafikulykke
Premieredatoer
Biograf 28.01.2010
Dvd 10.08.2010
Øvrige oplysninger
Land Danmark, Sverige, Frankrig
Sprog Dansk
Produktionsår 2010
Spilletid 90 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 11.140
Selskab AlphaVille Pictures Copenhagen, Sirena Film
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...