Vild med Mary (There's Something About Mary)

Taberen Ted opsøger sin store kærlighed, Mary, efter 13 år. Ted hyrer den udspekulerede detektiv Healy, som godt nok finder Mary, men samtidig også forelsker sig i hende. Faktisk forelsker alle sig i Mary. Og Ted må tage kampen op med sine rivaler, før han endelig kan få sin elskede. © Scope

Produktionsår 1998
Genre Komedie
Instruktør Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Medvirkende Ben Stiller, Cameron Diaz, Matt Dillon, Lee Evans
Spilletid 119 min.
Biopremiere 27.11.1998
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bobby Farrelly

(INSTRUKTØR)
Brødrene Peter og Bobby Farrelly må være amerikansk films svar på Dupont og Dupont. Deres humor går efter den laveste plathedsfaktor, men den er gerne tilsat lidt kærlighed og oprigtig sympati for hovedpersonerne. Peter instruerede deres fælles manuskript til ”Dum og dummere” i 1994, der gjorde Jim Carrey til stjerne. Herefter ins...

Anmeldere

Politiken
"På trods af - eller på grund af? - grovkornede platheder er Vild Med Mary en velspillet, underholdende komedie med en dejlig Cameron Diaz og en sjov Matt Dillon i centrum."

Scope
En sikker succes

At skulle leve op til en succes som "Dum og dummere" har været en hæmsko for de to brødre Farrelly. Ikke desto mindre har de lavet en flot komedie.

Det er tydeligt, at filmselskabet har store forventninger til "Vild med Mary". Den helt store reklamekampagne er sat i gang med busreklamer S-togs reklamer, og trailers i Tvs primetime. Men spørgsmålet er, om filmen kan leve op til sin omtale og de store forventninger. Det kan den, hvis man er til lalleglad og useriøs humor som i "Dum og dummere". Men filmen har ikke de store armbevægelser, hvad dybde og dimensioner angår. Dens eneste formål er at underholde, og få publikum til at grine. Og det gør den med bravour.

En gang forelsket, altid forelsket
Den kiksede Ted (Ben Stiller) bliver forelsket for første gang, da han møder den dejlige Mary (Cameron Diaz). Uheldigvis for Ted har Mary den virkning på de fleste mænd, hun møder.
Men stakkels Ted får sin diller i klemme i lynlåsen på selveste promnight - og den første date med Mary - og må køres på skadestuen, og Mary forsvinder ud af hans liv. I al fald i 13 lange forelskede år.

Men 13 år senere må Ted erkende, at han aldrig har haft anden kærlighed i sit liv end den kiksede og nørdede slags med Mary i highschool. I sin desperation for at finde hende, hyrer han den udspekuleret taber-detektiv Healy (Matt Dillon), som finder Mary, forelsker sig i Mary og scorer Mary på ufine metoder. Ted opgiver dog ikke håbet, og han og vennen Dom (Chris Elliott) opsøger Marys solrige Florida, kun for at konstatere, at stort set alle testoteronproducerende organismer faktisk er forelskede i den betagende pige.

Komisk romance
Cameron Diaz giver den hele armen som den smukke Mary, der får alle mænd til at falde på halen for sig. Hun er både sød og charmerende, men hun bliver aldrig kvalmende eller for sukkersød. Hver gang en scene næsten er ved at blive for romantisk eller følelsesladet, opstår der en komisk situation. Som f.eks. da Mary og Ted står på molen, og skal til at kysse hinanden. Blikket er der, musikken er der og vupti kommer Marys elskede men autistiske broder til at lande et gigantisk blink i Teds mund.
Ben Stiller er også fantastisk i sin rolle som den klodsede Ted, der er villig til at gøre ALT for at få sin Mary. Men skal vi nøjes med at konstatere, at han er usigelig uheldig.

Selve handlingen er måske lidt tam, men hele filmen holdes oppe af et fantastisk skuespil, samt en masse falde-på-halen-jokes. Masser af humor, ingen hellige køer, og en herlig forudsigelig slutning, gør "Vild med Mary" absolut seværdig

Brugere

24/06-06Super sjov!
Vel nok én af de sjoveste film i nyere tid. Den skal simpelthen ses!

23/06-06No there isnt!
Alt i alt en meget meget iriterrende komedie. Man ved næsten hvad der sker på forhånd. Jeg kan ikke lide den film.

06/11-05Ultra sjov!
Anonym
Den er en af de sjoveste film jeg har set den får topkaraktere!

07/07-05coollt
Anonym
herre morsom komedie

godt skuespil ovs

20/02-04PISSE SJOV!!!!
Anonym
"Vild med Mary" er nok den sjoveste komediefilm jeg nogen sinde har set. Filmen er fuldt ud gennemført. Man har bare lyst til at se den igen og igen!!!

06/12-03hvad er det med den?
Anonym
Prisbelønnet (ja!) komedie af brødrene Farrelly, og en af de sjoveste komedier jeg har set. Humoren er langt under bæltestedet, men det serveres for publikum med et glimt i øjet og med en uimodståelig charme. Til tider flækker man af grin og til tider røres man af den søde kærlighedshistorie, som ikke er helt urealistisk.

Cameron Diaz er ikke helt grim og hun fylder hovedrollen godt ud. Hun overskygges dog totalt af Ben Stiller (som ikke helt får lov til at levere alle hans mange komiske sider) og en total sindssyg Matt Dillon. Desuden er der så mange absurde bipersoner som man kan grine over, at man underholdes konstant. Musikken fylder altid en stor del af Farrelly’s film, og her får vi nogle amatør-agtige popsange som bidrager til filmens store charme.

Jeg kan ikke sige, ...

13/11-02Fremragende komedie......
Anonym
Vild med Mary er en fremragende komedie, den hører absolut i min top 10 i komediefilm. Fede humor, sjovt skuespil, og underholdning hele vejen. Fantastisk komedie film som jeg kan love jer, at man griner en del gange......mange gange endda.

21/06-02Overpromoveret
Anonym
Ultraplat komedie der ikke føler sig for fin til selv de mest smagløse indfald og det er jo dejligt, det falder i hvert fald i min smag. Desværre er filmen også et godt eksempel på, hvordan en film kan promoveres i en sådan grad, at da man endelig ser den, så har man set næsten alle de sjove indslag til bevidstløshed og kan derfor ikke grine af dem mere. Havde denne film kommet som en overraskelse, så havde den måske fået 4 (eller 5) stjerner. Men dejligt at se en amerikansk komedie der ikke er bange for at vække forargelse og ikke prøver på at lefle for et familiepublikum.

Fakta

Medvirkende
Ted Stroehmann Ben Stiller
Mary Jensen Matthews Cameron Diaz
Pat Healy Matt Dillon
Tucker Lee Evans
Dom Woganowski Chris Elliott
Magda Lin Shaye
Sully Jeffrey Tambor
Sheila Jensen Markie Post
Charlie Jensen Keith David
Warren Jensen W. Earl Brown
Bag kameraet
Instruktion Peter Farrelly, Bobby Farrelly
Produktion Frank Beddor, Michael Steinberg, Bradley Thomas, Charles B. Wessler
Manuskript Peter Farrelly, Bobby Farrelly, Ed Decter, John J. Strauss
Fotografi Mark Irwin
Klip Christopher Greenbury
Musik Jonathan Richman
Genrer og relationer
Genre Komedie
Premieredatoer
Biograf 27.11.1998
Dvd 27.03.2001
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1998
Spilletid 119 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 280.760
Selskab 20th Century Fox
Biodistributør Constantin Film

Se også...