Anaconda

I det indre Amazonas hærger en gigantisk anaconda-slange. Uvidende om den skæbne der venter dem, bevæger et dokumentarfilmhold sig ned af floden i deres søgen efter en indianerstamme. På flodprammen opstår der store problemer, da slangejægeren Paul Serone (Jon Voight) kommer ombord. Han vil fange slanger og ikke se på indianerstammer. © Scope

Produktionsår 1997
Genre Thriller
Instruktør Luis Llosa
Medvirkende Jennifer Lopez, Ice Cube, Jon Voight, Eric Stoltz
Spilletid 87 min.
Biopremiere 06.06.1997
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jennifer Lopez

Som politikvinden Karen Sisco i Soderberghs uforlignelige romantiske thriller ’Out of Sight’ (1998) tog Jennifer Lynn Lopez de første skridt mod sin postion som Hollywoods best betalte latina-skuespiller og en af tidens mest populære entertainere og toneangivende idoler i det hele taget. I filmen overbeviser den smækre supernova samtidig sine...

Anmeldere

Scope
Kvælende action

Ufrivillig morsom action-film om kæmpe kvælerslanger

"Anaconda" ligner på papiret en sikker action-succes. Man tager en 20 meter lang anaconda kvælerslange, og lader den hærge i Amazon-flodens indre forgreninger. Dernæst sætter man et dokumentar-filmhold med interne stridigheder på en flodpram og lader dem uvidende bevæge sig i retning af kæmpeslangens territorium, i deres søgen efter en stamme amazon-indianere. Tilsammen har man på papiret "Dødens Gab" parret med "Dommedag Nu"- men "Anaconda" når ingen af filmene så meget som til sokkeholderne.

I spidsen for ekspeditionen står den fagre instruktør Terri (Jennifer Lopez) og antropologen Steven (Eric Stoltz). Ti minutter henne i filmen iagttager de sammen ildfluernes parringsritual og kaster sig frådende over hinanden! 5 minutter senere samler besætningen slangejægeren Paul Serone (Jon Voight) op. Hans båd er forlist. Paul Serone er ond, så det skulle de nok aldrig ha' gjort. 10 min senere er halvdelen af besætningen omkommet og flodprammen er under Paul Serone's ledelse. Onde Paul vil ikke se på amazon-indianere, han vil fange kæmpe anaconda'er og holde dem levende i fangenskab.

Persongalleri af beton
Jon Voigt må have studeret Marlon Brando nøje inden indspilningen af "Anaconda". Han har i hvert fald overtaget både fedtet på stemmebåndet og vat-tamponerne i mundhulerne, men har lige glemt det der med at være ond på en dragende og nuanceret måde. Faktisk har de sørgelige rester af persongalleriet glemt, at selvom man medvirker i en action-film, gør det ikke noget , at man kan veksle imellem 2 måske 3 ansigtsudtryk. Det er ellers ikke andenrangsskuespillere, der er hentet ind til denne forestilling. Hverken Eric Stoltz eller Jonathan Hyde, i rollen som den opblæste og forfængelige vært, må være stolte af deres præstationer.

Når action bliver til lavkomik
Hvis man tror, at persongalleriets stivnede adfærd ophæves af inciterende action scener, må man desværre tro om igen. I glimt ser man den hærgende gigantanacondakvælerslange, der lyder som et middelstort hold slagtegrise der fodres, når den fortærer sit bytte.
Først til sidst ser man slangen i fuld længde i dens helt igennem lattervækkende jagt på varmblodigt bytte. Det komiske højdepunkt nås, da slangen endelig får has på Paul Serone og sluger ham med hud og hår. Vi befinder os i slangens mavesæk, da Paul sejlende kommer os i møde. Uhyggeligt er det i hvert fald ikke. Men komikken kender ingen grænser, da anacondaen gylper Paul op igen i fuld længde. Paul er, selv i halvfordøjet tilstand, stadig rigtig ond. Han har i hvert fald kræfter nok til at blinke ned til publikum.
Hvis man kan mobilisere store dele B-films distance, og hvis man ynder at dyrke den ufrivillige komik, er "Anaconda" fordøjelig. Men den er stadig både spild af tid og af penge.

Brugere

14/01-07En moderne B-klassiker
Jeg kan ærligt sige, at "Anaconda" er én af de film, jeg har set flest gange (ca. 4). Manuskript og skuespil er lige til at lukke op og skide i, men ikke desto mindre må filmen alligevel indeholde nogle elementer, som gør den velfungerende.

Måske er forklaringen på min tilbagevenden først og fremmest, at ingen af de ret forvirrede høveder på flodbåden fremstår decideret irriterende - noget som ellers forekommer i mange "actioneventyrfilm".

Ydermere er der en spændingsmæssigt balanceret fremdrift uden de velkendte tåbelige sidehistorier, som skal sandsynliggøre tåbelig adfærd. Vi ved i stedet fra starten, at Jon Voigt er et gennemført røvhul, som dog besidder nogle evner og en viden, som de øvrige ser sig delvist afhængige af.

Til slut tager bogeyman-effekterne - genren tro - ful...

21/03-06GYS er det ik' Jon Voight?
Anonym
Hvad han laver (ud over at tjene penge) i denne talentløse og meget lidt skræmmende "gyser", er vel i bund og grund filmens største mysterium? Måske delte han og Eric Stoltz en vandflyver til sættet? Måske havde han hørt, at en upcoming "sang" stjerne, ville skvatte i vandet, kun i ført et stykke tyndt hvidt bomuld? Måske måtte han beholde slangen efter filmen? Måske havde han udforderet sig selv, og ville prøve at få Ice Cube til at ændre mimik i en af hans film? Jeg ved det ikke. Én ting ved jeg dog. Ta' op til den jyskevestkyst, se om du kan finde en forkullet hugorm, og du er garanteret et større gys end i selskab med Hollywoods måske værste CGI effekter!

14/08-05"Storslem slange-film"
Anaconda er noget så uhyrligt som en rigtig gammeldags creature feature, hvor INTET virker. Slet ikke filmtitlens "creature", der er lattervækkende og scenerne, hvis mening det er, at give tilskueren et chok er ufatteligt ringe eksekveret af instruktør Luis Llosa.

I hovedrollerne brillerer Jennifer Lopez eller Ice Cube på ingen måde, men der er heller ikke meget for dem at arbejde med.
En sætning bør dog flyve deres vej; "Stick with music".

I en mindre rolle har vi den ellers glimrende Eric Stolz, der dog cementere sin rolle som udpræget B-skuespiller lige hér.

Alt i alt et styk møg elendig monster-gyser, der ingen steder kommer og ingen steder vil.
Stay clear!

10/08-05Skræmmende dårlig.
Vi griner stadig af slangen hjemme hos os!

18/02-05Anaconda
Anaconda er én dårlig film! Slangen er tydeligvis lavet af plastic, og effekterne i filmen er overdrevet!

26/03-04så skidt man morer sig
Anonym
Man kan ikke andet end le af denne billige ”monster”-film, som er så frygtindgydende dårlig og elendig, at man morer sig over dumheden hos de folk, som har produceret den. Effekterne er dårlige, tangerende til det elendige. At udmærkede talentfulde skuespillere som Jon Voight og Eric Stoltz vil medvirke er helt til grin. Anaconda er så ringe, at man ikke skulle tro det kunne blive meget værre.

18/03-03Er det en gummislange???
Anonym
Tag et par overnaturlige anaconda-slanger der ikke har fået mad i 30år, sæt dem sammen med et par lækre piger, tilsæt Jon Voight og placer dem i en regnskov, så har du ANACONDA...
Slangerne i filmen er overnaturlige og overdrevede, og det smadrer fuldstændigt håbet om realisme i en ellers okay actionfyldt film. Det yngre publikum (op til 15) vil sikkert synes om filmen, men det gør jeg ikke(Jeg er 18). Jon Voight spiller udemærket som den sleske slange-jager, men det er ikke nok til at hæve filmen over bundlinjen...
Tjaa...filmen er et selvmål...

04/11-02Nok kan hun synge, men........
Anonym
Nervepirrende og skræmmende gyser. Utrolige flotte effekter, og en fin handling. Jennifer Lopez ser knald godt ud, og hun kan nok synge meget godt. Men det kan jeg IKKE sige om hendes skuespil. Tilgengæld spiller Jon Voight meget overbevisende og den skræmmende skurk.

22/06-02Amazonas? Der er jo slanger!
Anonym
jeg havde ingen forventninger til denne film, end lidt kedelige skuespillere og dårlige effekter.
den leverede sku'.
Se den, hvis du vil slå et par timer ihjel og hader the Goodfather. Jon Voigt's accent er direkte gennembrug, men han/den får også hvad han/den fortjener.
Bare Wesbridge havde overlevet. suk.

2 ud af 6

22/06-02Lopez kan det med slanger
Anonym
Talentløs og plat gyser, med knapt så overbevisende effekter. Plattest bliver det da slangen har ædt Voight, men spytter ham ud, da den heller vil have Lopez. Synd for anakondaen at den skal lægge navn til sådan noget bras som dette her.

Fakta

Medvirkende
Terri Flores Jennifer Lopez
Danny Rich Ice Cube
Paul Sarone Jon Voight
Dr. Steven Cale Eric Stoltz
Warren Westridge Jonathan Hyde
Gary Dixon Owen Wilson
Denise Kalber Kari Wuhrer
Mateo Vincent Castellanos
Poacher Danny Trejo
Bag kameraet
Instruktion Luis Llosa
Produktion Verna Harrah, Carole Little, Leonard Rabinowitz
Manuskript Luis Llosa, Jim Cash, Jack Epps Jr.
Fotografi Bill Butler
Klip Michael R. Miller
Scenografi Kirk M. Petruccelli
Musik Randy Edelman
Genrer og relationer
Genre Thriller
Undergenre Monsterfilm
Nøgleord Amazonas, Slange
Premieredatoer
Biograf 06.06.1997
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 1997
Spilletid 87 min.
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 38.367
Selskab Columbia Pictures
Biodistributør Nordisk Film

Se også...