Iron Man 2

Hele verden ved nu, at playboymilliardæren Tony Stark er manden i Iron Mans pansrede superheltedragt. Den amerikanske regering vil have fingrene i dragten og presser Stark til at udlevere sine hemmeligheder. Det viser sig selvfølgelig at være en dårlig ide, for Starks rival, Justin Hammer, arbejder på projektet, og han lægger skumle planer sammen med den hærdebrede russer Ivan Vanko, alias Whiplash. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Jon Favreau
Medvirkende Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson
Spilletid 129 min.
Biopremiere 29.04.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Don Cheadle

Afro-amerikanske Don Cheadle sås jævnligt i tv-serien 'Bag plankeværket' (1992-1996) og slog igennem på film i 'Djævel i blåt' (1994) i selskab med Denzel Washington. Siden er han blevet en del af Steven Soderberghs faste omgangskreds med gode roller i den roamtiske thriller 'Out Of Sight' (1998) og krimi-dramaet 'Traffic' (2000). Også i geni...

Anmeldere


Anonym
"De visuelle effekter er nogle steder så gode, at de nærmest virker som 3D, og bliver på samme tid leveret så underspillet og så selvfølgeligt, at ens hjerte for superhelte svulmer af begejstring."

Politiken
"’Iron Man 2’ fuser ikke ligefrem ud, men det er i filmens første halvdel med Robert Downey Jr. i sit es som dandy snarere end i harnisk, at ’Iron Man 2’ opleves som forfriskende nutidig underholdning."

Berlingske
"De visuelle effekter er nogle steder så gode, at de nærmest virker som 3D, og bliver på samme tid leveret så underspillet og så selvfølgeligt, at ens hjerte for superhelte svulmer af begejstring."

Jyllands-Posten
"Der er flotte scener, og de nu mange iron men kan alskens tricks, men filmen løfter sig aldrig til det niveau, som man sidder og håber på."

Information
"Iron Man 2 er for det meste fuldfed og begavet underholdning, men af og til kører den i tomgang og mister publikums engagement."

Ekstra Bladet
"Et gedigent grin i ny og næ ændrer dog ikke på, at historien kun hænger nødtørftigt sammen."

B.T.
"Farverig action og skuespillere med frikadellebarometeret skruet helt i top er sammenlagt en blanding, der virker formålsløs."

Cinemazone
"...helt som forgængeren. Bare med flere eksplosioner. Og mere russisk accent."

Brugere

28/05-12Hvor er Iron Man?
Det overordnede problem er, at det her hverken føles som en action- eller Ironman-film, men ligger op til begge dele. Actionscenerne er færre og slet ikke af samme kvalitet som i den første film (måske med undtagelse af Monaco-scenen). Action og Ironman selv synes gemt væk til fordel for en nederen historie om Tony Stark og hans palladium-sygdom. Fraværet af fokus på Ironman, fravær af fokus på de (måske for) mange karakterer (der gør dem uinteressante) og den store mængde fokus på Tonys sygdom ødelægger virkelig den forventede oplevelse, man fik fra den langt mere tilfredstillende forgænger. Det hjælper heller ikke at Robert Downey Jr. virker mindre fri i sit skuespil og derfor mere kedelig end sidste gang. Der gøres ikke engang særligt meget for at gøre den intense sygdom intens. Vi ho...

06/05-10God fortsættelse, nu med bedre action
Anden omgang Iron Man samler selvsagt handlingen op efter etteren, hvor Tony Stark nu er verdensberømt som superhelt, men også får problemer: Nogle politikere vil have Iron Man-rustningen overdraget til staten, støttet af hans værste industrielle konkurrent. Fra Rusland dukker et ekko af Den Kolde Krig og Stark-familiens fortid op i skikkelse af en skurk med samme teknologi. Og værst af alt er Tony Stark selv døende, fordi hans kunstige hjerte og kraftkilde er giftigt.

Det er klassisk Marvel-superheltestil med helten i problemer, som fint trækker inspiration fra Iron Man-figurens historie som Marvels koldkriger nummer ét. Leveret med stil, godt tempo, humor og generel sans for underholdning af instruktør Jon Favreau, der er så heldig at have stort set samme hold til rådighed som i de...

05/05-10Bedre end etteren
Den første Iron Man var frisk, fordi den turde gå mod strømmen af dystre tegneseriefilmatiseringer og i stedet valgte at skrue helt op for farvepaletten. Robert Downey Jr. sparkede i den grad liv i titelkarakteren, og instruktør Jon Favreau tilsatte en tilpas mængde selvironi, som fik os til at æde historiens fantastiske præmisser. Desværre kunne filmen ikke se sig fri for det obligatoriske og lettere trættende showdown til sidst i filmen, som ikke kun var kedeligt, men decideret klodset udført. Langt mere spændende var det at følge den narcissistiske hovedperson Tony Stark og hans overdrevne ego (og talent) slå sig løs i nattelivet, hvor filmen gav hovedpersonen den kant og ekstra dimension, som andre mere en-dimensionelle superhelte mangler.

Læs mere her http://www.navlefnuller.dk/?...

01/05-10US vs Russia!
Skuffende efterfølger til en super vellykket første installering. Vi introduceres til et par nye karakterer men tempoet slæber sig ofte afsted og der sker for lidt. I perioder er filmen skam ganske seværdig og der bydes stadig på storartede effekter, men det virker bare ikke helt efter hensigten og skurken Rourke er desværre også lidt tandløs. Men Downey trækker den atter hjem igen. Så altså en jævn superhelte film, men burde have været bedre.

29/04-10God popkornfilm
Den var lidt lang tid om at komme i gang, men da den først gjorder det følte jeg mig godt underholdt. Gode effekter, god Robert Downy jr. og Rourke, Charmerende sjov og spændende så man tilgav dens enkelte momenter af drengerøv - det kommer med changren tror jeg. Forlod biografen i godt humør.

29/04-10Filmnørden anmelder: Iron Man 2
Teorien om ”den svære to’er” er lidt af en kliché, men kun fordi den gang på gang er blevet bevist i praksis. Det ér og bliver svært, at følge en succes op med endnu en succes, og jo strammere regler og rammer du arbejder indenfor, jo sværere bliver det. Tag eksempelvis superhelte-genren (for det er efterhånden blevet en genre for sig). Her er forventningerne til historien og rammerne i en efterfølger ofte blevet mejslet i sten af den første film, så hvad gør en smart filmproducer? Skal han gi’ det folk vil ha’ og risikere at de savner overraskelser eller skal han gå mod forventningerne og risikere, at de føler sig snydt for det de egentlig ville ha’? Idéelt set handler det om at gå en fin balancegang mellem de to muligheder, for i sidste ende at gi’ publikum det hele.

Inden vi går vi...

28/04-10Iron Man 2 + Mig og Scarlett
Jeg anmelder "Iron Man 2" på BRIES BLOG-O-RAMA, hvor du også kan læse den sande historie om dengang, jeg mødte Scarlett Johansson og forlod hende i noget slukøret tilstand!

http://brianiskov.blogspot.com/...-scarlett.html

Fakta

Medvirkende
Tony Stark/Iron Man Robert Downey Jr.
Pepper Potts Gwyneth Paltrow
James 'Rhodey' Rhodes/War Machine Don Cheadle
Natasha Romanoff/Black Widow Scarlett Johansson
Justin Hammer Sam Rockwell
Ivan Vanko/Whiplash Mickey Rourke
Nick Fury Samuel L. Jackson
Agent Coulson Clark Gregg
Howard Stark John Slattery
'Happy' Hogan Jon Favreau
Bag kameraet
Instruktion Jon Favreau
Produktion Kevin Feige
Manuskript Justin Theroux
Fotografi Matthew Libatique
Klip Dan Lebental, Richard Pearson
Scenografi J. Michael Riva
Musik John Debney
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Sequel, Superhelt
Relaterede film Iron Man, The Avengers, Iron Man 3 - 3 D, Iron Man 3 - 2 D
Premieredatoer
Biograf 29.04.2010
Dvd 05.10.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 129 min.
Link Officielt website
Dansk website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 177.190
Selskab Marvel Entertainment, Marvel Studios, Fairview Entertainment, Marvel Productions
Biodistributør United Pictures International
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...