Twilight: Eclipse (The Twilight Saga: Eclipse)

Bella stor overfor et alvorligt valg. Hun må vælge mellem drømmefyren Edward, der er vampyr, eller bedstevennen Jacob, der er varulv. Uanset hvilken beslutning hun træffer, risikerer hun at kaste ny benzin på det ældgamle bål, som næres af varulvene og vampyrenes had til hinanden. Som om det ikke var rigeligt, så har Bella tilmed en eksamen at tænke på ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Gyser, Thriller
Instruktør David Slade
Medvirkende Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke
Spilletid 124 min.
Biopremiere 30.06.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Kampscenerne afleveres tjept, og fotografen Aguirresarobe skaber passende uvirkelige naturscenerier, men de tyndbenede dialoger gentager sig selv i én uendelighed."

Berlingske
"... denne nye film - lige som den foregående, »New Moon«, ikke er på højde med den første film."

Jyllands-Posten
"...er sløset og hullet fortalt og komplet uengagerende. End ikke kampscenerne fænger. Kommet dertil virker filmene udspillede og ligegyldige."

Information
"Man kan sige, hvad man vil om Twilight-universets gammeldags seksualmoral og syn på mænd, kvinder og kærlighed – i bund og grund handler serien vel om afholdenhed. Men der prædikes nu også mange fornuftige ting..."

Ekstra Bladet
"Instruktøren David Slade, som er den tredje af slagsen på de tre film, kunne i det hele taget have vundet meget, hvis han havde turdet være lidt mere hårdhændet ved klippebordet."

B.T.
"...en lækkerbidsken for »Twilight « -fans og fin filmunderholdning for os andre."

Cinemazone
"Kort opsummeret har engelske Slade fået vendt den synkende skude og bragt den på ret køl igen og lige i rette tid til den todelte afslutning på sagaen, der forventes at ramme de danske biografer til næste år."

Brugere

30/06-10Og én gang til for Prins Knud!
I tredje film over Stephenie Meyers hyperromantiske vampyrsaga drejer stilen igen over mod det dystre. Den ydre fare er en rødhåret vampyrskurkinde, som vender tilbage med sin private hær i jagten på hævn over de gode vampyrer. Men filmen handler først og fremmest om trekantsdramaet mellem heltinden, hendes vampyrkæreste og hendes gamle ven varulven, som også vil have hende.

Det er selvfølgelig igen-igen lige ned i teenage-universet med pigen, som har følelser for begge fyre og svært ved at vælge den ene af dem endeligt fra. Så de skiftes til at puste sig op, blive såret og afprøve hendes følelser. Indtil gemytterne falder lidt ned mod slutningen, hvor de må stå sammen mod den fælles fjende.

Og derfra slutter filmen så, præcis hvor den startede. Til sidst er heltinden og vampyren...

30/06-10Three is a crowd..
- Spoiler -
Eclipse har været længe ventet af fans af både bøgerne og filmene, men lever den op til forventningerne?
Eclipse er ikke nær så dyster som New Moon, men den åbner dog med en scene, der ligge niveauet for hvad man kan forvente: En ung dreng, der bliver jagtet gennem gyderne i Seattle; Riley.
Så er forhistorien på plads, og filmen vender tilbage til hverdagslivet i Forks.
Som altid er det Bellas far, Charlie, der bringer humor ind i filmen, sammen med Jasper.
Især har jeg set frem til at "the sex-talk" skulle filmatiseres, og det svigtede ikke - Billy Burke gør det virkelig godt!
Men det er bestemt ikke størstedelen der er morsomt, Bella har en del hjerteskærende samtaler med Jacob, men der hvor de snakker om "imprinting", manglede der noget, da Jacob forklarer hvordan de...

Fakta

Medvirkende
Bella Swan Kristen Stewart
Edward Cullen Robert Pattinson
Jacob Black Taylor Lautner
Charlie Swan Billy Burke
Alice Cullen Ashley Greene
Jasper Hale Jackson Rathbone
Rosalie Hale Nikki Reed
Emmett Cullen Kellan Lutz
Esme Cullen Elizabeth Reaser
Dr. Carlisle Cullen Peter Facinelli
Bag kameraet
Instruktion David Slade
Produktion Wyck Godfrey, Greg Mooradian, Karen Rosenfelt
Manuskript Stephenie Meyer, Melissa Rosenberg
Fotografi Javier Aguirresarobe
Klip Art Jones
Scenografi Paul D. Austerberry
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Undergenre Romance
Nøgleord Vampyr, Varulv
Relaterede film Twilight, Twilight: New Moon, Vampires Suck, Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1, Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 2
Premieredatoer
Biograf 30.06.2010
Dvd 05.12.2010
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 124 min.
Solgte billetter 309.446
Selskab Summit Entertainment, Imprint Entertainment
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...