Scott Pilgrim mod verden (Scott Pilgrim vs. the World)

Den 22-årige Scott Pilgrim bor i Toronto og spiller - rådden - bas i bandet Sex Bob-omb. Af mangel på bedre dater han gymnasiepigen Knives, der er skudt i ham. Men da han får øje på den seje amerikaner-chick Ramona til en fest, sætter han alt ind på at vinde hendes hjerte i stedet. Også selv om det betyder, at han skal dyste mano-a-mano mod Ramonas syv dødbringende ekskærester! © Scope

Produktionsår 2010
Genre Action, Adventure, Komedie
Instruktør Edgar Wright
Medvirkende Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans
Spilletid 112 min.
Biopremiere 14.10.2010
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"...den mest snurrige amerikanske ungdomsfilm siden ' Napoleon Dynamite' og et overraskende brobyggeri mellem ' Kick Ass' og ' Superbad'."

Berlingske
"...med et overskud af energi og altid overraskende visuelle og vanvittige drejninger, som får den til at skille sig ud fra gængse ungdoms-»blive-voksen« -film."

Jyllands-Posten
"Det kan hævdes at være mere stil end indhold, men sikken stil, og der er stadig masser af sjæl."

Information
"Det er ved at være et stykke tid siden, at jeg sidst har set en film, der har lige så morsom og innovativ en billedside som Edgar Wrights Scott Pilgrim mod verden."

Ekstra Bladet
"En ret imponerende, nærmest små-genial præstation. Årets hidtil bedste tilbud til teenagepublikummet."

Cinemazone
"Det er fascinerende, godt lavet og svært underholdende, men det er også rendyrket overflade."

Brugere

01/11-10Ultrapopkulturel underholdning
Filmatisering af den canadiske tegneserie om Scott Pilgrim - en 23-årig slacker, der bor i Toronto, spiller bas i bandet Sex Bob-omb og har et halvpinligt forhold til en highschool-pige. Hun bliver dog hurtigt skubbet i baggrunden, da Scott ved første blik forelsker sig i gothpigen Ramona - men for at få Ramona er han nødt til at overvinde hendes syv onde ekskærester.

Og det er 'overvinde' i ordets bogstaveligste forstand, for i Scott Pilgrim-universet kæmper man som i Street Fighter eller andre computerspil med specielle kræfter og moves, indtil taberen eksploderer i en sky af bonusmønter. Ligesom dialogerne omkring duellerne også er bevidst stive og computerspilsagtige.

"Scott Pilgrim vs. the World" er på mange måder en klassisk ungdomskomedie om at score den lækre pige og drøm...

26/10-10Teenagedrama på steroider 1
Den klassiske Batman-tv-serie der kørte over skærmene i slutningen af 1960'erne har ikke levet forgæves. I 'Scott Pilgrim vs. the World' er der i hvertfald rigeligt med KAPOW!, PUNCH!, BANG! og SWOOSH! når hovedpersonen Scott Pilgrim kæmper mod sin nyvundne kærligheds syv ekskærester, der hver især repræsenterer de egenskaber Scott føler han skal hamle op med for at imponere den ultra cool og lidt mystiske Ramona Flowers.

'Scott Pilgrim vs. the World' et et sandt overflødighedshorn af gyldne metaforer over alle de forhindringer, som kærligheden fører med sig, hvad enten det er i form af uregerlige hormoner eller irrationelle omgivelser. I rollen som Scott Pilgrim kunne man ikke have valgt en bedre skuespiller end Michael Cera til at personificere den evigtgyldige teenager, der bogstav...

21/10-10Så kanon underholdning
Uha, hvor er den film her dog underholdende. Dens klippestil og tempo er uvirkeligt. Det er lavet præcis som om du ser og spiller et computerspil. Edgar Wright har nu lavet en fantastsik flot hattrick. Først Shaun of the Dead, så Hot Fuzz og nu Scott Pilgrim. Det er ikke betydningsfulde film, men det er saftsusme underholdning, så det vil noget.

13/10-10Geek-stravaganza
Visuelt overbud, fortællemæssigt overskud og en dyb kærlighed til populærkulturens nicher gør Edgar Wrights filmatisering af ”Scott Pilgrim mod Verden” til et af biografsæsonens mest forrygende geek-outs!

Wright har så meget kontrol over både sin stilistiske bravur og historiens grundtræk, at ”Scott Pilgrim mod verden” hænger imponerende flot sammen. Samtidig lykkes det filmen at integrere videospillenes virkemidler og struktur på mere begavet vis end nogen hidtidig spilmatisering.

Alle, der er vokset op med et joystick i hånden, vil genkende adrenalinsuset, når Scott Pilgrim arbejder sig op igennem de syv niveauer af hans mission og belønnes med opsamlede bonusfærdigheder. Den ultimative gevinst er værd at kæmpe for:
Verdens ældste 2-player game mellem dreng og pige.

Læs hele...

Fakta

Medvirkende
Scott Pilgrim Michael Cera
Ramona V. Flowers Mary Elizabeth Winstead
Wallace Wells Kieran Culkin
Lucas Lee Chris Evans
Stacey Pilgrim Anna Kendrick
Todd Ingram Brandon Routh
Kim Pine Alison Pill
Gideon Gordon Graves Jason Schwartzman
Knives Chau Ellen Wong
Matthew Patel Satya Bhabha
Bag kameraet
Instruktion Edgar Wright
Produktion Eric Gitter, Nira Park, Marc Platt, Edgar Wright
Manuskript Edgar Wright, Michael Bacall
Forlæg Bryan Lee O'Malley
Fotografi Bill Pope
Klip Jonathan Amos, Paul Machliss
Scenografi Marcus Rowland
Musik Nigel Godrich
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Komedie
Undergenre Romance, Ungdomsfilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Musiker
Premieredatoer
Biograf 14.10.2010
Dvd 01.03.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 112 min.
Link Officielt website
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 5.164
Selskab Marc Platt Productions, Big Talk Productions, Closed on Mondays Entertainment
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...