Winter's Bone

Far er væk. Og 17-årige Ree aner ikke, hvor han er forsvundet hen, kun at han forinden nåede at stille familiens hus i kaution. Den stålsatte teenagepige må nu redde sig selv, sine to søskende og deres ustabile mor fra at blive sat ud. Ree begiver sig på jagt efter faren i Missouris skove, hvor naboerne ikke er meget for at hjælpe, og selv hendes egen slægtninge synes bevidst at sløre sporene. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Drama
Instruktør Debra Granik
Medvirkende Jennifer Lawrence, John Hawkes, Kevin Breznahan, Dale Dickey
Spilletid 100 min.
Biopremiere 06.01.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det er et bemærkelsesværdigt ungpigeportræt, instruktør Granik udmaler i sin blot anden spillefilm."

Berlingske
"Stilistisk er »Winter's Bone« en spartansk film og har netop sin styrke i det upolerede, som giver dens handling et præg af autentisk liv og lidelse."

Jyllands-Posten
"Glemmer man handlingen med tiden, der lidt vel langsomt foldes ud, glemmer man ikke hovedrollerindehaveren, Jennifer Lawrence."

Information
"Man føler sig hele vejen i begavede fortælleres selskab, mens den subtile brug af musik både i og uden for Michael McDonoughs billeder er stemningsskabende såvel som medfortællende."

Ekstra Bladet
"...er elementært spændende, men dens stille styrke kommer først og fremmest af dens nøgternt registrerende miljøbeskrivelser og fuldstændig suveræne skuespil."

B.T.
"Med et udseende a la Emily Lloyd eller en ung Renée Zellweger er Jennifer Lawrence i hovedrollen et fund af dimensioner. Hun holder håbet tændt i et formfuldendt drama, der skal roses for aldrig at kamme over, selv om alle muligheder er til stede."

Cinemazone
"...et uafrysteligt kompakt drama om ikke blot viljestyrke og rå overlevelsesinstinkt, men i lige så høj grad om familiesammenhold, der i Graniks sikre hænder rammer én så uforventet og flinthårdt mellem øjnene, at man ikke længere er i tvivl om dennes umådelige talent som filmskaber."

Brugere

03/05-11Vind 'Winter's Bone'
Man kan lige nu vinde 'Winter's Bone' på min filmblog - hvis man vil. Deltag her: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...bone%E2%80%99/

19/03-11
Granik skubber et skarpt optegnet hverdagsdrama ind i en ramme af social og økonomisk armod. Vi får små glimt af den personlige vold - mens den strukturelle ditto ligger som en hinde over ethvert optrin i filmens langsomme fremadskriden; uden nogen eksplicit kommentering. Lige nøjagtigt dét forhold løfter Winter's bone langt op af det ordinært socialrealistiske filmdynd.

02/03-11!!
wow, en flot film. Den er spændende hele vejen igennem og man sidder hele tiden og venter på hvem den næste er Ree møder og om det mon kan være hendes far. I hendes søgen bliver vi trukket igennem en manege bestående af bragende flotte omgivelser og personer som er tilpas stereotype, men også har en dybde! Højdepunktet på være John Hawkes fantastiske figur, som han virkelig skulle have haft den Oscar for!

26/02-11Oscar Kandidat 10
17 årige Ree Dolly lever i et fattigt udkantsområde, hvor hun nu fungerer som mor for sine 2 yngre søskende. Moren bor stadig hjemme, men er psykisk brudt sammen og nærmest forsvundet fra omverden. Faren har man ikke set i månedsvis. Han er efterlyst af politiet, da han har nære forbindelser med lokalsamfundets narkobaroner. Hvis faren ikke møder op til retten, tager de hus og hjem fra Ree og resten af familien. Ree begiver sig nu rundt blandt de lokale for at finde sin far.

Winter's Bone er instrueret af ukendte Debra Granik. Filmen er en ultra smalfilm, produceret for cirka 2 millioner dollars, eller cirka 11-12 millioner danske kroner. Så det er en meget billig film. Men det kan helt sikkert ikke ses. Filmen er så flot lavet, så flot filmet, at man har svært ved at tro det.

Film...

31/01-11Smukt socialrealisme!
Anmeldelse: "Winter's Bone"
af Martin Odgaard den 30. januar 2011

"Winter`s Bone" er et socialt-realistisk drama, hvor den unge 17 årige pige Ree, må kæmpe sig igennem diverse sociale forhindringer og fjender for at finde sin far, eller snare hvad der er sket med ham og ikke hvorfor. Alt imens hun skal passe og forsørge sin lillebror på 12 og sin lillesøster på 6 år, som hun bor i sin fars hus alene på landet med, et hus som faren har stillet som sikkerhed i kaution for retten. derfor er det meget vigtigt at hun finder sin far eller beviser overfor politiet at har er død. Hun lærer derfor sine søskende at klare og forsørge sig selv, med bedste overlevelses instinkt, og at skyde dyrene selv, ved at bruge et våben. Moderen kan heller ikke hjælpe da hun er psykisk syg, og ikke endgang ...

19/01-11velspillet
Uhyre velspillet, og jeg håber at Jennifer Lawrence som spiller hovedrollen er at finde på den liste af oscar nominerede der snart bliver offentliggjort.

Der er nogle rigtig fede stemningsbilleder, og der er nogle virkelig autentiske persontegninger, men historien foregår i et lidt for sløvt tempo uden de store dramatiske højdepunkter, så kedsomheden ligger visse steder lige under overfladen..

Men trods det har filmen meget mere at byde på end så meget andet, så den kan jeg rolig anbefale.

14/01-11Én af 2011's bedste film?
Hovedprisen på sidste års Sundance Festival gik til denne rå historie om 17-årige Ree, der bor i Ozark-bjergene i det amerikanske midtvesten og er blevet voksen før tid. Hun tager sig af sine to små søskende og sin psykisk syge mor, mens hendes far er væk. Det sidste bliver kritisk, da han er løsladt mod kaution, og politiet møder op og meddeler, at familien mister deres hjem, hvis ikke faderen dukker op igen. Og så må Ree på jagt efter sin far blandt områdets narkobryggende udskud.

"Winter's Bone" er amerikansk socialrealisme af den allerfineste slags, som tager seerne med til en verden, man sjældent hører om. I stil og stemning minder den ret meget om den også fantastiske "Frozen River". Den her historie er bare lidt skarpere - og en tand mere barsk.

Forfatter-instruktør Debra ...

07/01-11Fremragende
Med en fraværende kriminel far, død eller forsvundet, en psykisk syg og depressiv mor, to mindre søskende på henholdsvis 6 og 12 år, og absolut ingen penge, har 17-årige Ree Dolly nok at se til og ganske svært ved at få tingene til at hænge sammen, heriblandt sin familie.

Da faren egoistisk vælger at betale kaution for sin seneste frihedsberøvelse, ved at sætte familiens hus som pant, ramler verden sammen om ørene på den hårdt prøvede teenager. Hvis faderen ikke dukker op til et kommende retsmøde, og det er alle ret sikre på, han ikke gør, så ryger familiens hus og dermed den eneste livlinje, de har tilbage.

Læs mere her http://www.navlefnuller.dk/anme...nters-bone/183

28/11-10
Winter's Bone er en af den slags som minder mig om hvorfor jeg holde så meget af film.
Dette er Instruktør Debra Granik kun anden film som er lavet over Daniel Woodrell roman af samme navn.Dette er ikke en mainstream film.En film som minder mig om denne er Frozen River hvor overlevelse er livet.Så hvis du kunne lide den vil du helt sikkert holde af denne film.

Ree Dolly lever sammen med sine yngre bror Sonny 12 og søster Ashlee 6 og en psykisk syg mor i landdistrikterne Missouri hvor hun tager sig af dem.De lever fattig og har kun lige til dagen. En dag kommer sheriff og fortæller at hendes far er løsladt mod kaution men at hans retssag er i næste uge og at han satte huset og skoven i pant for kaution og at hvis han ikke møder i retten mister de det hele.
Ree som hidtil har forsøgt...

Fakta

Medvirkende
Ree Dolly Jennifer Lawrence
Teardrop John Hawkes
Lille Arthur Kevin Breznahan
Merab Dale Dickey
Sherif Baskin Garret Dillahunt
Sonya Shelley Waggener
Gail Lauren Sweetser
Ashlee Ashlee Thompson
Blond Milton William White
Megan Casey MacLaren
Bag kameraet
Instruktion Debra Granik
Produktion Alix Madigan, Anne Rosellini
Manuskript Debra Granik, Anne Rosellini
Forlæg Daniel Woodrell
Fotografi Michael McDonough
Klip Affonso Gonçalves
Scenografi Mark White
Musik Dickon Hinchliffe
Genrer og relationer
Genre Drama
Premieredatoer
Biograf 06.01.2011
Dvd 03.05.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 100 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 41.935
Selskab Anonymous Content, Winter's Bone Productions
Biodistributør Miracle Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...