Edderkoppens spind (Along Came A Spider)

Et barn bliver kidnappet fra en dyr privatskole i Wahington D.C. Retspsykologen Alex Cross bliver sat på sagen sammen med Secret Service agenten Jessie Flannagan. Sporene peger i retning af en række mord begået i samme by af storforbryderen Gary Soneji. © Scope

Produktionsår 2001
Genre Thriller
Instruktør Lee Tamahori
Medvirkende Morgan Freeman, Monica Potter, Michael Wincott, Jay O. Sanders
Spilletid 103 min.
Biopremiere 10.05.2001
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Lee Tamahori

(INSTRUKTØR)
Efter at have lavet mere end hundrede reklamefilm fik Lee Tamahori i en alder af 44 endelig muligheden for at instruere sin første spillefilm. Han skrev selv manuskript til 'Once Were Warriors' (1994), baseret på en roman af Alan Duff. Filmen med det relativt lille budget og en historie funderet i lokale New Zealandske forhold blev en kæmpe s...

Anmeldere

Politiken
"Det mest iøjenfaldende ved den er, hvor tydeligt Morgan Freeman befinder sig en klasse over resten af filmen."

Berlingske
"...det er altid ærgerligt, når en film i begyndelsen lover mere, end den i sidste ende er i stand til at levere. Og en thriller må simpelthen ikke springe en vigtig mellemregning over, for det er ligesom at snyde i kortspil."

Jyllands-Posten
"Muligvis styres historien af en højere logik, men i så fald er den for høj for undertegnede, som i stedet tager til takke med den fornøjelse, det er, at møde Morgan Freeman."

Ekstra Bladet
"Efter bare fem minutter er vi blevet spundet ind i så mange klicher og usandsynligheder, at intet længere kommer bag på èn - man er faktisk forbløffende ligeglad med, hvad der sker."

Bogart
"Men - og det er det filmen skal leve på, men desværre er det det, den dør på - der sker hele tiden en uforudsigelig drejning, som flytter historien et helt andet sted hen."

FilmReactor
"Efter en heftig åbningsscene skrues tempoet i Edderkoppens Spind gevaldigt ned - måske i et forsøg på at spinde et spændende og fængslende net om en kompliceret historie, der dog viser sig ikke at være særlig kompleks, nervepirrende eller medrivende."

Cinemazone
"...man overværer de afsluttende sværdslag for retfærdighed og sandhed med en ret ligegyldig mine. Men indtil da har både instruktøren og skuespillerne ganske godt fat i materialet - så hvis tilbudet om en habil thriller med gode kræfter lyder tiltrækkende, så er Edderkoppens spind ikke det værste sted at lede."

Brugere

30/05-09Intressant slutning
Morgran Freeman pynter jo på hver en film, men for at være ærlig er"Along came a spider" bare en samlebånds thriller

31/01-05Jævn thriller
Til trods af en god og spændende historie, med et par overraskende twist undervejs, så bliver filmen ikke andet end bare seværdig.

Rigtig spændende lykkedes det aldrig for filmen at blive og de fleste skuespillere spiller deres roller på rutinen. Med undtagelse af Morgan Freeman selvfølgelig.

Den er okay og kan sagtens ses. Men det er ikke nytænkning den her film bærer præg af, selvom historien har mange muligheder.

31/01-05Dårlig...
Along Came a Spider er faktisk ikke ret god. Det eneste gode ved filmen er Morgan Freeman. Men han pynter jo ved enhver film!

Historien er tam, skuespillet er langt nede i kulkælderen... ja... der er egentlig ikke meget der er godt ved filmen her!

18/01-05identisk fortsættelse
Tør, forudsigelig og ekstrem klichefyldt amerikansk thriller af den slags, som Hollywood nærmest insisterer på stadig at producere. Edderkoppens Spind er en fortsættelse til Gary Fleders nogenlunde virkningsfulde Kiss the Girls. Instruktørtjansen har Lee Tamahori i stedet overtaget, manden der også stod bag den mindeværdige new zealandske Once Were Warriors og straks blev hentet til Hollywoods (penge)studier. Her har han ikke bidraget med andet end skabelonskrået underholdning af den mest forudsigelige skuffe. The Edge var den eneste film med bare en smule kant. Med denne film har Tamahori begået endnu et skamløst Seven-plagiat, der, naturligvis, er velproduceret, men også håbløst uinspirerende.

Filmen indledes, som kutymen prædikere, med vores hovedperson, der igennem et usandsynlig...

17/01-05Rodet og kedelig
Historien bliver simpelthen twisted for mange gange, hvilket ikke gør den spændende, men bare irriterende. Samtidig kører filmen i et alt for langsom tempo. Morgan Freeman er dog stadig god og han redder filmen en stjerne.

05/01-05- Pletfri thriller -
En udmærket thriller uden de store skavanker.

"Along Came A Spider" flyder fint og spændingen er fint fordelt. Drejningerne er gode, og det er uden tvivl filmens force. Man savner lidt mere intensitet, men Lee Tamahori slipper alligevel ganske fint fra det. Perfekt til en grå aften.

01/10-03spændene
Anonym
god film....... utrolig spændene og en overraskende slutning.......

18/07-03Bogen
Anonym
Har selv læst bogen og synes den er virkelig god og spændende..
Nåede bare aldrig at komme ind og se filmen da den gik i biografen.. men skal helt klart se den...

27/10-02Spændingsfyldt thriller.......
Anonym
En udmærket og vellykket thriller, som folder sig helt ud. Helt ud til de mørke sider af ondskab. Morgen Freeman ses i den samme rolle som altid, nemlig politibetjent. Det er ved at blive hans varemærke. Jeg ved ikke, om han bliver træt af, at spille den samme person hele tiden, men han gør det ganske fint i sådanne roller.

Dog spiller han skurk i Hard Rain.......det kan han da vel også.

02/07-02Konstrueret thriller
Anonym
Velproduceret thriller, som hæmmes af at plottet ikke virker blot en smule mere realistisk, men er alt for konstrueret og snørklet. Men man kan ikke nægte den at have en del ordinær spænding og være blot en smule overraskende.Fakta

Medvirkende
Detektiv Alex Cross Morgan Freeman
Special Agent Jezzie Flannigan Monica Potter
Gary Soneji Michael Wincott
Detektiv Kyle Craig Jay O. Sanders
Carl Monroe Dylan Baker
Agent Charles Chakley Raoul Ganeev
Agent Michael Devine Billy Burke
Katherine Rose Dunne Penelope Ann Miller
Megan Rose Dunne Mika Boorem
Thomas Dunne Anton Yelchin
Bag kameraet
Instruktion Lee Tamahori
Produktion David Brown, Joe Wizan
Manuskript Marc Moss
Fotografi Matthew F. Leonetti
Klip Neil Travis, Nicolas De Toth
Scenografi Ida Random
Musik Mark Isham, Jerry Goldsmith
Genrer og relationer
Genre Thriller
Relaterede film Alex Cross
Premieredatoer
Biograf 10.05.2001
Dvd 16.01.2002
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2001
Spilletid 103 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 30.213
Selskab Paramount Pictures, David Brown Productions, Revelations Entertainment, Phase 1 Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...