Morning Glory

Den unge Becky Fuller har noget af en opgave foran sig, da hun ansættes som producer på tv-morgenshowet 'Daybreak'. Seertallene er langt under gulvbrædderne, værterne kan ikke udstå synet af hinanden, og stationens bryske ankermand, Mike Pomeroy, vil hellere dø end gøgle for morgenpublikummet. © Scope

Produktionsår 2010
Genre Komedie
Instruktør Roger Michell
Medvirkende Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Jeff Goldblum
Spilletid 107 min.
Biopremiere 27.01.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Diane Keaton

Diane Keaton, født Hall, er primært kendt som skuespiller med stort talent for det dramatiske og et ikke mindre flair for det komiske, men hun har også instrueret spillefilmenene 'Små og store helte' (1995) og 'Hanging Up' (2000). Hun stod også bag et udmærket afsnit af tv-serien 'Twin Peaks' (1989-91). Keaton var dubleant for en af hovedrolle...

Anmeldere

Politiken
"Eftersom Harrison Ford har et åbenlyst naturtalent for at spille gnavpot, og Diane Keaton nyder at være syrlig på den elegante måde, bliver filmen trods sin slatne brod underholdende nok til at glide ned uden større modstand."

Berlingske
"Problemet er, at en spillefilm jo helst skal have en handling, og på det punkt er »Morning Glory « svag. Den lægger fint nok ud i et højt tempo, men da den forsøger at holde det hele filmen igennem, kommer den til at minde om en mand, som forsøger at sprinte gennem et maratonløb."

Jyllands-Posten
"Hver en scene i den film er totalt kokset - og ikke med vilje. Vi forventes at tage affæren alvorligt som et koglende lystspil, en slags slapstick, men vitaminfattigt."

Ekstra Bladet
"Som oftest ved man godt, hvordan den slags film ender - men derfor behøver det jo ikke at være helt så forudsigeligt som her."

B.T.
"...selvom »Morning Glory « ikke er perfekt, er den sød og sjov."

Cinemazone
"...når filmen satiriserer over idiotien ved morgen-tv slår den sine få slag ind med en vis kraft og kant. Desværre er filmen som helhed omtrent lige så usjov og ucharmerende som de vejr-værter, der som et fast element i morgen-tv..."

Brugere

02/03-16Hyggelig Flick.
Rachel McAdams spiller hende der burde tage et andet job - men det gør hun bare ikke. En dag bliver hun sikkert fyret, fordi hun ikke længere har det der skal til - desværre er hun så nok blevet for gammel til at stifte familie, og få børn.
Trist amerikansk virkelighed, med komiske undertoner. Ganske hyggelig at bruge sin tid på, uden at man føler at man er blevet væsentligt beriget, bagefter.
Sjoveste indslag er Diane Keaton, som viser komiske evner. Harrison Ford har en ikke særligt udfordrende rolle.

08/07-11Sød Rachel McAdams redder slattent morgen-tv
Selvom grafikerne bag coveret til 'Morning Glory' har gjort hvad de kunne for at skræmme folk væk med en kikset komposition, så gemmer der sig bag det akavede og klichéfyldte photoshop-kiks faktisk en ganske sød feel-good-film – selvfølgelig med hjertet på rette sted, romancen lige om hjørnet og en happy end.
Her er bestemt ikke tale om nogen original (romantisk) komedie, men takket være en uimodståeligt charmerende McAdams samt en gnaven Ford og en lidt for morgenfrisk Keaton hiver 'Morning Glory' point hjem på sin sødme og selvtillid.
- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...ent-morgen-tv/

14/02-11Rigtig dejlig komedie med bid
Morning Glory er en rigtig god komedie, som samtidig har et godt stærkt bid med sort humor. Harrison Ford stjæler filmen med sin persona. Han er kanon underholdende.

30/01-11Let morgenunderholdning
Fin lille komedie om en ung tv-producer, der får sit drømmejob som chef for én af de store New York-stationers skrantende morgenflade. Jobbet er ikke nemt til at begynde med, men det bliver værre, da det viser sig, at programmets nye stjernevært hellere vil lave seriøs journalistik end let morgenunderholdning.

Det står og falder med Rachel McAdams' hovedrolle, om man kan lide "Morning Glory" eller ej. Rollen er tydeligt skåret over den velkendte Bridget Jones-skabelon: En lettere usikker, speedsnakkende og geskæftig heltinde, som vinder på charme og gåpåmod. Hvis man altså ikke bliver irriteret over hendes facon. Det gjorde jeg, som det fremgår, ikke - tværtimod synes jeg, at McAdams leverer rollen fint.

For mig var det så også et klart plus, at filmen - modsat de fleste af denne...

Fakta

Medvirkende
Becky Fuller Rachel McAdams
Mike Pomeroy Harrison Ford
Colleen Peck Diane Keaton
Jerry Barnes Jeff Goldblum
Adam Bennett Patrick Wilson
Lenny Bergman John Pankow
Ernie Applebee Matt Malloy
Beckys mor Patti D'Arbanville
Paul McVee Ty Burrell
Ralph Mike Hydeck
Bag kameraet
Instruktion Roger Michell
Produktion J.J. Abrams, Bryan Burk
Manuskript Aline Brosh McKenna
Fotografi Alwin H. Kuchler
Klip Daniel Farrell, Nick Moore, Steven Weisberg
Scenografi Mark Friedberg
Musik David Arnold
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Arbejdspladskomedie
Nøgleord TV-station, TV-vært
Premieredatoer
Biograf 27.01.2011
Dvd 14.06.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 107 min.
Link Officielt website
Dansk website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Solgte billetter 6.219
Selskab Bad Robot
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...