The Girl with the Dragon Tattoo

Superjournalisten Mikael Blomkvist roder op i et 40 år gammel familiemysterium i den svenske skærgård. Til opgaven får han uventet hjælp fra Lisbeth Salander, en brandsej goth-chick og hacker-haj. Hun gemmer dog også på en voldsom familiehistorie og har grimme ar på sjælen. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Thriller
Instruktør David Fincher
Medvirkende Rooney Mara, Daniel Craig, Stellan Skarsgård, Christopher Plummer
Spilletid 158 min.
Biopremiere 21.12.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

David Fincher

(INSTRUKTØR)
Engang for mange år siden var David Fincher effektmedarbejder på ILM og hjalp med på Jedi-ridderen vender tilbage (1983) og Indiana Jones og templets forbandelse (1984). Så blev han musikvideoinstruktør for blandt andre Madonna og Rolling Stones. I 1992 spillefilmsdebuterede han med Alien3 (1992) og brød for alvor igennem med det dødubehageli...

Anmeldere

Politiken
"Man kan sagtens nyde David Finchers sublime håndværk og sans for at sammensmelte realisme med rockvideo i sine billeder, men at blive overrasket over noget som helst er altså temmelig svært. Spændingen er til at overskue."

Berlingske
"Se altså »The Girl With the Dragon Tattoo« for den ultraprofessionelle tilgang til alle led i filmproduktionen og det overlegne overblik mere end for overraskelsens skyld."

Jyllands-Posten
"Selv om tingene afvikles på et højt håndværksniveau, er der således langt op til Finchers bedste thrillere som ”Se7en”, ”Fight Club” og ”Zodiac”."

Information
"Visuelt er David Finchers film en fryd for øjet, ligesom lydarbejdet er upåklageligt, og Trent Reznors industrielt klingende, urovækkende musik akkompagnerer handlingen fint og utraditionelt."

Ekstra Bladet
"...et gennemført professionelt produkt, som det er svært at udsætte noget på."

B.T.
"...fra et rent filmisk standpunkt er det imod alle odds lykkes 'Se7en'-instruktør David Fincher at stramme op på danske Niels Arden Oplevs i forvejen forrygende original fra 2009 og hermed gøre Stieg Larssons krimihistorie til en en endnu mere eksplosiv biografoplevelse."

Cinemazone
"...er blevet Finchers første rigtig vellykkede fusion mellem mainstream-filmproduktion og hans gamle hårdtslående rebelske rødder."

Brugere

18/04-12Skuffende amerikansk remake.
Jeg var ret glad for den skandinavisiske version af "Mænd som hader kvinder" og har set den en del gange efterhånden og jeg må sige det amerikansk remake skuffer.

Filmen er blevet for amerikaniseret for min smag. F.eks. Snakker de engelsk i hele filmen og filmen skal se ud til at foregå i sverige, gør fra starten af filmen den utroværdig i mine øjne.

Rooney Mara skal dog have at hun spiller rollen som Salander rigtig godt.

Til sidst vil jeg sige jeg ikke har læst nogen af bøgerne så ved ikke hvilken film som passer bedst til bogen.

02/01-12
Thrillerinstruktøren David Fincher er tilbage med den amerikanske version af ”mænd der hader kvinde”. Fincher er kendt for at levere hæsblæsende thrillere som Seven, Panic Room og Fight Club. Den svenske udgave var fantastisk, så der var store forventninger. Filmen minder om den svenske, med dens plot og location. Men selve historiens gang er anderledes, og er blevet fortalt på en anden og radikal måde. Filmen er genial og bedre end den svenske. Salander bliver spillet af Rooney Mara og hun spiller fortrinligt. Daniel Craig (kendt fra James Bond) spiller Blomqvist og er også fantastik.’The Girl with the Dragon Tattoo’ er en af de bedste film 2011, og kan varmt anbefales, medmindre man er en smule sart, for der er scener der næsten uspiselig vamle. Overordnet set ,er filmen et mesterværk.

29/12-11Mere mainstream Salander
Blandt amerikanske genindspilninger af europæiske succeser er denne her bestemt blandt de mest interessante, men lad mig bare starte med at slå fast, at det er gået, som det plejer: Niels Arden Oplevs svenske version af ”Mænd der hader kvinder” var bedre, end David Finchers amerikanske version er blevet.

Fincher har ellers insisteret på at slæbe hele filmholdet med til Sverige for at få det autentiske feel, som det ville give at optage filmen der. På den baggrund er det lidt pudsigt at se resultatet, for ”The Girl with the Dragon Tattoo” har faktisk ikke nogen specielt skandinavisk fornemmelse, men er derimod en velproduceret international thriller på højt teknisk niveau. David Fincher kan jo bestemt sit håndværk, men hans effektive og let formelprægede afvikling af historien betyder ...

25/12-11Glimrende
Jeg var ikke ovenud begejstret for den skandinaviske filmversion af ‘Mænd der hader kvinder'. Mest af alt fordi den er plaget af et alt for stramt plot, der udelukker alle andre handlingsforløb end dem, der driver historien frem.

Spændende var det derfor at læse, at Hollywood-rebellen David Fincher, som tidligere har instrueret den overvurderede ‘Seven' og den fremragende ‘Fight Club' skulle instruere en amerikansk version af Stieg Larssons bestseller. Kunne Fincher mon tilføje noget af den kant, som den skandinaviske version mangler?

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...gon-tattoo/261

19/12-11Vind billetter til ’The Girl with the Dragon Tattoo’ 1
Man kan lige nu vinde billetter til ’The Girl with the Dragon Tattoo’ på min filmblog - deltag her, hvis du har lyst: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...ttoo%E2%80%99/

Fakta

Medvirkende
Lisbeth Salander Rooney Mara
Mikael Blomkvist Daniel Craig
Martin Vanger Stellan Skarsgård
Henrik Vanger Christopher Plummer
Erika Berger Robin Wright
Anita Vanger Joely Richardson
Annika Blomkvist Embeth Davidtz
Dirch Frode Steven Berkoff
Christer Malm Joel Kinnaman
Dragan Armansky Goran Visnjic
Nils Bjurman Yorick van Wageningen
Cecilia Vanger Geraldine James
Morell David Dencik
Bag kameraet
Instruktion David Fincher
Produktion Scott Rudin
Manuskript Steven Zaillian
Forlæg Stieg Larsson
Fotografi Jeff Cronenweth
Klip Kirk Baxter, Angus Wall
Scenografi Donald Graham Burt
Musik Trent Reznor, Atticus Ross
Genrer og relationer
Genre Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Familiehemmelighed, Hacker, Journalist, Remake, Sverige
Relaterede film Mænd der hader kvinder, The Girl in the Spider's Web - Det der ikke slår os ihjel
Premieredatoer
Biograf 21.12.2011
Dvd 24.04.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2011
Spilletid 158 min.
Solgte billetter 23.583
Selskab Scott Rudin Productions, Yellow Bird Films
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...