127 Hours

Aron gider ikke efterlade en besked, før han tager ud i Utahs bjerge for at springe på klipper som en kåd gemse. Han fortryder dog sin kække attitude, da han skvatter ned i en sprække, hvor en kampesten kiler hans højre arm uhjælpeligt fast. I seks døgn kæmper Aron for at bevare håbet og forstanden, indtil han indser, at der må drastiske midler til, hvis han nogensinde skal se sin familie igen ... © Scope

Produktionsår 2010
Genre Adventure, Drama, Thriller
Instruktør Danny Boyle
Medvirkende James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Clémence Poésy
Spilletid 94 min.
Biopremiere 03.02.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

I tv

  • 03.07.2020
    TV 2 kl. 01:50

Danny Boyle

(INSTRUKTØR)
Den engelske Danny Boyle begyndte sin karriere i teaterverdenen. Efter et par tv-produktioner, blandt andet med afsnit af krimiserien 'Inspector Morse', debuterede Boyle som spillefilmsinstruktør med den sorte thriller-komedie 'Mord mellem venner' (1994), der blev et kæmpe kult-hit. Det var dog ingenting sammenlignet med 'Trainspotting' (1996...

Anmeldere

Politiken
"Filmen har som hjertet sit beat i en hektisk visualisering af menneskets indkogning til vilje, overlevelsesinstinkt og basale kropsfunktioner."

Berlingske
"Resultatet er mere imponerende end vedkommende."

Jyllands-Posten
"Det bliver ret ensformigt, hvad instruktøren Danny Boyle synes at have indset. Derfor søger han at peppe historien op ved at splitte lærredet i to eller tre felter og med flimrende flashbacks..."

Information
"Umiddelbart lyder det måske ikke så spændende at tilbringe så lang tid i en kløft sammen med Aron Ralston. Men man keder sig ikke et sekund, mens man ser 127 Hours..."

Ekstra Bladet
"...trods indlagte erindringsscener og fantasier bliver ' 127 Hours ' i sagens natur en ret stillestående oplevelse. Som for det meste er skiftevis enten kedelig eller ubehagelig at overvære."

Cinemazone
"Som en lille sitrende energiudladning kan 127 Hours helt sikkert noget interessant ... men vi glæder os også til Boyles næste projekt, som forhåbentlig også formår at blive hængende lidt længere i bevidstheden end denne."

Brugere

15/08-11Franco er Fantastisk!
sikke en overraskelse. denne fim var en af 2010 bedste film med, en fantastisk James franco, som havde fortjent den oscar som Colin Firth fik (Han gjorde det også fantastisk, men Franco var bedst). selvom man stort set kun sidder i den kløft, så er der en masse spænding dog, flashbacks m.m.

23/06-11Ensom overlevelse er forførende filmkick
Det er mildt sagt noget af en kattepine den naturglade Aron Ralston havner i, da han begiver sig ud i Utahs øde klippelandskab. Her ender et forkert skridt nemlig fatalt og han havner med sin højre arm klemt fast af en enorm sten. Fanget og uden et menneske i nærheden. Hans kamp for overlevelse er kun lige begyndt. Filmen afvikles på trods af den fastlåste setting både hurtigt og tempofyldt. Måske også en kende for aggressivt til at man for alvor kommer helt tæt på situationen og bare får lov til at fornemme den ubehagelige stilhed og isolation. For Boyle spæder godt til med både split screens og et til tider pumpende soundtrack.
- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...ende-filmkick/

07/03-11A rock and a hard place
Aron Ralstons historie er først og fremmest interessant som en fortælling om ekstrem overlevelsesvilje. Hvad gør man, når man falder ned i en klippespalte og pludselig sidder fast med en arm i klemme under en urokkelig sten? Og ikke mindst: Hvad er man villig til at gøre?

Og det er selvfølgelig lige præcis den dimension, forfatter-instruktør Danny Boyle effektivt spiller på i "127 Hours". Når man først har fået unge Aron placeret under stenen, leger filmen effektivt med tilskuernes eget sind: Kan I se nogen vej ud ... og ville I kunne gøre det samme, som hovedpersonen gør? På den måde sætter filmen præcist sit tema på spidsen, og det endda temmelig ubehageligt, for det er en ekstrem situation. Men der er så heller ikke mere end den ene ting at komme efter, for med al respekt for Aron...

26/02-11Oscar Kandidat 1
Aron Ralston er en enspænder og en bjergbestiger. En morgen drager han ud til Canyon, som han betragter som sit hjem nummer to. Han elsker at klatre i krater og hoppe rundt på klipperne. Uheldigvis træder han på en sten der løsner sig, så både han og stenen flyver ned i en mindre grotte. Stenen er en stor krabat, der lander direkte på hans venstre hånd, så han ingen steder går. Nu sidder han fast og ingen ved hvor han er.

Det er Danny Boyle der står bag dette autentiske drama, som er lavet næsten dokumentarisk, hvor vi følger Aron's kamp for at overleve. Med få forsyninger og ikke det mest hjælpsom udstyr, står Aron nu stille på samme sted de næste 127 timer. Det er der kommet en både ubehagelig, men rolig film ud af.

Hele filmen igennem ser vi situationen, hvor Aron står ved stene...

24/12-10127 Hours
Jeg så Boyles nyeste mesterværk 127 HOURS til en forpremiere i København den 2. december. I flere måneder havde jeg gået og ventet på, at jeg kunne se denne film. Og jeg blev ikke skuffet! Tag ind og se den, når I kan! Det er en fantastisk og sørgelig oplevelse. Den sande historie om Aron Ralston er virkelig inspirerende. Glæd jer til den 3. februar... jeg skal i hvert fald ind og se den igen!

Fakta

Medvirkende
Aron Ralston James Franco
Kristi Kate Mara
Megan Amber Tamblyn
Rana Clémence Poésy
Arons far Treat Williams
Arons mor Kate Burton
Sonja Ralston Lizzy Caplan
Brion John Lawrence
Monique Meijer Rebecca C. Olson
Eric Meijer Pieter Jan Brugge
Bag kameraet
Instruktion Danny Boyle
Produktion Danny Boyle, Christian Colson, John Smithson
Manuskript Simon Beaufoy, Danny Boyle
Fotografi Enrique Chediak, Anthony Dod Mantle
Klip Jon Harris
Scenografi Suttirat Anne Larlarb
Musik A.R. Rahman
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama, Thriller
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Bjergbestiger
Premieredatoer
Biograf 03.02.2011
Dvd 14.06.2011
Tv-aktuel 03.07.2020
TV 2 kl. 01:50
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2010
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 16.981
Selskab Pathé, Everest Entertainment, Cloud Eight Films, Darlow Smithson Productions, Dune Entertainment III
Biodistributør Twentieth Century Fox

Se også...