X-Men: First Class

Professor X har ikke altid været skaldet - og den unge Magneto var et hug i rullekravesweater. Velkommen til X-Men-akademiets fødsel i 1963, hvor de senere dødsfjender Charles Xavier og Erik Lehnsherr stadig udgjorde et team. På skolen samles mutanter med overmenneskelige kræfter for at danne en superstyrke, der kan afværge den forestående atomkrig. Men så bliver Charles og Erik uvenner ... © Scope

Produktionsår 2011
Genre Action, Drama, Science Fiction
Instruktør Matthew Vaughn
Medvirkende James McAvoy, Michael Fassbender, Kevin Bacon, Rose Byrne
Spilletid 132 min.
Biopremiere 01.06.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Matthew Vaughn

(INSTRUKTØR)
Efter en række år som producer fik Matthew Vaugh sin debut som filminstruktør i 2004 med gangsterthrilleren 'Layer Cake', der har Daniel Craig i hovedrollen. Filmen fik en pæn modtagelse af den engelske og amerikanske kritikere, men opnåede ikke dansk biografpremiere. Vaugn opnåede stor succes som producer af Guy Ritchies forbryderkomedie 'Rub...

Anmeldere

Jyllands-Posten
"Både James McAvoy, Michael Fassbender og Kevin Bacon er magnetisk tiltrækkende i deres spil. Men de kæmper med en fragmenteret forvirret historie, der ikke er så førsteklasses, som titlen gerne vil lade os tro."

Information
"Det er kontant mutantunderholdning, der placerer sig i front blandt XMen-filmatiseringerne."

Ekstra Bladet
"...er fuld af action, men det er samtidig en karakterdrevet historie, som afslører sagaens begyndelse samt den hemmelige historie om den kolde krig og vores verden på kanten af atomudslettelse."

B.T.
"Det hele er lidt mere fanden-ivoldsk. Og for os, der har fulgt med fra starten, føles »First Class« bare som en som en frisk start på en frisk serie."

Cinemazone
"For fans af serien er det et grundigt og nuanceret indblik i mange af de faste figureres baggrund og for nytilkomne er det en ganske effektiv omgang action-underholdning..."

Brugere

20/01-12

24/06-11Kikset

23/06-11Den bedste tilføjelse hidtil!
På mirakuløs vis har holdet bag de tidligere X-Men film skabt et nærmest fejlfrit og spektakulært bud på endnu en tilføjelse til serien, som denne gang roder bod på den stærkt overvurderede "X-men: The last stand". Filmens visuelle side imponerer i bedste marvel stil, soundtracket er spækket med utallige nostalgiske kompositioner og skuespillet forbløffer og fascinerer som aldrig før. DC universet er blevet udvidet i denne æstetiske og mageløse X-men perle, som gang på gang overvælder sit måbende og måløse publikum.

15/06-11noget for mig?
De andre film har ikke rigtigt sagt mig noget, så kan det betale sig at gå ind og se den for mit vedkommende?

13/06-11Den bedste superheltefilm siden X2
Matthew Vaughns pseudo-reboot af X-Men-franchisen er underholdende, velpacet og med gode præstationer fra hovedrolleindehaverne. Kort sagt den bedste superheltefilm siden X2 fra 2003.

Bryan Singer kan åbenbart bare ét eller andet, når det kommer til X-Men. Hans første to film fra henholdsvis 2000 og 2003 er nogle af de bedste, der er kommet i den endnu rullende flodbølge af superheltefilm, som X-Men (2000) var én af de første af.

Singers rolle i X-Men: First Class er mere tilbagetrukket: Han har været med til at skrive historien (sammen med Sheldon Turner) og har produceret filmen gennem sit produktionsselskab Bad Hat Harry. Alligevel mærker man tydeligt Singers indflydelse på produktionen, og det er bestemt ingen dårlig ting.

Læs resten af anmeldelsen her:
http://www.planetpul...

05/06-11En skuffende blandet landhandel
X-Men får et reboot på film med denne prequel, der fortæller om gruppens start i 1962. Anledningen er Cubakrisen, som viser sig at skyldes et hemmeligt selskab af mutanter, der vil tage verdensherredømmet gennem atomkrig. For at stoppe dem samler de to mænd, der senere bliver kendt som Professor X og Magneto, i samarbejde med CIA deres egen gruppe - og lægger dermed grunden til X-Men.

"First Class" er en fuldstændig fri genskrivning af X-Mens oprindelse. Filmens plot har intet med de første tegneserier at gøre, men fokuserer i stedet på venskabet og den efterfølgende splittelse mellem Professor X og Magneto. Som vi jo allerede har set som de absolutte ledere af henholdsvis verdens gode og onde mutanter i de tidligere film. Det er fint tænkt, ideen med at koble X-Mens oprindelse til C...

04/06-11X-Men tilbage til begyndelsen - og tilbage på sporet
Som hengiven fan af X-Men-universet har jeg set utålmodigt frem til premieren på X-Men: First Class i mange måneder. Såvel den første som den anden film i serien, henholdsvis X-Men (2000) og X2 (2003), begge instrueret af Bryan Singer, hører efter min mening til blandt de mest vellykkede, intelligente og medrivende tegneseriefilmatiseringer i nyere tid, hvorimod den kluntede X-Men: Last Stand (Ratner, 2006) og den fejlslagne X-Men Origins: Wolverine (Hood, 2009) satte en vis stopper for euforien. Det føltes derfor passende, da Marvel-studierne annoncerede, at man ønskede at starte på en frisk ved at lave en såkaldt prequel, der skulle beskrive mutanternes oprindelse.
Opgaven blev lagt i hænderne på den ferme britiske instruktør Matthew Vaughn, hvis alternative superheltefortælling Kick-...

01/06-11En "moden" actionfilm
Hvis du, som jeg, synes at Pirates er lidt for pjattet. Hvis du gerne vil sætte dig i biografsædet og have lækker velafbalanceret underholdning så er X-men first class et godt valg.
Eneste forudsætning er at du skal være villig til at gå ind på filmens præmisser, men det er du nok allerede hvis du vælger at at se en film om mutanter.
Jeg havde høje forventninger og jeg synes de blev indfriet.
God sommer underholdning

01/06-11Førsteklasses underholdning
Det er set før, men derfor kan det jo godt underholde, ikke?

Da Bryan Singer for alvor genoplivede superheltegenren og for alvor gjorde den mainstream med kæmpesuccesen 'X-men' og dens efterfølgere i starten af det nye årtusinde, skete det på en så overbevisende måde, at flere andre (og i ganske mange tilfælde uden større held!) superheltefilm så dagens lys.

Eksempler som Nolans Batman-film og Iron-Man lyser op, mens katastrofer af mere eller mindre grad som eksempelvis 'Daredevil', 'The Punisher' og Singers egen 'Superman' aldrig burde have set dagens lys.

Læs hele anmeldelsen her:
http://navlefnuller.dk/anmeldel...irst-class/223

Fakta

Medvirkende
Professor Charles Xavier James McAvoy
Erik Lehnsherr / Magneto Michael Fassbender
Sebastian Shaw Kevin Bacon
Moira MacTaggert Rose Byrne
Raven Darkholme / Mystique Jennifer Lawrence
Man in Black Oliver Platt
Emma Frost January Jones
Azazel Jason Flemyng
Angel Salvadore Zoe Kravitz
Hank McCoy / Beast Nicholas Hoult
Alex Summers / Havok Lucas Till
Cassidy / Banshee Caleb Landry Jones
Armando Muñoz / Darwin Edi Gathegi
Janos Quested / Riptide Alex González
Logan / Wolverine Hugh Jackman
Bag kameraet
Instruktion Matthew Vaughn
Produktion Gregory Goodman, Simon Kinberg, Lauren Shuler Donner, Bryan Singer
Manuskript Jane Goldman, Ashley Miller, Zack Stentz, Matthew Vaughn
Forlæg Sheldon Turner, Bryan Singer
Fotografi John Mathieson
Klip Eddie Hamilton, Lee Smith
Scenografi Russell De Rozario, Chris Seagers
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Action, Drama, Science Fiction
Undergenre Superheltefilm
Nøgleord Baseret på tegneserie, Prequel, Superhelt, X-Men
Relaterede film X-Men, X-Men 2, X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine, The Wolverine - 2 D, X-Men: Days of Future Past - 3D, X-Men: Days of Future Past - 2D, X-Men: Apocalypse - 3 D, X-Men: Apocalypse - 2 D
Premieredatoer
Biograf 01.06.2011
Dvd 18.10.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2011
Spilletid 132 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Solgte billetter 83.203
Selskab Twentieth Century Fox Film Corporation, Marv Films, Bad Hat Harry Productions, Donners' Company
Biodistributør Twentieth Century Fox
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...