The Roommate

Provinspigen Sara begynder på universitetet i L.A., hvor hun får den rige Rebecca som slof. Men der går ikke lang tid, før samboen udviser tegn på et ustabilt sind. For eksempel har Rebecca det med at blive sygeligt jaloux på Saras andre veninder. Også Saras trælse ekskæreste, Jason, og hendes killing, Cuddles, bør vare sig for Rebecca, der bliver stadig mere manisk i sin besiddertrang. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama, Gyser, Thriller
Instruktør Christian E. Christiansen
Medvirkende Leighton Meester, Cam Gigandet, Alyson Michalka, Minka Kelly
Spilletid 91 min.
Biopremiere 24.03.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Ikke værre eller bedre end så meget andet på den nederste hylde i afdelingen for meget bløde mellemvarer."

Berlingske
"Filmen knækker allerede i overgangen til gyser, hvor uhyggen bygges amatøragtigt op, og mest skræmmende er det, at filmen tager fat på så alvorligt et emne som en psykisk syg ung kvinde og gør hende til ond-psykopat-der-bare-skal-dø."

Jyllands-Posten
"...fuldkommen forsømmer at bygge bare en basal spænding op og i stedet lader sit opgivende publikum spise af med minimale antydninger og elendigt udførte gyserscener."

Ekstra Bladet
"Opbygningen er så langsom, at det tangerer det kedsommelige. Og afslutningen blot traditionelt effektjageri."

B.T.
"Uden ét eneste originalt chok markerer den amerikanske gyser »The Roommate « sig som en af årets absolut værste film. Og så er det oven i købet danske Christian E. Christiansen, der har instrueret."

Cinemazone
"...en ulidelig lang række gyserklicheer bundet sammen af tåbelige scenarier og udhulede figurer. Aldeles tåbeligt."

Brugere

25/08-11Sindssyg roommate forbliver tam teen-bøvs
Okay, jeg var godt klar over, at der ikke ventede mig den mest skræmmende teen-thriller med 'The Roommate'. Jeg måtte alligevel lige have den igennem afspilleren, da det er danske Christian E. Christiansens første amerikanske film. Dørene til Hollywood sparkes dog ikke ind med voldsom kådhed, men derimod med en ufarlig og blød metervare.
Filmen skydes ellers oplagt i gang til tonerne af lidt samlebånds-pop, men snart hives momentum ud af løjerne og man ønsker snart, at den sindssyge roommate Rebecca ville gøre det af med hele det plastikglatte cast (undtagen en herligt slesk Billy Zane, of course).

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2011/...een-b%C3%B8vs/

13/04-11Single White Female uden slagkraft
I februar blev Christian E. Christiansen med "The Roommate" den første danske instruktør, som indtog førstepladsen på den amerikanske biohitliste. Christiansen har tidligere lavet tre børne/ungdomsfilm herhjemme, og deres kvalitet har nu givet ham en chance i USA.

"The Roommate" er også rettet mod unge, primært ældre teenagere, for den handler om en pige, der tager på college. På kollegiet får hun en værelseskammerat, som på overfladen er sød og venlig, men hurtigt udvikler sig til at være en sygeligt besidderisk veninde. Og hendes besættelse bliver livsfarlig, da hun begynder at forsøge at holde andre fra at have et nært forhold til hovedpersonen.

Hvis plottet lyder bekendt, er det, fordi det er en ren kopi af "Single White Female", bare med lidt yngre personer og et kollegium s...

06/02-11

06/02-11Dansker nr. 1 på Box Office 1
The Roommate, som er instrueret af danske Christian E. Christiansen, er gået ind som nr. 1 på den amerikanske biohitliste i denne uge. De amerikanske anmeldere er godt nok ikke begejstrede for filmen, men den har altså trukket flere i biffen i USA end nogen andre i denne uge - og blandt de øvrige premierefilm, den har slået, er bemærkelsesværdigt nok Sanctum, som James Cameron ellers har hypet personligt.

Jeg kan ikke erindre, at nogen dansker tidligere har ligget øverst på USAs vigtige Box Office-liste, så det er godt gået (om det så er en god film eller ej).

Fakta

Medvirkende
Rebecca Leighton Meester
Stephen Cam Gigandet
Tracy Alyson Michalka
Sara Minka Kelly
Jason Matt Lanter
Professor Roberts Billy Zane
Irene Danneel Harris
Kim Katerina Graham
Rebeccas mor Frances Fisher
Rebeccas far Tomas Arana
Bag kameraet
Instruktion Christian E. Christiansen
Produktion Doug Davison, Roy Lee, Irene Yeung
Manuskript Sonny Mallhi
Fotografi Phil Parmet
Klip Randy Bricker
Scenografi Jon Gary Steele
Musik John Frizzell
Genrer og relationer
Genre Drama, Gyser, Thriller
Nøgleord Stalker
Premieredatoer
Biograf 24.03.2011
Dvd 09.08.2011
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 91 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Solgte billetter 1.465
Selskab Vertigo Entertainment
Biodistributør Walt Disney Studios Motion Pictures/Sony Pictures Releasing
Dvd-distributør Sony

Se også...