Harry Potter og dødsregalierne - del 2 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)

Det er lykkedes for Harry, Ron og Hermione at destruere en af Voldemorts horcruxer. Hvis de kan finde og ødelægge de resterende, er der stadig håb for både troldmænd og mugglere. Men Lord Voldemort har i mellemtiden fået fingre i Oldstaven, som er en af de magtfulde tre Dødsregalier. Han angriber Hogwarts med fuld styrke, hvorfor Harry Potter må gå sin skæbne i møde i det afgørende slag mod Mørkets Kræfter. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Adventure, Familiefilm
Instruktør David Yates
Medvirkende Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Ralph Fiennes
Spilletid 118 min.
Biopremiere 13.07.2011
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Emma Watson

Emma Charlotte Duerre Watson er kendt af alverdens Harry Potter-fans som Hermione Granger, der ligesom Harry selv modtager undervisning i heksekunster på Hogwarts. Hun fik sin professionelle filmdebut i 'Harry Potter og de vises sten' (2001), den første film i serien baseret på R. K. Rowlings ualmindeligt succesfulde romaner. I den følgen...

Anmeldere

Politiken
"Hvor den foregående film var en mere atmosfærisk, men også temmelig stillestående film, der fungerede som en art tænkepause i Potter-sagaen, leverer afslutningsfilmen al den action, man kunne håbe."

Jyllands-Posten
"Men selv om effektmageriet ikke får for lidt i filmfinalen af Harry Potter-krøniken, så bliver det heller ikke for meget eller for mekanisk."

Information
"Hvis missionen har været at lave en film, som på en gang føles bredtfavnende og sammenhængende, er det altså lykkedes ganske godt, ligesom den også ganske fermt forener underholdning med mere alvorstunge indslag."

Ekstra Bladet
"...decideret uforløst er filmen sådan set ikke - bare lidt fesen."

B.T.
"...i starten er noget lang i spyttet, men så folder sig ud som spændende, dramatisk og visuelt stærk. Den er bedre end bogen!"

Cinemazone
"Som tilskuer og stolt Potter-tilhænger venter man tålmodigt på, at miraklet sker. Håber at bogoplevelsens følelse af, at verden uden for J.K. Rowlings tryllebindende fabelunivers står stille, indtræffer. Men forgæves."

Brugere

14/12-15Den bedste
En lang serie af ofte rigtig gode eventyrfilm. Ingen af kapitlerne falder for alvor igennem, selvom kvaliteten naturligvis svinger. Den sidste og dermed afsluttende film er i min bog den bedste, mest spændende og gribende. Mange peger på Alfonso Cuarón's kapitel og den er også på min anden plads, men jeg synes David Yates rammer plet her og leverer en forrygende, dystert og visuelt imponerende stykke underholdning. Filmens store tvekamp er fantastisk og filmens sidste scener er gribende.

9/10

23/10-12Bestået Slutning!

08/04-12Hej hej Harry
Final Chapter, slut prut finale, når enden er go er alting godt - Ja, what to say? I grunden alle 3 ting vel.

Denne sidste del i Harry-Potter universet må siges at indfri mine forventninger på alle måder, og endda mere til! Hvor at del 1 var mere afdæmpet som den stille pige i hjørnet i skolegården, er denne film som Terminator vs Rambo - Der er fandme power på drengen hele vejen rundt. David Yates oser af virtuositet og det er måske på tide. Jeg var begyndt at sætte spørgsmålstegn ved hans færdigheder inden for sin genre, men han beviser ihvertfald med denne film at han bestemt ikke er tabt bag en vogn.

I de tekniske kategorier bliver jeg nødt til at nævne speciel-effekterne.. Holy Gryffindor hvor er det godt lavet! Dette medførte også en oscarnominering - og tak for det!

Del ...

22/08-11Det sidste kapitel i eventyret
Så nåede eventyret sin ende - desværre.
Harry, Ron, Hermione og alle de andre er nået til den sidste kamp, det endelige møde mellem det gode og det onde.
Men selvom filmen er meget dyster og trist, så har folkene bag filmen dog formået at få noget humor med.
Mange af karaktererne kender vi - og er vokset op med, og det er desværre et sørgerligt og dramatisk farvel der bliver sagt.
Både McGonagall og Seamus Finnigan har sine lyse øjeblikke under kampen, og jeg elsker især øjeblikket hvor professoreren og Seamus snakker om ild.
Filmen får toppoint fordi den afslutter historien rigtig godt, og selv er et rigtigt mesterværk! Harry Potter - jeg vil savne dig!

******SPOILER******

Selvom filmen er virkelig fantastisk, er der dog nogle ting (som deværre er også lidt en skam i bogen) d...

26/07-11The end
Det var en underlig følels at sætte sig ind i biografen og vide a dette var den sidste fiilm.. desværre syntes jeg ikke at filmen levede 100% op til mine forventninger, jeg håber at, når filmen kommer ud påå blueray, at der er en længere version, for man kan se nogle steder i filmen at de har klippet den ned. men alt i alt fortjener den 4/6 stjerner. den er en must-see for alle HP fans :-)

24/07-11Flot farvel 1
Sidste del bringer i høj grad magien tilbage i Potter-universet på film. Efter en del træden vande i de senere afsnit er vi nu fremme ved det punkt, hvor seriens mange handlingstråde skal rundes af, primært via de tre hovedpersoners fortsatte jagt på de skjulte dele af Voldemorts sjæl - og så naturligvis det store opgør med hovedskurken selv, efter de er vendt tilbage til Hogwarts.

Instruktør David Yates skal først og fremmest have ros for at turde skære igennem denne gang. Jeg har ellers ikke været imponeret af hans evner til at snitte historien til i de tre forudgående film, men her er der ikke så meget pjat. Skarpt fokus på det store opgør mellem Harry og Voldemort, og så må alle sidehistorierne ellers udspille sig i baggrunden og korte klip.

Yates demonstrerer også langt bedr...

15/07-11Underligt uengagerende
Så kom den endelig. Afslutningen på en af filmhistoriens største succeser. Syv film har bygget op til det endelige opgør mellem Voldemort og Potter, så der er meget at leve op til.

J.K. Rowling har lovet, at der ikke kommer flere Harry Potter-historier og sidste del af filmserien føles da også definitiv.

Da de første dele af Harry Potter-serien var meget målrettet børn, og derfor havde svært ved at engagere mig som voksen, var det en lettelse, da serien begyndte at tage en mere dramatisk drejning fra afsnit fem. Temaerne blev langt mere dystre og alvorlige, og for første gang i serien føltes det reelt som om, der var noget på spil.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.navlefnuller.dk/anme...ows-part-2/231

13/07-11Fantastisk...
Sikke en flot afslutning på Harry Potter-serien.
Helt i tråd med forlægget - og fremragende iscenesat af David Yates og kompagni. Ganske enkelt magisk.

Fakta

Medvirkende
Harry Potter Daniel Radcliffe
Hermione Granger Emma Watson
Ron Weasley Rupert Grint
Lord Voldemort / Tom Riddle Ralph Fiennes
Bellatrix Lestrange Helena Bonham Carter
Severus Snape Alan Rickman
Draco Malfoy Tom Felton
Den grå dame Kelly Macdonald
Remus Lupus David Thewlis
Aberforth Dumbledore Ciarán Hinds
Rufus Scrimgeour Bill Nighy
Bag kameraet
Instruktion David Yates
Produktion David Barron, David Heyman, J.K. Rowling
Manuskript Steve Kloves
Forlæg J.K. Rowling
Fotografi Eduardo Serra
Klip Mark Day
Scenografi Stuart Craig
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Adventure, Familiefilm
Nøgleord Det gode mod det onde, Harry Potter, Magi, Sequel, Troldmand
Relaterede film Harry Potter Og Dødsregalierne - Del 1
Premieredatoer
Biograf 13.07.2011
Dvd 15.11.2011
Øvrige oplysninger
Land USA, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 118 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 651.546 (#49)
Selskab Warner Bros., Heyday Films, Warner Bros. Pictures
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...