The Hunger Games

I fremtidens USA udvælger det totalitere styre hvert år 12 drenge og 12 piger, der skal kæmpe til døden som moderne gladiatorer i det morbide realityshow 'Hunger Games'. Blandt kombattanterne er Katniss Everdeen, der vælger at redde sin lillesøsters liv ved at tage hendes plads i arenaen. For at overleve indtil finalen må Katniss gøre sig hård og danne sine alliancer med yderste påpasselighed. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør Gary Ross
Medvirkende Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Elizabeth Banks, Liam Hemsworth
Spilletid 142 min.
Biopremiere 22.03.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Som en slags ' Blade Runner' for teenagere er ' The Hunger Games' ikke bare en kulørt ungdomssaga langt over gennemsnittet, men slet og ret en spændende film med udfordrende spørgsmål om menneskelighed og overlevelsesinstinkt."

Berlingske
"Spændingen i dødsspillet driver filmen fremad, mens vi kan grine ad den kitchede omverden."

Jyllands-Posten
"...ved at holde publikum fanget i spændt forventning om, hvem der bliver dræbt næste gang, reproducerer filmen den klamme trang til at se de onde (eller bare en eller anden) blive slagtet - netop det, den burde tage afstand fra."

Ekstra Bladet
"...forbeholdene til trods er ' The Hunger Games' ikke desto mindre en ganske vellykket teenageapokalypse."

B.T.
"...for både teenagere og forældrene, der vil forstå, hvad der foregår inde i hovedet på deres børn, er ' The Hunger Games' forårets must-see-film."

Cinemazone
"Kedeligt bliver det heldigvis aldrig. Ross & Co. har lagt en del kræfter i lave et visuelt tilfredsstillende værk..."

Brugere

20/01-14Kedelig og indholdsløs

12/11-12den bedste teenage film i år
jeg synes at den er en forbedring af teenage film at være, den er blevet hurtig populær imellem teenagerne og har overtaget de første film af Harry Potter, og der er ellers meget der skal til for at overtage Harry Potter filmene.

Jeg synes filmen var meget spændende at se, og der skete nogle ting som man kunne sætte sig ind i, filmen handler kort og godt om at man må ofre sig for at kunne klare de hårde opgaver, men man vil altid såre nogen, for at man overtager en andens plads. Det kan være både hårdt og skræmmende at man skal kæmpe imod både teenager på ens egne alder og børn, og at man får at vide at der er kun en deltager som kan vinde præmien.

efter min mening så tror jeg der er mange teenager som vil komme til at snakke om denne film i et stykke tid, jeg kan godt lide sådan...

23/10-12Dødsspil i Verdensklasse!
"[For] historien har både et vælg af sociologiske og filosofiske emner, tilsat med troværdige scener og velskrevne replikker... Rigtig flot, fiktiv og ferm, og helt klart en film der perfekt passer til os unge mennesker, og alle andre der ønsker suveræn underholdning, eller at opleve et Dødsspil udover det sædvanlige... filmatiseringen af ’The Hunger Games (Dødsspillet)’ [er] et suverænt pletskud, som helt klart fortjener at blive set af rigtig mange."

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelder.blo...ger-games.html

03/04-12Tankevækkende og god
Alle sejl har været sat til. Hypet til at være arvtager til Twilight-filmenes succes, og baseret på en bestseller-bog. Det kan næsten kun gå galt.

Men nej, "The Hunger Games" er blevet en bragende succes både økonomisk og blandt kritikerne - og i modsætning til Twilight-serien har den rent faktisk fortjent det.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...nger-games/276

02/04-12En fortjent succes 1
Den har længe været udråbt som det næste store teenage-filmhit. Det blev den også - og nærmest lidt til, for ”The Hunger Games” overgik klart de første film i både Harry Potter- og Twilight-serierne i indtjening i åbningsweekenden i de amerikanske biografer. Hvilket betyder, at kvalitet og popularitet for en gangs skyld følges ad, for ”The Hunger Games” er nemlig en markant bedre film end første afsnit af de førnævnte serier.

Filmen er baseret på første del af Suzanne Collins’ romantrilogi, der udspiller sig i en postapokalyptisk udgave af Nordamerika. Her bor overklassen i en højteknologisk storby, The Capitol, som hersker over 12 tilstødende distrikter. Som bodsgang for tidligere tiders oprør skal hvert distrikt sende en dreng og en pige til de årlige Hunger Games, hvor de 24 deltag...

22/03-12Der er ikke nok bid i ’The Hunger Games’ 2
’Dræb eller blive dræbt’ – sådan kan man kort opridse præmissen for spillet på liv og død i ’The Hunger Games’. Her skal der kæmpes, indtil kun én overlevende står tilbage. En præmis, der potentielt indeholder både intens menneskejagt og moralske dilemmaer for de unge deltagere.

Jeg har ikke læst bogen af Suzanne Collins som filmen er baseret på, så jeg holder mig fra sammenligninger. Jeg kan blot konstatere, at som film snubles der indledningsvis noget hastigt igennem en del information for at få etableret universet. Det er tjep fortællekunst, men ikke lige elegant og man aner til tider næsten manusforfatterne i replikker, der guider en på rette vej.

- Læs evt. videre på min blog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...ames%E2%80%99/

Fakta

Medvirkende
Katniss Everdeen Jennifer Lawrence
Peeta Mellark Josh Hutcherson
Effie Trinket Elizabeth Banks
Gale Hawthorne Liam Hemsworth
Haymitch Abernathy Woody Harrelson
Clove Isabelle Fuhrman
Cato Alexander Ludwig
Primrose Everdeen Willow Shields
Rue Amandla Stenberg
Seneca Crane Wes Bentley
Caesar Flickerman Stanley Tucci
Præsident Snow Donald Sutherland
Cinna Lenny Kravitz
Claudius Templesmith Toby Jones
Bag kameraet
Instruktion Gary Ross
Produktion Nina Jacobson, Jon Kilik
Manuskript Suzanne Collins, Gary Ross
Forlæg Suzanne Collins
Fotografi Tom Stern
Klip Stephen Mirrione, Juliette Welfling
Scenografi Philip Messina
Musik James Newton Howard, T-Bone Burnett
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Nøgleord Baseret på roman, Overlevelse, Reality show
Relaterede film The Hunger Games: Catching Fire, The Hunger Games: Mockingjay - del 1, The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 - 3 D, The Hunger Games: Mockingjay - del 2 - 2 D
Premieredatoer
Biograf 22.03.2012
Dvd 18.08.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 142 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Larger Than Life Productions, Lionsgate, Color Force, Ludas Productions
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...