J. Edgar

I de 48 år, han var chef for det amerikanske forbundspoliti, FBI, var J. Edgar Hoover kendt og frygtet for at indsamle store mængder af kompromitterende informationer om Amerikas mest magtfulde mænd. Men som privatperson var den nidkære bureaukrat et stort mysterium. Kun hans mandlige assistent, Tolson, nåede tæt ind på livet af Hoover, om hvem rygtet lød, at han var transvestit og skabsbøsse. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør Clint Eastwood
Medvirkende Leonardo DiCaprio, Naomi Watts, Armie Hammer, Josh Lucas
Spilletid 137 min.
Biopremiere 19.01.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Leonardo DiCaprio

Med sine hovedroller i 'William Shakespeares Romeo + Julie' (1996) og 'Titanic' (1997) blev den blonde hjerteknuser med de blå øjne ikke bare halvfemseres største teenageidol, men et globalt fænomen. Leonardo Wilhelm DiCaprio optrådte første gang som 5-årig i tv-programmet 'Romper Room' og formåede samtidig at blive smidt ud af studiet på gru...

Anmeldere

Politiken
"...er på ingen måde helstøbt, hverken som filmisk fortælling, historieskrivning eller personportræt - men bedst som det sidste, især takket være en imponerende præstation af Leonardo DiCaprio."

Berlingske
"Det bedste ved Eastwood er hans grundighed og lødighed i den måde, han fortæller på. Instruktøren læner sig tilbage og lader skuespillerne vise os de følelser, der er på spil."

Jyllands-Posten
"Troværdig er Eastwood derimod i den afbalancerede, men klare samfundskritik, der har præget de fleste af hans film siden ”The Flag of Our Fathers” (2006)."

Information
"J. Edgar tilbyder nogle punktnedslag, men det bliver mest en ufarlig historie om en mand, som var domineret af sin mor og bange for sin seksualitet."

Ekstra Bladet
"Tænk sig, at man kan lave en så mat film om en så farverig personlighed."

B.T.
"Eastwood er så dygtig til at fortælle en historie, at han balancerer så nogenlunde. Selv med et vakkelvornt manuskript og en handling, der strækker sig over godt seks årtier."

Brugere

13/02-12Ved stadig ikke hvem J. Edgar er - men fremragende skuespil!
Nej – en så patetisk, modbydelig, selvcentreret og magtbegærlig lille mand kan en så fremtrædende statsmand da ikke have været? Eller?

Jeg er faktisk rystet i min grundvold, da rulleteksterne kører over lærredet efter mit første gennemsyn af ”J. Edgar”. Der må da også have været noget positivt som modvægt – fagligt om ikke andet? Efter at have set filmen ”J. Edgar” må jeg desværre nok indrømme, at jeg faktisk ikke er blevet klogere på, hvem denne mand var – tværtom - og spørgsmålet er så, om der er tale om en rigtig god film? Umiddelbart nej. Det er bare ikke godt nok - selvom filmen ligeledes byder på et fremrangende skuespil af ikke mindst Leonardo DiCaprio.

Jeg havde set meget frem til netop denne film, da jeg tænkte, at et portræt af en af Amerikas mægtigste mænd med konstella...

04/02-12Portræt af et selvbedragerisk magtmenneske 5
Én af de mest kontroversielle figurer i det 20. århundredes amerikanske historie er J. Edgar Hoover - manden, der i 48 år var chef for det agentur, som under hans ledelse fik navnet FBI.

Det er velkendt, at Hoover brugte FBI's ressourcer til at opbygge et omfattende arkiv af kildne informationer om prominente personligheder, og at dette arkiv gjorde ham urørlig på posten som chef for FBI frem til hans død i 1972. Det er lige så velkendt, at FBI under hans ledelse helt ind i 60'erne benægtede, at den amerikanske mafia fandtes, og i stedet brugte mange flere kræfter på at jage den amerikanske venstrefløj. Samt at Hoover aktivt modarbejdede borgerrettighedsbevægelsen og bl.a. brugte sine beskidte metoder til at forsøge at få Martin Luther King ned med nakken. Men det var også Hoover, so...

21/01-12Leonardo DiCaprio er god med gammelmandsmaske
Jeg skal ikke kunne sige, om det er alderen, der er ved at sætte sig hos Hollywoods grand old man, Clint Eastwood. Men desværre er hans 'J. Edgar' ikke den fængslende biopic, man kunne have ønsket sig. Leonardo DiCaprio overbeviser dog i hovedrollen som FBI’s grundlægger, den gådefulde J. Edgar Hoover – både som ivrig knøs samt iført gammelmandsmaske og med pude på maven.

Overordnet er her dog to fortællinger i spil, den om privatmennesket Edgar og den om hans officielle liv. To sider af manden og myten, der desværre aldrig rigtigt smelter medrivende sammen. I stedet ender filmen som en noget rodet og ujævn sag, der vil for meget og kan for lidt.

- Læs evt. videre på min filmblog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...melmandsmaske/

13/01-12Langtrukken
Mit kendskab til J. Edgar Hoover er begrænset. Jeg ved, at han var arkitekten bag FBI, at han eftersigende havde et hemmeligt arkiv med penible oplysninger om alt fra skuespillere til statsoverhoveder, og at han muligvis var homoseksuel.

Efter at have set Clint Eastwoods 'J. Edgar' er jeg ikke blevet meget klogere på J. Edgar som person. Måske fordi han værnede så meget om sit privatliv. Måske fordi han trods sine bedrifter ikke er en særligt spændende person at fortælle en sammenhængende historie om.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/j-edgar/264

Fakta

Medvirkende
J. Edgar Hoover Leonardo DiCaprio
Helen Gandy Naomi Watts
Clyde Tolson Armie Hammer
Charles Lindbergh Josh Lucas
Anne Marie Hoover Judi Dench
Robert F. Kennedy Jeffrey Donovan
Agent Garrison Miles Fisher
Bruno Hauptmann Damon Herriman
Arthur Koehler Stephen Root
Oberst Schwarzkopf Dermot Mulroney
Bag kameraet
Instruktion Clint Eastwood
Produktion Clint Eastwood, Brian Grazer, Ron Howard, Robert Lorenz
Manuskript Dustin Lance Black
Fotografi Tom Stern
Klip Joel Cox, Gary Roach
Scenografi James J. Murakami
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Biografifilm
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, FBI, Homoseksuel
Premieredatoer
Biograf 19.01.2012
Dvd 22.05.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2011
Spilletid 137 min.
Trailer Eksternt site
Solgte billetter 241
Selskab Imagine Entertainment, Malpaso Productions, Wintergreen Productions
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Dvd-distributør Warner Home Video

Se også...