Kamæleonen (The Ides of March)

Den unge pressesekretær Stephen Myers har ansvaret for den kampagne, som skal sikre senator Morris pladsen som demokraternes præsidentkandidat i Ohio. Stephen er dygtig, ambitiøs og overbevist om, at Morris er den rette mand til jobbet. Alligevel er Stephen forfængelig nok til at lade sig smigre, da rivalens durkdrevne kampagneleder lokker ham til at skifte side kort før primærvalget. © Scope

Produktionsår 2011
Genre Drama
Instruktør George Clooney
Medvirkende George Clooney, Ryan Gosling, Evan Rachel Wood, Marisa Tomei
Spilletid 98 min.
Biopremiere 15.03.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

George Clooney

(INSTRUKTØR)
George Clooney var for 1990'erne, hvad Tom Selleck var for 1980'erne. Han sled sig igennem et utal af tv-serier og fik langsomt gang i filmkarrieren. I 'From Dusk to Dawn' (1996) var han den ene af de to slyngler, mens han trak i superhelte kustumet i den ellers ikke særlig heldige 'Batman og Robin' (1997). Steven Soderberghs stilige romanti...

Anmeldere

Politiken
"...som indføring i storpolitik, hvor de magtfulde og kyniske ofte narrer idealisterne, er filmen stærkt begavet underholdning."

Berlingske
"En intelligent, underholdende og tankevækkende politisk rævekage."

Jyllands-Posten
"...en voldsomt underholdende og stærkt fortalt politisk thriller og ikke mindst båret af eminent filmhåndværk."

Information
"Filmen ender lidt pludseligt, og man føler, at der mangler et eller andet. Men medrivende og tankevækkende har det været indtil da."

Ekstra Bladet
"Det er måske ikke breaking news, at magten korrumperer, og ' Kamæleonen' byder hverken fortællemæssigt eller filmmæssigt på nye sensationer. Men nogle sandheder er værd at blive mindet om jævnligt. Især når det gøres så forbandet og forførende godt, som det er tilfældet her."

B.T.
"Specielt Ryan Gosling og Philip Seymour Hoffman er fremragende i filmens to andre hovedroller som Morris' kampagnerådgivere Stephen Meyers og Paul Zara."

Cinemazone
"Vi får et troværdigt og råt for usødet indblik i det kyniske magtmaskineri, der buldrer løs under den glitrende overflade af valgplakater og valgløfter – og hen over idealismen."

Brugere

14/10-12Vi Der Valgte Valgnatten 1
Spoilers,

Eminent studie af den verdenstrætte idealist, Goslings karakter, der langsomt går i spåner efter devisen "hvad hjælper det at vinde verden, hvis man mister sin sjæl". Nøgleordet er forræderi, referencen er mordet på Julius Cæsar og filmens hovedperson er overraskende nok Goslings person.

Clooney er blevet en fin instruktør. Bemærk farvevalget, der på broer og i gyder konstant symboliserer USAs flag. Og hvor elegant han klipper direkte fra forspillet til efter samlejet ved deres første knald. Dermed viser han, at selve kærlighedsakten er mere underordnet for Stephen, der i øvrigt ser fjernsyn næste gang.

Med denne film og Drive har Gosling skabt sig en status som den førende fremstiller af manden-der-ikke-tillader-sig-selv-nogen-følelser. Anthony Hopkins kan roligt gå ...

21/09-12Useriøs film
Skuffende: Handlingen er vil karikeret og selve plottet er meget urealistisk, dog spilles der fremragende, men jeg kedede mig efter 15 min.

Spoilers:

Karikeret fordi kandidaten har alle de "rigtige" holdinger
Urealistisk fordi kandidaten aldrig ville risikere hele sin kampagne på et knald, men især fordi assistenten ikke ville knalde med Gosling, hvis hun viste at hun skulle have en abort, det er da for useriøst.

Hvor er jeg træt af film der ikke kan være lidt mere opfindsomme i forhold til Plot og historie

16/09-12Ryan Gosling snor sig smidigt i intenst politisk spil
Hvad foregår der egentlig bag de lukkede døre, når politikere får aftaler i hus og indtager vigtige poster på deres vej mod toppen – og er det overhovedet muligt at bevare sin integritet og idealisme i den benhårde magtkamp? Med George Clooney i instruktørstolen og som demokratisk guvernør, tages man med bag kulisserne i det spændende politiske drama 'Kamæleonen'.

Som den danske titel indikerer, så kan spillerne på den politiske scene – ikke mindst dem i kulissen – tilpasse sig omgivelserne alt efter hvad der er mest fordelagtigt for at bevare succesen – og jobbet.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

25/03-12Politisk drama i klassisk amerikansk stil
Politisk drama om magtspillet i kulisserne under Demokraternes primærvalg frem mod et amerikansk præsidentvalg.

"The Ides of March" er instrueret af George Clooney, der også har været med på manuskriptet og selv spiller en hovedrolle som én af de to kandidater, der kæmper om nomineringen. Men historiens egentlige hovedrolle har Ryan Gosling som Clooneys kyniske vicekampagneleder.

Filmen er baseret på et skuespil af Beau Willimon, der selv arbejdede for Howard Deans kampagne under primærvalgene i 2004. "The Ides of March" skulle derfor trække på Willimons egne erfaringer, hvilket bl.a. kan ses på, at Clooney spiller en forholdsvis venstreorienteret kandidat a la Dean. Filmen er dog på ingen måde en film om Dean og 2004-valget, men derimod en mere generel fabel om, hvordan magtbegæ...

18/03-12Som Ohio, så nationen
Med film som "Syriana", jurathrilleren "Michael Clayton" og stemningsspillet "Good Night, and Good Luck" har George Clooney konsolideret sin position som bannerfører for det modne, amerikanske upmarket-drama.

Med "The Ides of March" (på dansk "Kamæleonen) bygger han overbevisende bro mellem Obama-tidsånden og arven fra 1970’ernes liberale New Hollywood.

Læs hele anmeldelsen på Bries Blog-O-Rama:
http://brianiskov.blogspot.com/...nmeldelse.html

14/03-12Stjerneparade
Virker lovende. Og hvilket fantastisk skuespiller-crew. Stjerner som: George Clooney, Ryan Gosling, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti og Evan Rachel Wood.

Fakta

Medvirkende
Mike Morris George Clooney
Stephen Myers Ryan Gosling
Molly Stearns Evan Rachel Wood
Ida Horowicz Marisa Tomei
Paul Zara Philip Seymour Hoffman
Tom Duffy Paul Giamatti
Ben Harper Max Minghella
Bag kameraet
Instruktion George Clooney
Produktion George Clooney, Grant Heslov, Brian Oliver
Manuskript George Clooney, Grant Heslov, Beau Willimon
Forlæg Beau Willimon
Fotografi Phedon Papamichael
Klip Stephen Mirrione
Scenografi Sharon Seymour
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Politisk drama
Nøgleord Baseret på teaterstykke, Præsidentvalg, Valgkampagne
Premieredatoer
Biograf 15.03.2012
Dvd 07.08.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2011
Spilletid 98 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for alle Tilladt for alle
Selskab Smoke House, Cross Creek Pictures, Exclusive Media Group
Biodistributør SF Film/Filmcompagniet
Dvd-distributør SF Film/Filmcompagniet

Se også...