Med livet som indsats (Man on a Ledge)

En mand tjekker ind på Roosevelt Hotel i New York. Han spiser en god middag på sit værelse og træder så ud på gesimsen på 22. etage. Politiet identificerer den potentielle selvmorder som Nick Cassidy, undvegen straffefange. Da Nick udbeder sig den upopulære Lydia Mercer som forhandler, lugter hun en lunte. Og hun har ret, for samtidig foregår der lyssky ting i en bygning tværs over gaden. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Krimi, Thriller
Instruktør Asger Leth
Medvirkende Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Edward Burns
Spilletid 102 min.
Biopremiere 09.02.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Jamie Bell

Den unge nordengelske Jamie Bell fik et kæmpe gennembrud med sin hovedrolle i den socialrealistiske tåreperser 'Billy Elliot' (2000). Filmen blev et blev et internationalt hit og nomineret til en Oscar. Bell modtog talrige priser for sin præstation heriblandt den prestigefyldte brittiske BAFTA-pris. Efterfølgende har Bell haft hovedrollen som...

Anmeldere

Berlingske
"Langt hen ad vejen formår Leth og manuskriptforfatteren at maskere hullerne i historien med god gang i den, men desværre blive det sidste kvarter en omgang voldsomt urealistisk rod."

Jyllands-Posten
"...hvis det er på den amerikanske mainstreamscene, som han gerne vil slå igennem på , så beviser andengenerations-instruktøren her, at han har en solid fortællerstemme."

Information
"...et mindre vellykket samarbejde med journalist og ghostwriterpå bl.a. O.J. Simpsons bog, Pablo F. Fenjves, der her har skrevet et ubehjælpsomt manuskript på ideen om manden på afsatsen. Resultatet er en hæsblæsende B-film."

B.T.
"Men kan du tilsidesætte din logiske sans og bare ønsker at slå hjernen fra, er filmen rigtig tømmermands-action - der ikke giver dig meget, men er underholdende."

Cinemazone
"Det lykkes ikke for Asger Leth at løfte filmens manuskript og sætte sit aftryk i Hollywood-land. "

Brugere

10/11-12Glimrende Kupfilm!
"For selv om filmen ikke har nogen suveræn dybde i historien, eller byder på vanvittige detours i forhold til opbygningen, der faktisk minder ret meget om andre kupfilm under nogenlunde samme plot, så er filmen solidt underholdende hele vejen igennem."

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelder.blo...m-indsats.html

24/08-12En skidt debut
Herhjemme i lille Danmark gjorde filmen det rigtigt skidt i biograferne. Men nu henvender filmen sig jo også til det store amerikanske publikum, hvor mange mindre bemidlede publikummer naivt har det med, at sluge alting råt.

Desværre, er det en middelmådig film og et middelmådigt manuskript. Lige så hurtigt, som det tager at skylle en bæ ud af toilettet, lige så hurtigt er filmen ”Med Livet som Indsats” glemt igen.

En lidt skidt debut for Asger Leth, der nok kraftigt bør lægge større kvalitetsmæssige overvejelser i sit næste filmprojekt som instruktør. Omvendt, er der heller ikke mange instruktører, der får chancen i USA. Og chancer som udenlandsk instruktør i Hollywood får man ABSOLUT ikke mange af – i det man kan fodre svin med instruktører som vil gøre hvad som helst for at f...

26/02-12Leth junior viser flair i opstyltet kupfilm
For seks år siden fulgte Asger Leth i far Jørgens fodspor med dokumentarfilmen "Ghosts of Cité Soleil" om banderne fra slumområdet i Haitis hovedstad. Leth juniors evne til at fortælle en spændende historie blev bemærket i hele verden, og det førte til flere tilbud om at lave spillefilm - og han valgte altså "Man on a Ledge".

Titlens mand kravler ud på gesimsen højt oppe i et hotel på Manhattan. Det vækker opsigt, og både politi og tilskuere strømmer til for at følge det formodede selvmordsforsøg. Men det viser sig hurtigt, at hovedpersonen ikke kun er der for at begå selvmord. Han er en undveget fange, der vil bevise sin uskyld, og det har forbindelse til et dristigt diamantkup, som foregår samtidig.

"Man on a Ledge" er også spillefilmdebut for manuskriptforfatter Pablo F. Fenjves...

Fakta

Medvirkende
Nick Cassidy Sam Worthington
Lydia Mercer Elizabeth Banks
Joey Cassidy Jamie Bell
Jack Dougherty Edward Burns
David Englander Ed Harris
Angie Genesis Rodriguez
Mike Ackerman Anthony Mackie
Suzie Morales Kyra Sedgwick
Tjener William Sadler
Bag kameraet
Instruktion Asger Leth
Produktion Lorenzo di Bonaventura, Mark Vahradian
Manuskript Pablo F. Fenjves
Fotografi Paul Cameron
Klip Kevin Stitt
Scenografi Alec Hammond
Musik Henry Jackman
Genrer og relationer
Genre Krimi, Thriller
Undergenre Kupfilm
Nøgleord New York City
Premieredatoer
Biograf 09.02.2012
Dvd 10.07.2012
Øvrige oplysninger
Alternativ titel Det perfekte kup
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 102 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Summit Entertainment, Di Bonaventura Pictures
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...