The Expendables 2

Barney Ross og hans aldrende slæng af lejesoldater siger farvel til et medlem og goddag til et par nye, da den gådefulde Mr. Church sender dem til Østeuropa. The Expendables' mission er at bjærge et pengeskab fra et fly, der er styrtet ned i Albanien. Men den dødsensfarlige gangsterboss Vilain er også ude efter pengeskabets værdifulde indhold. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action
Instruktør Simon West
Medvirkende Sylvester Stallone, Jason Statham, Jean-Claude Van Damme, Jet Li
Spilletid 103 min.
Biopremiere 30.08.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Simon West

(INSTRUKTØR)
Med tre solide hits i den dyre ende af skalaen på sit cv må Simon West snart være at betragte som et rimeligt sikkert kort i Hollywood. Engelske West begyndte at arbejde for den nationale tv-station BBC allerede som 18-årig. Inden han kastede sig over spillefilm skabte han en række tv reklamer, blandt andet en for Budweiser med dansende myrer...

Anmeldere

Politiken
"Både det sammenbidte vid og lydsporets vekslen mellem knaldeffekter og 70' er-hits er for monotone for min sarte sjæl. Men her er unægtelig fyrværkeri for alle pengene..."

Berlingske
"...forsøger at camouflere en tynd og temmelig urealistisk historie med nonstop-lemlæstelse, bulder og brag krydret med kække one-liners, der langtfra altid rammer plet. Det er ganske enkelt dovent filmhåndværk!"

Jyllands-Posten
"...denne film hæver sig overraskende langt over sin forgænger. Det ses sjældent, at en toer slår en etter i kvalitet i så høj grad, at den første film i franchisen føles overflødig."

Information
"Plot er der ikke meget af, men Jean-Claude van Damme er effektiv nok som filmens hovedskurk..."

Ekstra Bladet
"Filmen genopliver 80' ernes naive, toptunede actionkaskader og minder samtidig visuelt om nutidens konsolspil à la ' Call of Duty', hvilket retter sig mod målgruppen af drenge/mænd under 20 og midaldrende mænd med massive tømmermænd, som nok kunne føle sig underholdt."

B.T.
"Det er ikke farligt originalt. Men man skal være et slemt skarn for ikke at blive underholdt af Stallones manuskript og Simon Wests superstramme instruktion."

Cinemazone
"Det er topmøde for pensionerede actionstjerner, og det er en billet værd i sig selv."

Brugere

06/03-18Bedre end etteren
Jeg var ganske godt underholdt af the Expendables 2 den er 10 bedre end den første film der bare var et markværk af uendelige dimensioner. Action scenerne er spektakulære på den fede måde og samspillet med Sylvester Stallone og co er både sjovt og underholdende at bevidne. Det er bare en god og underholdende film men langtfra et mesterværk men hvad fanden det her kan da også gøre det 4 ud stjerner.

13/07-15En IQ på 7 og et manuskript i pamflet-størrelse 2
"Så længe lortet sælger"

Denne sætning må hr. Stallone have gentaget igen og igen inde i hovedet under skabelsen af den uundgåelige 2’er til hans biograf-hit ”The Expendables”. I stedet for at tage ved lære har man nemlig begået præcis den samme brøler denne gang. Der er INGEN plotudvikling. Skriveindsatsen til dette manus er så lille, at man bogstavelig talt glemmer en af gruppens faste medlemmer (Jet Li), som kun er med i starten og udebliver i resten af filmen uden skyggen af forklaring. Det er virkelig ærgerligt, at man endnu engang har brugt så fornærmende lidt krudt på manuskriptet. For som udgangspunkt elsker jeg Stallones leg i sandkassen med ikoniske kolleger, men det eneste han vil er at smadre sandslottene og end ikke forsøge at bygge et. Halvanden time med det er altså træ...

09/12-12Gamle muskelmænd deler blodigt bankekød ud
Så skal der igen sprænges ting i luften, lires bastante oneliners lires af og blodet sprøjte. Ja, The Expendables 2 blæser på den gode smag og smadrer nostalgisk afsted med eksplosiv action og et stjernecast med både gamle 80’er-ikoner samt nyere bankekød.

Ja, det er den brølende action og det karismatiske cast, der skal holde bøffen oven vande – hvilket også lykkedes det mest af vejen. For det er en actionfilm af den gamle skole og heri består en af dens klare styrker.

- Læs evt. videre på mit site: http://filmskribenten.dk/2012/1...t-bankekod-ud/

12/09-12Tilbage til fortiden med endnu mere tegneserievold 6
Nu med et endnu højere body count og endnu flere gamle actionstjerner ... "The Expendables 2" handler ligesom forgængeren om en lille gruppe megaseje og godhjertede lejesoldater, som ledet af Sylvester Stallone løser opgaver rundt omkring i verden. Denne gang bliver de sendt i byen af CIA, som skal have hentet noget fra et nedstyrtet pengeskab i Albanien. Men missionen mislykkes, én af Expendables bliver dræbt, og så må resten af gruppen naturligvis forfølge skurkene til en gammel sovjetisk base, hvor de er i gang med at bemægtige sig flere tons plutonium.

Det er altså igen formlen fra 80'erne, som Stallone & co. genopliver: Barske, men flinke helte smadrer gennemført fæle skurke - her med et ekstra strejf af Mission in Action-serien eller de senere Rambo-film, fordi missionen også ko...

03/09-12Gamle, Gnavne Actionmænd - Pt. 2 - Så Koger Suppen!
At bruge en frase som 'bedre end etteren' ville være redundant her, når vi tager konceptet i betragtning. Til gengæld får man alt andet af hvad man kunne ønske sig i en fortsættelse til 80er-revivalen The Expendables fra 2010... Mere action, mere humor og flere cameos.

Denne gang er Barney Ross og hans durkdrevne mænd på en mission fra den suspekte Church (Willis). Desværre går alt galt og en af drengene mister livet til skurken Vilain (gotta love that name) og så er det personligt!

Man kan godt mære, at den mere rutinerede actioninstruktør Simon West har sat sig i instruktørstolen i stedet for Stallone. Filmens pacing er klart hurtigere end etterens (bortset fra en enkelt dødperiode inden mødet med Vilain) og de mange actionscener (både skydescener og nærkampe) er mere fokuserede ...

31/08-12Top-underholdning for drengerøve
Kender du det? Man går ind og ser en film uden NOGEN form for forventninger. I hvert fald er det dét, man siger til vennerne. "Jeg skal ind og se Expendables 2, fuck, den stinker garanteret, jeg forventer virkelig ingenting."

Kender du så det, når man går ind og ser filmen, og man FAKTISK glæder sig vildt, fordi konceptet er så dumt, at det er ret awesome, men man tør ikke sige det, fordi konceptet netop er så dumt, at man rent faktisk slet ikke burde gå ind og se filmen overhovedet?

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...endables-2/300

30/08-12Scope.dk, ret venligst BT's anmelder
Birgitte Grue lever desværre ikke mere - hun døde i marts 2012 - så jeres BT-anmeldelses-citat af The Expendables 2 er lidt pinligt :-)

30/08-12

Fakta

Medvirkende
Barney Ross Sylvester Stallone
Lee Christmas Jason Statham
Jean Vilain Jean-Claude Van Damme
Yin Yang Jet Li
Gunnar Jensen Dolph Lundgren
Maggie Yu Nan
Hale Caesar Terry Crews
Toll Road Randy Couture
Billy the Kid Liam Hemsworth
Booker Chuck Norris
Trench Arnold Schwarzenegger
Church Bruce Willis
Hector Scott Adkins
Bag kameraet
Instruktion Simon West
Produktion Avi Lerner, Danny Lerner, Kevin King Templeton, Les Weldon
Manuskript Sylvester Stallone, Richard Wenk, Ken Kaufman, David Agosto
Fotografi Shelly Johnson
Klip Todd E. Miller
Scenografi Paul Cross
Musik Brian Tyler
Genrer og relationer
Genre Action
Nøgleord Sequel
Relaterede film The Expendables, The Expendables 3
Premieredatoer
Biograf 30.08.2012
Dvd 04.12.2012
Øvrige oplysninger
Produktionsår 2012
Spilletid 103 min.
Biodistributør United International Pictures

Se også...