Diktatoren (The Dictator)

Admiralgeneral Aladeen nyder sit job som diktator i den nordafrikanske slyngelstat Wadiya. FN frygter, tyrannen har atomvåben og kræver ham til New York for at holde tale. Men en listig onkel kupper Aladeen, som berøvet sit karakteristiske skæg har svært ved at overbevise amerikanerne om sin identitet. Og efter Aladeen uventet falder for en kvindelig økologisk købmand, ved han knap nok selv, hvem han er. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Komedie
Instruktør Larry Charles
Medvirkende Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley, Jason Mantzoukas
Spilletid 84 min.
Biopremiere 16.05.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Sacha Baron Cohen

Den kontroversielle britiske komiker Sacha Baron Cohen har haft en kometagtig karriere i sit hjemland siden han i 1998 blev kendt som den hvide homeboy Ali G, der har en stor interesse for håndvåben og euforiserende stoffer. Han er også skyld i at udtryk som 'Is it cos I is black?' nærmest er blevet den del af det engelske sprog. Kritikerne fr...

Anmeldere

Politiken
"...energien, frækheden og talentet for at variere de himmelråbende platheder er vitterlig imponerende."

Berlingske
"...er ikke nogen dårlig film, men der må findes temaer, hvor Cohen kan ramme mere plet med sine satiriske søgemissiler."

Jyllands-Posten
"Filmen er ret plat, men har sine sjove øjeblikke, selv om grinet har det med at størkne."

Information
"Cohen skærer paradokserne ved Vestens hyklerisk profitable og fremmedhadske diktatorklapjagt ud i pap for os. Det er et satirespid, der er 1940-diktatoren værdig."

Ekstra Bladet
"...den korte spilletid gør vel at mærke, at hele herligheden føles forfriskende kontant og kompakt."

B.T.
"Det er bestemt ikke alle de pinlige situationer og den ( lidt rutineprægede) overskridelse af almindelig god smag, der er lige morsomme. Men Sacha Cohens overblik og tro på egen idé vender alligevel et truende nederlag til lille sejr."

Cinemazone
"Der er mesterstykker i satire (en turist-helikoptertur over New York med hr. og fru Amerika og Aladeens hyldesttale til demokratiet, der utilsigtet giver det amerikanske samfund tørt på), små iskolde knaldperler (et Wii-spil for diktatorer!) og så store mængder materiale, der aldrig burde have været taget med."

Brugere

08/05-13Ikke meget anderledes
Man skulle tro at det var den samme der havde lavet scary movie, for den er lige så plat som den!!! Men hvis man ser væk fra det er den fin nok:-) jeg har set den 1 gang, og tror ikke jeg kommer til at se den igen.

02/12-12Et Mislykket Besøg fra Diktatoren!
"'Diktatoren' er plastret til med skuespillere der ellers plejer at være dygtige under den samme genre, og som jeg ved har komisk timing. Filmen ender med at blive plat (på det alt for høje plan, i forhold til sin form) og handlingsmæssigt for plump og bøvet, hvor den ellers kunne have været sjov og genial som f.eks. 'Borat' der er og bliver en af Cohen' sjoveste film til dato."

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelderen.b...-dictator.html

01/11-12Kedelig diktator på slap line
Jeg vil lige skynde mig at sige, at jeg både kan lide Sacha Baron Cohens anarkistiske og politisk ukorrekte komedier 'Borat' og 'Brüno'. Desværre skuffer hans seneste film, den satiriske 'The Dictator'. Den er både ujævn, til tider pinligt usjov og synes meget af vejen mest af alt stykket sammen af uigennemtænkte improvisationer – groft sagt.

Aladeens absurde eskapader ville nok have gjort bedre som korte sketches. For enkeltstående scener spiller som nævnt til tider godt – både som komedie og satire. Fx er Aladeens flyvetur med et par tykke amerikaner-stereotyper sjov i sin skildring af en angst for fremmede.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

03/06-12In loving memory of Kim Jong-Il 2
Sacha Baron Cohen er tilbage i strålende form som Admiral-General Aladeen, gal diktator i det nordafrikanske land Wadiya, hvis atomvåbenprogram skaber stor bekymring i det internationale samfund. Da Aladeen rejser til New York for at tale til FN's generalforsamling, ser indre fjender imidlertid deres snit til erstatte ham med en dobbeltgænger. Og pludselig står diktatoren alene i storbyen, med kun få dage til at rette op på situationen, før forræderne og deres vestlige sammensvorne får installeret demokrati i Wadiya.

"The Dictator" er på mange måder Baron Cohen, som vi kender ham. Formlen med at han spiller en crazy karakter, som slår på alverdens fordomme, er den samme som i både "Da Ali G Show", "Borat" og "Brüno". Heldigvis kan han stadig finde ud af at vende fordommene 180 grader ...

Fakta

Medvirkende
Generaladmiral Shabazz Aladeen Sacha Baron Cohen
Zoey Anna Faris
Onkel Tamir Ben Kingsley
Nadal Jason Mantzoukas
Mr. Lao Bobby Lee
Clayton John C. Reilly
Gravid kvinde Kathryn Hahn
Læge Aasif Mandvi
Sig selv Megan Fox
Sig selv Edward Norton
Bag kameraet
Instruktion Larry Charles
Produktion Sacha Baron Cohen, Alec Berg, David Mandel, Scott Rudin, Jeff Schaffer
Manuskript Sacha Baron Cohen, Alec Berg, David Mandel, Jeff Schaffer
Fotografi Lawrence Sher
Klip Greg Hayden, Eric Kissack
Scenografi Victor Kempster
Musik Erran Baron Cohen
Genrer og relationer
Genre Komedie
Undergenre Politisk satire
Nøgleord Kultursammenstød
Premieredatoer
Biograf 16.05.2012
Dvd 18.09.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 84 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Four by Two Films
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Paramount Home Entertainment

Se også...


Borat
2006
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Brüno
2009
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

EuroTrip
2004
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Vor Herre Bevar's
2008
Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk