The Bourne Legacy

Da superspionen Jason Bourne afslørede CIA's Treadstone-program, bragte han også et andet, tophemmeligt efterretningsprogram i fare. Den lyssky arkitekt bag Outcome beslutter at terminere alle, der har været tilknyttet programmet. På dødslisten står bl.a. biokemikeren dr. Marta Shearing og i særdeleshed agent Aaron Cross, der har kunstigt skærpede sanser og derfor ikke er spor let at få bugt med. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Adventure, Thriller
Instruktør Tony Gilroy
Medvirkende Jeremy Renner, Edward Norton, Rachel Weisz, Stacy Keach
Spilletid 135 min.
Biopremiere 16.08.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Rachel Weisz

Engelske Rachel Weisz fik sine første filmroser som skulptørens forkælede datter i Bertoluccis 'Forførende skønhed' (1996). Samme år havnede hun i sin første store Hollywoodrolle overfor Keanu Reeves i actionbraget 'Kæde reaktion', der endte som det, amerikanerne kalder for en "turkey", altså et stort flop. Siden har den storøjede brite gjort...

Anmeldere

Politiken
"...en grundlæggende veldrejet action-film, der imidlertid mangler den skarphed i stilen, der kunne have kvalitetsstemplet den som en ægte Bourne."

Berlingske
"Alt i alt kan James Bond godt tage den med ro igen efter at være tæt på at blive overhalet af Bourne, for han har nu for alvor rystet af igen."

Jyllands-Posten
"Skønt maskineriet rasler slemt, hænger man på, men det er en fad fornemmelse at nøjes med en discountudgave af den ægte vare: de tre Bourne-historier."

Information
"Men The Bourne Legacy er lang tid om at komme i gang og har ikke meget nyt eller originalt at byde på, hvorfor man ender med at kede sig. Gilroy er altså ikke ligeså dygtig og dynamisk en billedmager som sin forgænger, Paul Greengrass."

Ekstra Bladet
"Den tekniske side af udførelsen fejler som sådan heller ikke noget, det er en yderst velsmurt maskine, vi er vidne til her, som desværre får lov til at køre alt for længe på et lidt for tyndt brændstof."

B.T.
"I stedet for at lade sig inspirere af mere moderne tænkende agentfilm som den svenske kollega Hamilton, runder Gilroy af med en finale så klæg og utroværdig, at man stille beder til, at Matt Damon må droppe forbi og give sin kollega nådeskniven."

Cinemazone
"Man presses tilbage i sædet af de åndeløse sekvenser i Manila, men forbløffes finalt over filmens mange løse ender. Hvis det er fordi der ligger en cliffhanger gemt i slutningen, og vi dermed kan forvente flere kapitler i dette nye og velopsatte Bourne-eventyr, vil undertegnede være på."

Brugere

09/01-13Serien der blev Forfulgt!
"Visuelt fejler 'The Bourne Legacy' ikke noget. Den er hæsblæsende og flot lavet. Alligevel gør den det ikke så godt som forventet."

Læs hele filmanmeldelsen på:
http://filmfax-filmanmelderen.b...ne-legacy.html

02/09-12Bourne uden Bourne er en lille positiv overraskelse
Okay, først blev der lavet tre succesfulde film om superagenten Jason Bourne. De var baseret på de tre romaner i Bourne-serien, som Robert Ludlum nåede at skrive. Efter Ludlums død i 2001 overtog Eric Van Lustbader bogserien med "The Bourne Legacy" og indtil videre seks efterfølgere, så der nu er udgivet 10 romaner med Bourne i hovedrollen.

Det var oplagt at fortsætte med at filmatisere Van Lustbaders bøger, men et stykke inde i forberedelserne af film nr. fire sprang instruktør Paul Greengrass fra, og det fik også Matt Damon til at takke nej til at fortsætte i hovedrollen. Nu stod Universal så med et halvumuligt filmprojekt, men de valgte at lade Tony Gilroy - hovedforfatter på de første tre film - skrive en helt ny historie med afsæt i Bourne-universet. Og det er så forklaringen på...

02/09-12Bourne serial
En tvivlsom affære; på den ene side oppebærer filmen et pænt drive - og de successive referencer til Bourne Ultimatum fungerer ganske fint ... men på den anden side er der intet nyt blod til historien, som fantasiløst afrundes med et velkendt scenarie på et solbeskinnet hav hvor helten vegeterer, baben kokketterer og alting ligner en flad 5'er. Visse passager, herunder den fine panorering i filmens første halvdel, gør dog at man ikke er helt smadret ned i depression, hér lidt på afstand af begivenheden.

26/08-12
Ikke specielt original, men god solid underholdning for os der elsker genren.

17/08-12Bourne med snak 7
Den måtte jo komme. En fjerde Bourne-film. Man lukker ikke just en succesfuld serie ned, bare fordi Jason Bourne ikke længere er med, selvom titlen stadig lever i bedste velgående. Den kompetente writer/director Tony Gilroy står bag roret denne gang. Han er bedst kendt og anerkendt for den glimrende thriller Michael Clayton. Legacy foregår rent faktisk "parallelt" med Bourne Ultimatum, og det skal man lige indfinde sig med. Legacy bruger derfor noget af tiden på "catching up", som for mig kun dræner filmens pace. Jeg er lidt forundret over, at Gilroy har valgt det take, fremfor helt og holdent fokus på hans egen fortælling? Når Bourne nævnes adskillige gange i Legacy, gør faktisk det at Gilroys eget univers og karakter ofte bliver glemt og sekundært. Gilroys historie, når han endelig bru...

16/08-12Genmodificeret agentaction i konspirationernes vold
Den står på flot udfoldet og paranoiasitrende agentaction, når videreudbygning af ’Bourne’-universet indtager lærredet med 'The Bourne Legacy'. En ny æra i den populære franchise kan begynde – og dette dybe dyk ned i konspirationerne med hemmelige og genmodificerede agenter er en både smidig og visuelt indtagende sag.

Hjulene holdes desværre ikke hele vejen lige medrivende i gang og jagten mister en smule momentum undervejs, men det opvejes bl.a. af et indtagende univers og ikke mindst en række solide biroller.

- Læs evt. videre på min blog: http://blog.mtv.dk/movies/2012/...ionernes-vold/

Fakta

Medvirkende
Aaron Cross Jeremy Renner
Byer Edward Norton
Marta Rachel Weisz
Admiral Mark Turso Stacy Keach
Terrence Ward Dennis Boutsikaris
Outcome nr. 3 Oscar Isaac
Dr. Albert Hirsch Albert Finney
Pam Landy Joan Allen
Ezra Kramer Scott Glenn
Noah Vosen David Strathairn
LARX nr. 3 Louis Ozawa Changchien
Bag kameraet
Instruktion Tony Gilroy
Produktion Patrick Crowley, Frank Marshall, Ben Smith, Jeffrey M. Weiner
Manuskript Dan Gilroy, Tony Gilroy
Fotografi Robert Elswit
Klip John Gilroy
Scenografi Kevin Thompson
Musik James Newton Howard
Genrer og relationer
Genre Action, Adventure, Thriller
Nøgleord Seriefilm, Spionage
Relaterede film Manden uden navn, Bourneduellen, The Bourne Ultimatum, Jason Bourne
Premieredatoer
Biograf 16.08.2012
Dvd 29.01.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 135 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Universal Pictures, Bourne Film Productions, Bourne Four Productions, Captivate Entertainment
Biodistributør United International Pictures

Se også...