Lockout

I en nær fremtid bliver agent Snow uskyldigt dømt som forræder, efter han mistænkes for at spionere mod sit eget land. Snow får dog én chance for at rense sit navn. Hvis han kan redde præsidentens datter ud af kløerne på en gruppe voldelige fanger, der gør oprør i et højsikkerhedsfængsel i det ydre rum, er Snow atter en fri mand. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Instruktør James Mather, Stephen St. Leger
Medvirkende Guy Pearce, Maggie Grace, Vincent Regan, Joseph Gilgun
Spilletid 95 min.
Biopremiere 21.06.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Berlingske
"Løjerne i »Lockout« er ideelle til en søndag med lette tømmermænd og grillkylling med pommes frites. En B-film, der charmerer mindst lige så meget, som den irriterer."

Jyllands-Posten
"...er på ingen måde gennemført, ligesom forbrydertegningerne også er sølle karikaturer. Dermed bliver "Lockout" aldrig hverken rigtig flot, fræk, sjov eller spændende, men er en tam, ligegyldig affære, som vi kun kan håbe ikke suppleres af en efterfølger."

Information
"Kunst er det ikke, men som jævnt underholdende tidsfordriv fungerer den."

Ekstra Bladet
"Det hele er desværre lige så trivielt, som det lyder, og action-scenerne, der er filmens eneste berettigelse, er langtfra spektakulære nok til, at man orker at bære over med resten."

B.T.
"...dagen reddes af Guy Pearce ( Snow), der balancerer suverænt imellem action og ironi. Og fra en delt instruktørstol minder irske James Mather og Stephen St Lageros os om, at fjollet action også kan have sin berettigelse."

Brugere

03/11-12Fuldstændig fjollet fængselsaction… på et rumskib
500 voldelige fanger og en helvedes masse plothuller vælter rundt i et topsikret fængsel, der befinder sig i kredsløb om Jorden. Jep, 'Lockout' er fuldstændig fjollet action, hvor en mand, der er lidt for kæk i replikken skal redde præsidentens datter ud af klørene på fangerne, der har overtaget styringen.

Guy Pearce spiller den egoistiske antihelt Snow, hvis replikker udelukkende består af fjollede onelines. Skulle man imidlertid være i tvivl om, at han ikke giver en fuck for noget, kan man bare se på hans T-shirt, der skærer det ud i pap: ”Warning: offensive”. Og sådan er det hele vejen – bøjet i neon, så selv en dum sælunge kan følge med

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

16/07-12Endnu en metervare fra Besson-fabrikken
Kort fortalt:
I en nær fremtid bliver en regeringsagent uskyldigt stemplet som forræder og sendt til et rumfængsel i kredsløb om Jorden, hvor de farligste forbrydere afsoner deres domme i kryosøvn. Præsidentens datter er på besøg for at undersøge forholdene samme sted, da fangerne slipper løs og overtager stationen. Men så er det jo heldigt, at helten er på vej derop.

Holder den så?
Nja, ikke rigtig. "Lockout" er en Luc Besson-produktion, der trækker på masser af klicheer fra westerns og B-sci-fi-film. Fundamentet med den ensomme helt og action på en rumstation er ganske fint, og settingen er også o.k. visualiseret i tungmetallisk stil. Men Bessons historie stritter i for mange retninger, og det kan de debuterende instruktører og medforfattere, James Mather og Stephen Saint Leger,...

21/06-12"I thought you were a democrat!"
Lockout er en temmelig fladpandet, men også spændende action-sci-fi tilsat en stor mængde humor, som virker helt efter hensigten. Actiondelen er i øvrigt rigtig god og filmen kører i et hurtigt tempo fra start. Første halvdel er dog den bedste og mest underholdende. Man aner en smule stilstand i anden halvdel.

Guy Pearce har for en gangs skyld en rolle, han kan være bekendt. Han gør det godt som afslappet badass og hans replikker er vildt sjove!

Måden hvorpå subplottet afvikles til sidst, fattede jeg ikke helt, men som Pearce selv siger: "Don't let it keep you up at night."

Sammenlagt er filmen god og bestemt en biograftur værd. Bemærk i øvrigt at det danske band The Raveonettes' sang "Beat City" bliver spillet under rulleteksterne. Det er ikke lige den, man forventer at høre i ...

21/06-12Guy Pearce er god, men...
Luc Besson har haft skiftende held med sin overproduktion af europæiske actionfilm. Devicen er åbenbart, at jo mere de producerer, desto større er chancerne for at lave en god film i ny og næ.

"Taken" var en af de film det lykkedes med. "Lockout" er ikke.

Jeg lægger hårdt ud. Det eneste positive jeg har at sige om "Lockout" er, at det åbenbart ikke gik op for Guy Pearce, at han var med i noget værre lort, da de filmede. Han er absolut seværdig som sarkastisk og øretæveindbydende antihelt.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldelser/lockout/285

Fakta

Medvirkende
Snow Guy Pearce
Emilie Warnock Maggie Grace
Alex Vincent Regan
Hydell Joseph Gilgun
Harry Shaw Lennie James
Langral Peter Stormare
Hock Jacky Ido
Mace Tim Plester
Kathryn Anne-Solenne Hatte
Barnes Mark Tankersley
Bag kameraet
Instruktion James Mather, Stephen St. Leger
Produktion Marc Libert, Leila Smith
Manuskript Luc Besson, James Mather, Stephen St. Leger
Fotografi James Mather
Klip Camille Delamarre, Eamonn Power
Scenografi Romek Delmata
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction, Thriller
Undergenre Fængselfilm
Nøgleord Det ydre rum, Fængsel, Uskyldigt anklaget
Premieredatoer
Biograf 21.06.2012
Dvd 30.10.2012
Øvrige oplysninger
Alternativ titel MS One: Maximum Security
Land Frankrig, USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 95 min.
Trailer Eksternt site
Selskab Europa Corp., EuropaCorp
Biodistributør Nordisk Film
Dvd-distributør Nordisk Film

Se også...