The Cabin in the Woods

Fem friske unge mennesker tager på ferie i en hytte langt ude i skoven. Ifølge gyserhåndbogen må det nødvendigvis betyde, at deres muntre weekend vil blive afbrudt af ubudne gæster. Men de zombier, der angriber hytten, er blot begyndelsen på en række usædvanlige hændelser. I et nærliggende laboratorium holder to videnskabsmænd øje med hyttens skrækslagne beboere ... © Scope

Produktionsår 2012
Genre Gyser, Thriller
Instruktør Drew Goddard
Medvirkende Kristen Connolly, Chris Hemsworth, Anna Hutchison, Fran Kranz
Spilletid 105 min.
Biopremiere 10.05.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Balancegangen mellem klam uhygge, en ironisk joke og et stadig mere spektakulært scenario lykkes ikke helt for Goddard & Whedon."

Berlingske
"Her resulterer en original ny drejning af tankegangen i genren en herlig horrorperle. Også selv om vildskaben går over gevind til sidst."

Jyllands-Posten
"Det er ikke den slags film, jeg går efter, indrømmet! Men den opfylder sine prætentioner og imødekommer åbenbart et behov hos især unge mennesker for et fantasiens styrtløb og en slags åndelige drugs."

Ekstra Bladet
"Uden at røbe for meget - overraskelsesmomentet er vigtigt her - så formår ' The Cabin in the Woods' på ret elegant og begavet vis at vende vrangen ud på stort set enhver konvention inden for gysergenren."

B.T.
"I en tid, hvor primitiv voldspornografidominerer i gyserafdelingen, er ' Cabin in the Woods' en skøn og nervepirrende undtagelse. Og tro mig, imod sædvane får vi heller aldrig en to'er -med garanti."

Cinemazone
"...en pokkers underholdende og konstant overraskende rejse ind i gysets verden."

Brugere

01/06-16Hvis man gerne vil tørres
Så er The Cabin in the Woods den helt rigtige film at se.

I starten ligener den en genrefilm man har set, lidt for mange gange - men allerede kort inde bliver man klar over at det slet ikke er tilfældet.

Faktisk holdes man konstant i en arms afstand til det endelige plot, og det gjorde at jeg aldrig så den som en gyser - for man sidder længe med en fornemmelse af at den er ganske ufarlig.

Om man kan lide konklusionen eller ikke, så undgår man ikke at føle at man er blevet snydt til slut.

Stor ros til Drew Goddard og Josh Whedon for modet til at lave, noget andet.

Største minus er at man alt for længe bare venter på at lyset bliver tændt, og en happy end.

31/10-12Årets Gyser
"Nok er 'The Cabin in the Woods' primært en metafiktionel teengyser (hvilket jeg selv syntes, da jeg står i midten af ordet "Teenager"), men samtidigt en rudimentært underholdende film, som gennemsyres af en sort humor, der med garanti vil appellere til den hårde kerne af gyserfans og endelig byder filmen på et par herlige overraskelser mod sin slutning. Tag derfor endelig med arketyperne langt ud i skoven, det bliver en vildt underholdende tur, som man gerne vil se igen, til trods for at man heller ikke skal forvente sig meget mere end en voldelig, underholdende, og uforglemmelig popcornsfilm af bedste skuffe."

Læs Fakta om Årets Gyserfilm:
http://filmfax-filmanmelderen.b...ween-film.html

29/10-12Hold da kæft for en gang l...!
Hold da kæft for en skod ringe film!

27/10-12En blodig kolbøtte af en skrækfilm
Der spyttes den ene klichéfyldte skrækfilm ud efter den anden, for slet ikke at tale om de mange idéforladte remakes, prequels og sequels. Det er bl.a. derfor en fornøjelse at se ’The Cabin in the Woods’, som er en både opfindsom og sprælsk sag, der oplagt og med en ivrig kærlighed til genren vender horror-klichéerne på hovedet.

For hvad der til at starte med ligner en gængs omgang metervaregys med blonde duller og mørke kældre, ruller sig snart uventet om på maven for at lege tagfat med et genrebevidst publikums forventninger…

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

25/09-12wow
wow, fascinerende at man kan proppe så meget lort ind en en film på 1 time og 30 minutter. fuldstændig utroligt at den har fået forholdsvis gode anmeldelser, så lige nu sidder jeg med en følelse af jeg må have misset et eller andet.. For det er da længe siden jeg har set noget der var SÅ åbenlyst latterligt som The cabin in the woods..

29/05-12Metahorror på højt niveau
Fem teenagere tager på tur til en afsides, nyindkøbt feriehytte. Her finder de en kælder fyldt med skumle genstande og kommer til at læse en tekst op, som vækker en familie af morderiske hillbilly-zombier til live.

Det lyder som en klassisk okkult slasherfilm, ikke? Men her sidder der nogle mennesker i et kontrolrum, hvor de overvåger og påvirker begivenhederne i et slags vanvittigt spil eller realityshow.

Jeg kan ikke skrive meget mere om plottet uden at spoile, men det er et ualmindelig fint manuskript, som Joss Whedon her har skrevet sammen med Drew Goddard (der debuterer som instruktør, men tidligere skrev "Cloverfield"). "The Cabin in the Woods" er muligvis den største omgang metahorror, der nogensinde er lavet på film, og den bliver udført med en præcis blanding af spændingso...

15/05-12Super underholdende!
I 2009 besluttede et eller andet studiehoved, at ”The Cabin in the Woods” ikke skulle udsendes i biograferne, selvom den var færdig og klar til distribution. Først i 2012 blev den sat op i biograferne, hvor såvel biografgængere og anmeldere har været mere begejstrede end negative.

Filmen blev således lagt på hylde i 3 år!

Hvorfor, må man spørge sig selv, især efter at have set filmen, der tager en gammelkendt (og også misbrugt og fortærsket!) genre og fornyer den ved at vende alting op og ned med kraftig brug af humor, meta og ikke mindst gode effekter!

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...-the-woods/281

Fakta

Medvirkende
Dana Polk Kristen Connolly
Curt Vaughan Chris Hemsworth
Jules Louden Anna Hutchison
Marty Mikalski Fran Kranz
Holden McCrea Jesse Williams
Steve Hadley Richard Jenkins
Richard Sitterson Bradley Whitford
Alex Truman Brian White
Wendy Lin Amy Acker
Patience Buckner Jodelle Ferland
Bag kameraet
Instruktion Drew Goddard
Produktion Joss Whedon
Manuskript Drew Goddard, Joss Whedon
Fotografi Peter Deming
Klip Lisa Lassek
Scenografi Martin Whist
Musik David Julyan
Genrer og relationer
Genre Gyser, Thriller
Premieredatoer
Biograf 10.05.2012
Dvd 18.09.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 105 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab United Artists, AFX Studios, Mutant Enemy
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...