Looper

Tidsrejsens opfindelse i år 2074 gør det meget nemmere for mafiaen at slippe af med uønskede elementer. Ofrene sendes 30 år tilbage i tiden, hvor en lejemorder - en 'looper' - venter på dem med en ladt gøb. Efter endt tjeneste sendes også lejemorderne tilbage til 2044 for at gøre det af med sig selv. Men tidssløjfen slår knuder, da fremtids-Joe møder sit yngre jeg og snyder systemet. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Action, Science Fiction
Instruktør Rian Johnson
Medvirkende Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano
Spilletid 118 min.
Biopremiere 04.10.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Anmeldere

Politiken
"Rian Johnson finder sin egen tummelumske balance mellem stil og overgear."

Berlingske
"...det, der for alvor gør »Looper« til en fornøjelse, er den elegante og medrivende måde, historien leger med fortid, fremtid og vores forventninger hele vejen mod den forrygende slutning."

Jyllands-Posten
"Hvis man tænker for meget over fremtiden, kan man let miste overblikket. Og som så mange andre film om tidsrejser holder Rian Johnsons debutfilm heller ikke til at blive konsekvensanalyseret alt for langt ud i krogene."

Information
"Looper er en underholdende og begavet film, der ( næsten) lykkes med at få tidsrejsens vanskelige logik til at fungere, i hvert fald inden for sine egne rammer, og alene det er lidt af en bedrift."

Ekstra Bladet
"På trods af det umiddelbart indviklede plot, har Johnson skrevet et stramt, medrivende manuskript, der aldrig forfalder til metervare-vold eller falder sammen under vægten af computerteknologi. Og som bestemt ikke undervurderer sit publikum. Herligt."

B.T.
"...science fi ction, der tager hjernen med på en rejse, ingen kunne forudse. Og resultatet er intet mindre end fantastisk."

Cinemazone
"Looper er unik i en enhver forstand, og sammen med den mørke rumrejsetragedie Moon (Duncan Jones, 2009), kan den ikke andet end kandidere til årtusindets hidtil bedste science fiction film."

Brugere

18/10-12Så vellavet, at man ignorerer tidsrejse-paradokserne
Original sci-fi-actionthriller, som foregår i 2044, hvor verden - eller helt præcist Kansas - ikke ser ud til at være et rart sted at være. Her arbejder hovedpersonen, Joe, som 'looper' - en lejemorder, der er specialiseret i at dræbe ofre, som bliver sendt 30 år tilbage i tiden af mafiaen. Længere ude i fremtiden har man nemlig opfundet tidsrejser, og det bliver altså udnyttet af den organiserede kriminalitet.

Looperne lever et vildt liv med fest og narko mellem drabene, men de venter også på at få ophævet ansættelseskontrakten, når de får sendt deres fremtidige jeg tilbage til likvidering. Det sker (naturligvis) for Joe, men fremtids-Joe undslipper, og så må nutids-Joe på jagt efter sig selv, mens lejemordermafiaen jager dem begge. Og fremtids-Joe har en plan for at redde sig selv, ...

04/10-12Hjernevridende tidsrejse er medrivende science fiction
Man kan ikke andet, end at blive rundtosset, hvis man forsøger at få fod på tidsrejser og deres mange paradokser samt hjernevridende muligheder. Men det er unægteligt en fascinerende tanke at kunne rejse frem og tilbage i tiden, hvilket forløses både medrivende og intelligent i den intense tidsrejsethriller ’Looper’.

Ja, det kan hurtigt blive knudret, når tiden overvindes og en mand møder sit ældre jeg i en jagt på at overleve fremtiden. Men instruktør og manusforfatter Rian Johnson formår elegant at etablere sit tidsrejsekoncept uden at man mistes undervejs – men nok til at de modstridende tidskomplikationer pirrende kilder ens intellekt.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

Fakta

Medvirkende
Joe Joseph Gordon-Levitt
Den ældre Joe Bruce Willis
Sara Emily Blunt
Seth Paul Dano
Kid Blue Noah Segan
Suzie Piper Perabo
Abe Jeff Daniels
Cid Pierce Gagnon
Ældre Joes kone Summer Qing
Jesse Garret Dillahunt
Bag kameraet
Instruktion Rian Johnson
Produktion Ram Bergman, James D. Stern
Manuskript Rian Johnson
Fotografi Steve Yedlin
Klip Bob Ducsay
Scenografi Ed Verreaux
Musik Nathan Johnson
Genrer og relationer
Genre Action, Science Fiction
Nøgleord Lejemorder, Mafia, Tidsrejse
Premieredatoer
Biograf 04.10.2012
Dvd 05.02.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 118 min.
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Endgame Entertainment, Ram Bergman Productions
Biodistributør United International Pictures

Se også...