Moonrise Kingdom

USA, 1965. Den forældreløse, 12-årige Sam har tabt sit hjerte til Suzy, der bor med hele sin pukkelryggede familie i et fyrtårn på østkysten. Sam og Suzy beslutter at tage på en uges eventyr sammen for at udforske verden. Den sofistikerede Suzy pakker bøger, båndoptager og kæledyr til turen væk fra civilisationen, mens Sam forlader sig på sin overlevelseslærdom fra spejdertruppen. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie
Instruktør Wes Anderson
Medvirkende Jared Gilman, Kara Hayward, Bruce Willis, Edward Norton
Spilletid 94 min.
Biopremiere 13.09.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Bruce Willis

Walter Bruce Willis er født på en amerikansk militærbase i det tidligere Vesttyskland og voksede op i New Jersey, USA. Efter jobs som bartender og tjener, samt småroller på teater og i reklamefilm slog han igennem som gavtyv og detektiv i sitcom'en "De Heldige Helte" (1985-1989) og har siden slået igennem med de bare næver i et hav af film, hoved...

Anmeldere

Politiken
"Mere konsekvent end nogen anden nutidig instruktør undersøger Anderson den Brechtske ' Entfremdung's muligheder i film efter film om kiksede familieforhold..."

Berlingske
"Det ene småbizarre optrin efter det andet blev en smule kedeligt i længden, og det var, som om Anderson ikke havde noget alvorligt på hjerte. More mig en del over det farverige design og gode skuespillere i usædvanlige roller, kunne jeg dog stadig."

Jyllands-Posten
"...en herlig, livsbekræftende film, der opfindsomt betjener sig af et formsprog, som er om ikke fornyende, så dog originalt og gennemtænkt ud i mindste detalje."

Information
"...er lige så sprudlende sjov, charmerende og stilbevidst som de bedste af hans tidligere film."

Ekstra Bladet
"Den er en hyldest til barndommens magi, den ubesmittede kærlighed og to menneskers ophold i skumringstiden mellem barndom og voksenliv, hvor alt er muligt, særlig i dette lille, poetiske technicolor-mesterværk."

B.T.
"...tør du give slip og svømme hen i Andersons hjemmestrikkede æstetiske univers, så er det et stort hulabalu af en vindende kuk-kuk-film -altså på den fede måde."

Brugere

13/01-13Vind 'Moonrise Kingdom' på Blu-ray
Du kan lige nu vinde 'Moonrise Kingdom' hos Filmskribenten: http://filmskribenten.dk/2013/0...nrise-kingdom/

06/10-12Smuk ung flugt
Finurlig ungdomsfilm fra Wes Anderson, som her tager udgangspunkt i et lettere fantastisk New England anno 1965. På en lille kystø bor 12-årige Suzy, der af sine forældre betragtes som et besværligt barn. Øen får hver sommer besøg af en spejder-sommerlejr, hvor ligeledes 12-årige Sam er blandt deltagerne. Ingen andre ved, at Sam og Suzy siden den foregående sommer har været pennevenner og har aftalt at stikke af sammen, men deres eventyr bliver uventet risikabelt, da øen bliver ramt af den værste storm i mands minde.

"Moonrise Kingdom" er Wes Anderson i hans bedste hjørne, en charmerende og sød fortælling om at tage på eventyr væk fra barndommen, understreget af velplaceret deadpan-humor over voksenverdenens absurditeter. Her er seksuelle undertoner, som det overrasker mig, at man kan...

04/10-12Vi Lader Glansbilledet Stå
Spoilers

Wes Anderson har overtaget arven fra Minnelli og Altman. At kunne skabe et kunstværk baseret på to tværgående linjer: Den ene er at skabe kontraster og at alligevel fremstille lighedspunkterne mellem kontrasterne, mellem det etablerede og det rebelske, logikken i deres indbyrdes vekselvirkning, så at oprøret bliver så skørt som den bestående orden, en trist spejling, der hos Anderson naturligt medfører kontrasternes sammensmeltning på godt og ondt, hvor Minnelli lod adskillelsen vinde, også på godt og ondt. Den anden er at tage udgangspunkt i en enhed, familien, og langsomt, men sikkert, pille den fra hinanden og lade individet få rum. Her elegant illustreret af orkesterfamiliernes instrumenter, der starter som et eller flere fællesskaber, men ender med at få hver sin egen li...

14/09-12Skøn film!
Wes Anderson har for vane at lave skæve film. Nogen gange så skæve, at den gode historie træder i baggrunden til fordel for Andersons skøre indfald.

Med "Moonrise Kingdom" formår Anderson at kombinere de skøre indfald med en god historie, hvilket i mine øjne gør det til hans bedste film til dato.

Året er 1965. På en ø i New England følger vi den fåmælte pige Suzy, der stikker af hjemmefra for at mødes med den forældreløse spejderdreng Sam, som hun har mødt én gang året forinden. De er forelskede og begiver sig sammen ud på en spændende rejse på flugt fra excentriske forældre, vanvittige spejdere, den lokale politibetjent og kvinden fra socialforvaltningen, der vil smide Sam på børnehjem.

Læs hele anmeldelsen her:
http://www.filmkorn.dk/anmeldel...se-kingdom/305

13/09-12Romantiske enspændere på poetisk ø-eventyr
Alle har vel på et eller andet tidspunkt beslutsomt pakket tasken for at løbe hjemmefra – eller blot gå på opdagelse og forsvinde fra en uforstående omverden. Med den charmerende 'Moonrise Kingdom' er Wes Anderson tilbage i minutiøs topform.

Her går to 12-årige turtelduer og enspændere egne veje i et sirligt komponeret landskab af poetiske detaljer og velkomponerede billeder.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

Fakta

Medvirkende
Sam Jared Gilman
Suzy Kara Hayward
Politikommissær Sharp Bruce Willis
Spejderfører Ward Edward Norton
Walt Bishop Bill Murray
Social Services Tilda Swinton
Kommandør Pierce Harvey Keitel
Laura Biskop Frances McDormand
Fætter Ben Jason Schwartzman
Fortæller Bob Balaban
Bag kameraet
Instruktion Wes Anderson
Produktion Wes Anderson, Jeremy Dawson, Steven M. Rales, Scott Rudin
Manuskript Wes Anderson, Roman Coppola
Fotografi Robert D. Yeoman
Klip Andrew Weisblum
Scenografi Adam Stockhausen
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie
Undergenre Romance
Nøgleord 1960'erne
Premieredatoer
Biograf 13.09.2012
Dvd 15.01.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 94 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Scott Rudin Productions, Moonrise
Biodistributør Camera Film
Dvd-distributør MIS.Label

Se også...