Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2)

Bella har aldrig følt sig mere i live end nu, hvor hun er blevet vampyr og har fået datteren Renesmee med sin elskede Edward. Men dermed er Cullen-familiens lykke ikke gjort. Da volturierne får nys om Renesmees eksistens, vil de rydde vampyr-menneske-pigen af vejen, da de frygter, at hun vil udgøre en trussel mod deres slægt. © Scope

Produktionsår 2012
Genre Adventure, Drama
Instruktør Bill Condon
Medvirkende Kristen Stewart, Robert Pattinson, Dakota Fanning, Maggie Grace
Biopremiere 15.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Anmeldere

Politiken
"Det korte af det nu temmelig lange er dog, at der intet er i historien, som ikke sagtens kunne være blevet fortalt i en enkelt film. Nej, det er tallene snarere end historien, der taler for sig selv."

Berlingske
"...bærer præg af, at være afslutningen på en saga. Det går lige vel hurtigt med at få bundet knuder på de mange handlingstråde, og det går ud over spændingen."

Jyllands-Posten
"De reklamelækre scener minder mere om et velproduceret computerspil end en dramatisk film, og man skal være mere end almindeligt naiv for at tro, at der på noget tidspunkt er reel fare på færde."

Information
"...drevet kedeligt frem af en kringlet motivation for at indhente en nationalitetsvifte af vampyrer med Magic Card-agtige evner..."

Ekstra Bladet
"På trods af varulve og vampyrer er det hele så pænt og nydeligt som en FDF-spejderlejr, dialogerne nærmest pinagtigt banale og effekterne sært uopfindsomme - til gengæld gentages de i det uendelige."

B.T.
"Måske funkler sidste kapitel ikke helt så meget som de bedste af sine forgængere, men ' Twilight' er stadig langt mere saft-og kraftfuld underholdning, end det Hannah Montana-bras, der ellers sprøjtes ud til teenagepiger."

Cinemazone
"wilight-serien har aldrig været kendt for at iscenesætte gode actionscener, og det formår den ikke at rette op på her."

Brugere

17/12-12Skal 'Twilight: Breaking Dawn - Del 2' Vinde?
På min blog (FilmFax-Filmanmelderen.blogspot.dk) vil der snart komme det årlige "Film-Awards". men jeg har brug for JERES hjælp. Jeg skal kårer årets allerbedste film, både eftermin egen og andres mening.
Stem på filmen, og hver sikker på filmen vinder prisen som "Årets BEDSTE film i 2012 blandt andre"

I må meget gerne dele og fortælle ALLE i kender om afstemningen.

Afstemingen slutter: Den 29. December Kl.23.59
Og vinderne vil blive fundet: Den 30. December kl.12.00

Stem herinde (kig til højre øverst på siden og vælg filmen!):
http://filmfax-filmanmelderen.blogspot.dk/

25/11-12Jævnt okay afslutning på den store vampyrromance
Sidste afsnit af Twilight-sagaen på film samler selvsagt historien op umiddelbart efter "Breaking Dawn Part 1", hvor Edward blev nødt til at gøre Bella til vampyr, for at hun kunne overleve fødslen af deres barn. Dermed er trekantsdramaet med varulven Jacob også afsluttet, og alt burde være lykkeligt. Men en anden vampyr ser Bellas og Edwards barn og tror fejlagtigt, at de har forvandlet et menneskebarn, hvilket er imod vampyrernes love. Hun sladrer til den magtfulde italienske Volturi-klan, og de tager med glæde imod påskuddet til at dømme Cullen-familien til udryddelse.

Den femte film har den fordel, at det er nu, der skal samles op og sluttes endeligt af på historien. Det giver helt naturligt filmen en følelse af større fremdrift, hvor især film nummer to og tre virkede ekstremt st...

15/11-12Så er der ikke mere Vampyrkærlighed for den 25øre!
"Holdet får da blæst nok liv i det sidste kapitel af denne udødelige historie, at den ender med at blive bedre, end sit rygte. Og så er dette et passende sted at efterlade sagaen og sige farvel til Bella og Edward, der både har overrasket og skuffet igennem de fire/fem film.
...Anden del af slutningen på sagaen, ender som et værk der er løst på nogle ganske okay bræder, hvilket betyder at den lykkedes som en direkte slutning historiemæssigt, selvom selve filmen godt kunne bruge nogle flere år på bagen, for at kunne slutte på en så fascinerende måde, som 'Harry Potter' gjorde sidste år... Jeg må da tilstå at dette tydeligvis er en af de bedste i sagaen!"

Læs Filmanmeldelsen og andet Fakta:
http://filmfax-filmanmelderen.b...dawn-del2.html

15/11-12Den udødelige vampyrkærlighed når sin afslutning
Det melodramatiske trekantsdrama mellem gummivampyren Edward, den stædige Bella og ulvedrengen Jacob når med 'The Twilight Saga: Breaking Dawn - del 2' sin længe ventede afslutning. Det betyder også et farvel til et populærkulturelt fænomen, der siden 2005 har givet piger hede drømme og en tro på evig kærlighed.

Jeg har ikke læst de populære bøger af Stephenie Meyer, men kan blot konstatere, at filmserien – ikke overraskende – fortsætter i samme rille med sit højtsvungne og frustrerende ufarlige kærlighedsdrama.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

Fakta

Medvirkende
Bella Cullen Kristen Stewart
Edward Cullen Robert Pattinson
Jane Dakota Fanning
Irina Maggie Grace
Jacob Black Taylor Lautner
Dr. Carlisle Cullen Peter Facinelli
Alice Cullen Ashley Greene
Aro Michael Sheen
Emmett Cullen Kellan Lutz
Caius Jamie Campbell Bower
Bag kameraet
Instruktion Bill Condon
Produktion Wyck Godfrey, Stephenie Meyer, Karen Rosenfelt
Manuskript Melissa Rosenberg
Forlæg Stephenie Meyer
Fotografi Guillermo Navarro
Klip Virginia Katz
Scenografi Richard Sherman
Musik Carter Burwell
Genrer og relationer
Genre Adventure, Drama
Undergenre Romance, Vampyrfilm
Nøgleord Baseret på roman, Seriefilm, Vampyr
Relaterede film Twilight, Twilight: New Moon, Twilight: Eclipse, Twilight Saga: Breaking Dawn - Del 1
Premieredatoer
Biograf 15.11.2012
Øvrige oplysninger
Land USA
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Selskab Summit Entertainment, Lionsgate
Biodistributør Nordisk Film

Se også...