Anna Karenina

I 1870'ernes Skt. Petersborg er Anna Karenina ulykkeligt gift med den knastørre minister Karenin, som hun har sønnen Serjosja med. Anna falder for den flotte, unge kavaleriofficer prins Vronskij, og så har vi skandalen. Anna må vælge: Skal hun leve i eksil med Vronskij og aldrig se sin søn igen? Eller følge samfundets strikse normer og blive hos sin familie, selv om hendes hjerte siger noget andet? © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama
Instruktør Joe Wright
Medvirkende Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald
Spilletid 129 min.
Biopremiere 02.05.2013
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Keira Knightley

Britiske Keira Christina Knightley spilder ikke tiden! Hun fik sin første agent som seks-årig og sin første filmrolle, da hun var ni. Som 14-årig havde hun en mindre rolle i 'Star Wars: Episode 1 – The Phantom Menace (1999)', men det var som Elizabeth Swann i sørøverfilmen 'Pirates of The Caribbean' (2003) at hun fik det helt store gennembrud. ...

Anmeldere

Politiken
"... en anderledes modig og befriende ikke-litterær version af Tolstojs roman. Joe Wright tager sig ikke så få friheder i måden at fortælle den på."

Berlingske
"Det bliver til tider for meget, overdrevent og dermed hult, men langt størstedelen af tiden rammer Joe Wright præcist i sin visuelle orkestrering, der gør hans version både personlig og original."

Jyllands-Posten
"I hænderne på Wright er filmen i sandhed et fascinerende og visionært blik på kærlighedens skueplads."

Information
"Joe Wrights Anna Karenina er en vovet og visuelt fortryllende fortolkning af Tolstojs periodedrama, der ikke frygter operaens storladne dramatik, men også tør hviske, når det virker stærkere. Det er ikke den ultimative filmatisering af Tolstojs mesterværk, men en medrivende moderne fortolkning."

Ekstra Bladet
"Man rammes fra første scene af et veritabelt stalinorgel af opulente kjoler, sminke, konstante sceneskift, høje hatte og alskens svinkeærinder, der skal holde tilskueren fangen. Replikker bliver sunget, og ganske elementære bevægelser udsættes for kokette dansetrin."

B.T.
"...uanset om man bryder sig om den udfordrende scenografi, er filmen et imponerende og dynamisk koncentrat af Tolstojs originale næsten 900 roman-sider."

Cinemazone
"Anna Karenina er bedst i den første halvdel, hvor legesygen er størst og historien flyver over stok og sten. Sidenhen går alle lidt træt i materialet, men det ændrer ikke ved, at den kendte historie får et lige præcis tilstrækkeligt selvstændigt tonefald til at retfærdiggøre endnu en filmatisering."

Ekko
"I lange passager er Joe Wrights Anna Karenina en helt mageløs film. Når den er bedst, er den berusende i sin æstetik og sine dristige valg af locations. Dens æstetik er imidlertid ikke sanselig, men mere og mere demonstrativ og fremmedgørende. Den holder desværre ikke, til man er ude af biografen igen."

Brugere

22/09-13Keira Knightley og kærlighed svøbt i smukke billeder
Nej, jeg har ikke læst den russiske roman fra 1877, Anna Karenina af Leo Tolstoy, som filmen er baseret på.

Det burde nu heller ikke være nødvendigt for at nyde Joe Wrights smukke filmatisering med Keira Knightley, Jude Law og Aaron Taylor-Johnson i et kompliceret trekantsdrama.

- Læs evt. videre: http://filmskribenten.dk/?p=15281

08/06-13Originalt iscenesat, men skidt castet
Overdådig filmatisering af Leo Tolstoys klassiker fra 1870'erne, hvor adelskvinden Anna Karenina tager til Moskva for at redde sin brors ægteskab. Anna falder dog selv for den charmerende yngre grev Vronsky, og deres affære fører til skandale og tragedie. Samtidig følger filmen sidehistorien om den unge fyrstinde Kitty, der starter med at være forelsket i Vronsky, men også bliver kurtiseret af en godhjertet, men usikker herremand.

Tolstoys store roman er blevet filmatiseret mange gange før, ikke mindst i en klassisk version med Greta Garbo som Anna. Denne moderne udgave er lagt i hænderne på Joe Wright, der for tiden synes at være britisk films mest driftsikre bud, når det gælder romanfilmatiseringer - han har før lavet glimrende udgaver af "Pride & Prejudice" og "Atonement". De to fi...

Fakta

Medvirkende
Anna Karenina Keira Knightley
Aleksej Karenin Jude Law
Prins Vronskij Aaron Taylor-Johnson
Dolly Kelly Macdonald
Oblonskij Matthew Macfadyen
Ljovin Domnhall Gleason
Fyrstinde Betsy Ruth Wilson
Fyrstinde Kitty Alicia Vikander
Grevinde Vronskaja Olivia Williams
Grevinde Lydia Emily Watson
Fyrstinde Mjagkaja Michelle Dockery
Baronessen Holliday Grainger
Meme Kartasov Shirley Henderson
Machouten Bill Skarsgård
Serjosja Oscar McNamara
Bag kameraet
Instruktion Joe Wright
Produktion Tim Bevan, Paul Webster
Manuskript Tom Stoppard
Forlæg Lev Tolstoj
Fotografi Seamus McGarvey
Klip Melanie Oliver
Scenografi Sarah Greenwood
Musik Dario Marianelli
Genrer og relationer
Genre Drama
Undergenre Periodedrama, Tragedie
Nøgleord 1800-tallet, Affære, Baseret på roman, Rusland
Premieredatoer
Biograf 02.05.2013
Dvd 19.09.2013
Øvrige oplysninger
Land Frankrig, Storbritannien
Sprog Engelsk
Produktionsår 2012
Spilletid 129 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 11 år Tilladt for børn over 11 år
Selskab Working Title Films, Studio Canal
Biodistributør United International Pictures
Dvd-distributør Universal Pictures

Se også...