Operation Argo (Argo)

I 1979 stormer militante styrker USA's ambassade i Teheran og tager gidsler. Men seks amerikanere når akkurat at undslippe og gemme sig i den canadiske ambassadørs hus. Tilbage i USA udtænker CIA-specialisten Tony Mendez en utraditionel redningsaktion. Han samler et hold hollywood-veteraner og tager til Iran under dække af at være en producer, der finder locations til en science fiction-film! © Scope

Produktionsår 2012
Genre Drama, Komedie, Thriller
Instruktør Ben Affleck
Medvirkende Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin, John Goodman
Spilletid 120 min.
Biopremiere 08.11.2012
Scope-score Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Anmeldere
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Din stemme Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk

Ben Affleck

(INSTRUKTØR)
Benjamin Geza Affleck instruerede i 1993 kortfilmen 'I Killed My Lesbian Wife, Hung Her on a Meathook, and Now I Have a Three-Picture Deal at Disney'. Fire år senere vandt han sammen med kammeraten Matt Damon en Oscar for manuskriptet til 'Good Will Hunting'. Det illustrerer udviklingen i Afflecks karriere fra talentfuld nobody til en af Holllywo...

Anmeldere

Politiken
"Det er bare en film, men det er samtidig blodig virkelighed, og dén blanding gør ' Argo' så djævelsk spændende."

Berlingske
"Ben Affleck jonglerer behændigt og sikkert med filmens tre meget forskellige tonearter, så humoren aldrig tager noget fra den anspændte og livsfarlige situation, de seks desperate amerikanere befinder sig i, men tværtimod sætter den i et intelligent perspektiv. Underholdningsværdien er konstant i en historie, hvor latter og neglebidende spænding går hånd i hånd."

Jyllands-Posten
"...filmen er værd at se. Selv var jeg godt underholdt med øjnene stift rettet mod lærredet hele vejen igennem."

Information
"Affleck leverer en afdæmpet, troværdig præstation som Tony Mendez, og i det hele taget er det de mange menneskeskæbner, der gør Operation Argo så dramatisk og indimellem sjov. Tilmed handler den om et fascinerende stykke verdenshistorie, som Affleck og Co. synes at genskabe med respekt for virkeligheden."

Ekstra Bladet
"...Affleck har her i sit tredje skud som instruktør overordentligt godt greb om sine virkemidler, og ' Operation Argo' er virkelig fermt skruet sammen. Alt sidder faktisk lige i skabet - altså lige indtil de sidste ti minutter, hvor der skrues så meget op for patriotismeknappen..."

B.T.
"Kort og godt: Den bedste, mest spændende og intense samt - ikke mindst - finest FORTALTE thriller, jeg har set i lang, lang tid. Godt gået, Affleck! Respekt!."

Brugere

20/04-13Fortræffelig spændingsfilm
Ben Affleck har lavet sin tredje spillefilm. Den må siges at være ret imponerende. Læs hele min anmeldelse på følgende link.

http://torbenwoodfilm.blogspot....tion-argo.html

17/12-12Skal 'Operation: Argo' Vinde?
På min blog (FilmFax-Filmanmelderen.blogspot.dk) vil der snart komme det årlige "Film-Awards". men jeg har brug for JERES hjælp. Jeg skal kårer årets allerbedste film, både eftermin egen og andres mening.
Stem på filmen, og hver sikker på filmen vinder prisen som "Årets BEDSTE film i 2012 blandt andre"

I må meget gerne dele og fortælle ALLE i kender om afstemningen.

Afstemingen slutter: Den 29. December Kl.23.59
Og vinderne vil blive fundet: Den 30. December kl.12.00

Stem herinde (kig til højre øverst på siden og vælg filmen!):
http://filmfax-filmanmelderen.blogspot.dk/

14/12-12Spænding.
Man kender jo histroien og det gik godt. Men her er spænding og fart på fra starten af.
Det hele bygger jo på virkeligheden og tænk at sådan en stat skal være her på jorden.

23/11-12Alletiders fupfilm
Ben Affleck beviser igen, at han har markant mere talent som instruktør end som skuespiller, med "Argo", der handler om en aktion, som pressen tilbage i 1980 døbte 'The Canadian Caper'. I november 1979 blev den amerikanske ambassade i Teheran indtaget af militante iranske studerende, men det lykkedes seks ansatte på ambassaden at snige sig ud ad en sidedør, og de endte med at søge tilflugt hos canadiske kollegaer. Knap tre måneder senere blev de seks smuglet ud af Iran i en dristig aktion, som det senere blev afsløret, at CIA stod bag.

"Argo" er et forrygende eksempel på, at virkeligheden nogle gange overgår fantasien. CIA havde store problemer med at finde ud af, hvordan de kunne hente seks mennesker ud af et ekstremt fjendligt Iran, men de satte én af deres eksperter i den slags på ...

08/11-12Falsk filmhold på redningsmission i Iran
Hvad gør man, hvis man skal redde seks amerikanere ud af Iran, hvor folket i 1979 har væltet statslederen og oprettet en islamisk republik? Jo, man sender en mand ind i landet under påskud af, at han skal lave en science fiction-film. På den måde kan amerikanerne forklædt som filmhold slippe ud af landet – måske. Det lyder skørt, men 'Operation Argo' er utroligt nok baseret på virkelige hændelser.

Der er en absurd modsætning mellem den kulørte redningsmission og dramaets alvor. Men det på papiret noget uforenelige forhold balanceres det meste af vejen fornemt. Det lykkedes bl.a. fordi Affleck ikke er bange for at bruge det komiske i situationen.

- in the making: http://www.filmskribenten.dk

08/11-12Ensidig, men nervepirrende thriller
På papiret lyder "Argo" som en dårlig Hollywoodfilm. I virkeligheden var "Argo" en dårlig Hollywoodfilm. Og i virkeligheden er "Argo" en god Hollywoodfilm. Det vil sige den film Ben Affleck har lavet om gidselsituationen i Iran i 1980, hvor amerikanske ambassadefolk blev holdt som gidsler af vrede iranere, der krævede Irans tidligere shah returneret fra sit eksil i USA, så han kunne blive retsforfulgt.

I skyggen af gidselsagen er det lykkedes seks ambassadefolk at flygte fra optøjerne. De søger tilflugt hos den Canadiske ambassadør, der holder hånden over dem indtil CIA kan finde på en løsning, som kan få dem ud af landet og i sikkerhed.

Operation Argo ser dagens lys. De seks ambassadefolk skal med hjælp fra Afflecks karakter Tony Mendez udgive sig for at være filmfolk, der spejd...

07/11-12Spændingsfilm som vi ALDRIG har set det før!
"Der findes så mange film der også har en tagline der mener at filmen er bygget på "En Sand Historie", at man næsten tror, det ikke giver mening at lave flere film under samme emne. Det var ihvertfald hvad undertegnet sad og tænkte på, efter at have set traileren til thrilleren 'Operation: Argo'. Men, man skal jo ikke dømme en handling eller en film på sit ydre, og jeg må da også tilstå at det stadigt kan lade sig gøre at skabe historier ud fra virkelige hændelser! 'Operation: Argo' er yderst veludtænkt til sidste scene, og fungere troværdigt under alle sine genre træk."

Læs Filmanmeldelsen:
http://filmfax-filmanmelderen.b...tion-argo.html

Fakta

Medvirkende
Tony Mendez Ben Affleck
Jack O'Donnell Bryan Cranston
Lester Siegel Alan Arkin
John Chambers John Goodman
Ken Taylor Victor Garber
Bob Anders Tate Donovan
Cora Lijek Clea DuVall
Joe Stafford Scoot McNairy
Lee Schatz Rory Cochrane
Jon Bates Titus Welliver
Malinov Chris Messina
Mark Lijek Christopher Denham
Nina Adrienne Barbeau
Hamilton Jordan Kyle Chandler
Bag kameraet
Instruktion Ben Affleck
Produktion George Clooney, Grant Heslov, David Klawans
Manuskript Chris Terrio
Forlæg Joshuah Bearman
Fotografi Rodrigo Prieto
Klip William Goldenberg
Scenografi Sharon Seymour
Musik Alexandre Desplat
Genrer og relationer
Genre Drama, Komedie, Thriller
Nøgleord Baseret på en virkelig historie, CIA, Filmproduktion, Gidseltagning, Iran
Relaterede film Our Man in Tehran
Premieredatoer
Biograf 08.11.2012
Dvd 26.03.2013
Øvrige oplysninger
Land USA
Produktionsår 2012
Spilletid 120 min.
Link Officielt website
Trailer Eksternt site
Censur Tilladt for børn over 15 år Tilladt for børn over 15 år
Selskab Warner Bros. Pictures, Smoke House, GK Films
Biodistributør Warner Bros. Pictures
Priser Golden Globes 2013, Bedste instruktør

Se også...